ADE party blog: Hardwell presents: Revealed

Peter Güldenpfennig | 15 oktober 2015
party reports


Party: Hardwell presents: Revealed
Wanneer: woensdag 14 oktober
Tijd: 22:00 - 05:00 uur
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Line-up: Hardwell, Dannic, Dyro, Joey Dale, Julian Calor, Kill the Buzz, Thomas Newson
Schade: €39,50
Party blogger: Kimiko Bohle

De avond begon om tien uur, een tijd die iedereen kan redden om het begin van de show mee te maken. Echter, het was bij de start van het feest zeer rustig. Mensen stroomden langzaam binnen, maar druk werd het nog niet echt.

De eerste act, Joey Dale, kwam dan ook wel echt over als een warmmakertje volgens één van de feestgangers. Hij deed het niet slecht, maar het publiek ging nou ook niet helemaal los. Na Joey was het de beurt aan Julian Calor. Uit de reacties heb ik kunnen peilen dat dit beter werd gevonden dan zijn voorganger, maar men vond het ook niet heel bijzonder. Het is dan ook wel jammer dat beide jongens nog niet zo bekend zijn, waardoor er tijdens hun sets minder publiek komt dan ze verdienen. Als het publiek weet voor wie ze komen, dan gaat het dak er al wat sneller af.

Als derde in het rijtje kwam Kill The Buzz, iemand die ik al een keer had gezien. Ondanks dat hij toch wel lekker harde beats erin gooide, zag ik heel veel mensen (het begon inmiddels toch al wat vol te lopen) tegen de muur aan hangen of zitten. Iedereen was al gefocust op Hardwell himself, maar gelukkig was er ook een grote groep al lekker aan het springen op de muziek van Kill The Buzz.

Daar is hij dan

Nadat Kill The Buzz klaar was, keek ik om me heen en opeens stond de zaal helemaal vol. Iedereen die had gewacht op Hardwell kwam de zaal weer terug in of kwam vanaf buiten snel de zaal in rennen.

Ik vond zijn intro om kippenvel van te krijgen, een soort compilatie van al zijn grote hits. Tijdens de rest van zijn set heeft Hardwell nog maar eens laten zien waarom hij al twee keer tot best dj ter wereld is verkozen. Een gebalanceerde afwisseling tussen zijn grote hits en nieuwe releases hield het publiek enthousiast.

Als klap op de vuurpijl had meneer ook een aantal gasten als verrassing. De eerste grote verrassing was Martin Garrix. Natuurlijk was er een hoop gegil vanuit de zaal. Samen hebben ze lekker gedraaid en Martin was veel bezig met het opzwepen van het publiek. Toen ik dacht dat we de grote verrassing hadden gehad, had ik het toch echt mis Er was nog één hele bijzondere gast. Één hint: zero 76. En wat kwam er een oorverdovend geluid vanuit de zaal. Dat er een grote groep uit Breda was gekomen was te merken. En laten we nou eerlijk zijn; wie wil Tiësto nou niet zien?! Dit waren toch wel wat extra punten voor de set. Hij sloot zijn set met wat knallende hardstyle af.

Gewoon goed

Het moet wel wat druk opleveren: weten dat je na de beste dj ter wereld je set moet draaien. Maar W&W hebben dit goed weten te handelen. De hele zaal stond op de harde en soms bekende beats mee te springen. Van hun samenwerking met Hardwell ‘Don’t Stop the Madness’ tot één van mijn persoonlijke W&W-favorieten ‘Bowser’.

https://www.youtube.com/4SBYXAA3-sE

Sommigen zullen zeggen dat de sfeer er al was ingebracht door Hardwell, ik zeg dat ze gewoon een lekker goede set hebben gedraaid en goed met het publiek bezig zijn geweest.

The magical three

Het werd van tevoren al omgeroepen, maar wat is het toch een fenomeen om drie toppers onder hetzelfde label een b2b2b te zien draaien. Normaal zijn de heren apart ook geweldig, maar om ze met z’n drieën te zien draaien heeft toch wat speciaals. Dannic had mij al verklapt dat hij samen met Dyro het eerste half uur vooral bezig zou zijn met draaien, terwijl Hardwell zijn dingen bovenop de dj-booth zou doen. Dit concept werkte prima, en je merkte dat er inderdaad veel invloeden van zowel Dannic als Dyro te horen waren.

Het magische van deze drie is denk ik de diversiteit in hun set. Mij werd van tevoren al verteld dat ik veel verschillende soorten muziek kon verwachten. En hoe. Van de grootste hits van de drie mannen zelf, bubbling beats, oude tophits tot hip-hop,trap en hardstyle. En ja, dat allemaal in één uur. Daarnaast was het ook te zijn hoeveel plezier ze erin hadden met zijn drietjes, dat geeft de set toch nog wat meer glans.
Na het laatste nummer kwam er dan ook een welverdiend vuurwerk en oorverdovend applaus voor dit dynamische drietal.

Afsluiter

Ik merkte dat veel mensen na de b2b2b gelijk weggingen. Ergens ook wel te begrijpen, mensen kwamen waarschijnlijk toch echt voor wat grotere namen van Revealed Recordings kwamen. Als laatste was het de beurt aan Thomas Newson. En hij was inderdaad heel nieuw voor veel mensen. In het begin vond ik het lijken alsof het publiek een beetje was ‘uitgefeest’ na drie best wel heftig goede sets. Toch vind ik dat Thomas de draad goed heeft opgepakt met harde beats en hier en daar een bekend nummertje.

Toen ik even later weer de zaal in kwam zag ik dat het toch nog best vol stond, en gelukkig voor Thomas zag het eruit of hij het heel goed heeft gedaan. Het publiek was voor een groot deel aan het springen op zijn muziek.

https://www.youtube.com/4SBYXAA3-sE

Ik heb een hele leuke avond beleefd bij Hardwell en de grote namen van Revealed Recordings. Ik vond het jammer dat de ‘kleinere’ jongens niet zoveel aandacht kregen, mensen konden ook ‘makkelijk’ wegblijven omdat Hardwell later pas kwam. Voor de rest vond ik het ook een mooie avond met diverse acts, en diversiteit binnen de acts. En de visuals en speciale gasten maakten het helemaal af.

Ik hoorde in de wandelgang wel een klacht over de Liquor 43: voor vier muntjes kreeg je een laagje van amper een centimetertje hoog in je beker. Mensen waren hier niet zo blij mee. Maar daarentegen gingen de ijsjes, broodjes snack en frietjes er prima in.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws