ADE party blog: Armada Captivating

Peter Güldenpfennig | 15 oktober 2015
party reports


Party: Armada Captivating
Wanneer: woensdag 14 oktober
Tijd: 21:00 - 04:00 uur
Waar: Undercurrent
Line-up: (S)Haan, Andrew Rayel, Armin van Buuren, David Gravell, Disfunktion, Heatbeat, Husman, Jochen Miller, John Dahlbäck, KhoMha, Lush & Simon, Mark Sixma, Rodg, Ruben de Ronde, Sandro Silva
Schade: €25,-
Party blogger: Dide Tilburgs

Amsterdam Dance Event. De week waar ik al een hele tijd naar uitkijk, met de persoonlijke uitblinker Captivating. De editie van Armada Night vorig jaar is nog niet overtroffen, dus de verwachting is hoog. De line-up was al ijzersterk en met de spanning rondom de Special Guest gaf dit extra kriebels. Wie zou er achter die draaitafels verschijnen?! Voor de echte fans was het rekensommetje al snel gemaakt, want een plus een is twee; niemand minder dan mister Armada himself zal de line-up af maken. Captivating beloofd een mooie opening te worden van ADE.

De Venue

Vorig jaar verzorgde Armada een geweldig feest in de Heineken Music Hall, dus wij waren een beetje verbaasd om te horen dat Armada het feest zou onderbrengen in de Undercurrent in Amsterdam-Noord. Vanaf Amsterdam Centraal is het verlaten terrein makkelijk te bereiken met de extra ingezette bussen. Gezien het koude en regenachtige weer hadden we gelukkig een lieve bob kunnen vinden en voor het eerst in mijn stapleven konden we de auto gratis voor de deur parkeren in Amsterdam!

Het gebouw en de omgeving gaven een industriële twist aan het feest. Eenmaal op het terrein kwam je via een loopbrug op het water naar het gebouw. De line-up was verdeeld over twee ruimtes. Deze ruimtes werden verbonden door de algemene hal waar je de toiletten kon vinden, je een warme hap kon halen en waar je naar buiten naar de rokerstent kon lopen. Uiteraard kijken wij altijd eerst even bij Mainstage. Het eerste wat ons opviel was de grootte van de ruimtes. Gezien de namen op de line-up legden wij automatisch de link naar een grote ruimte zoals op A State of Trance. We waren een beetje bang dat het te vol en druk zou zijn, maar gelukkig pakte het heel goed uit. De kleine ruimtes zorgden er namelijk voor dat het feest heel intiem en persoonlijk aanvoelde. Voor het eerst hoefde je niet twee uur van te voren voor de dj-booth te staan om een glimp op te kunnen vangen van onze favoriete dj's.

Sfeer

De sfeer rondom Captivating had veel weg van een illegale underground Rave. De industriële look en de simpele aankleding pasten hier wel erg goed bij en gaf eens een andere sfeer. Beide podiums hadden weinig aankleding, maar het klopte wel. De mainstage werd omringd door vijf schermen en in het eerste opzicht weinig verlichting. De tweede stage bestond uit een dj-booth en aan beide kanten houten banken en zwarte doeken. Vooral in het begin was het even wennen, maar halverwege de avond vielen de puzzelstukjes in elkaar. De grote houten deuren naar de ruimtes, de loopbrug, de ijzeren buizen overal en het open plafond maakte het heel gezellig en zoals al vermeld gaf het je het gevoel op een illegale Rave te staan. Zoals altijd op trance-feesten was de sfeer onder de bezoekers heel relaxed. Oud was met jong gemengd en Nederlands met buitenlands. Het enige verschil met een normaal trance-feest was dat er nu aanzienlijk meer werd gedronken, waardoor er hier en daar een vervelend momentje ontstond in de zaal.

This Is My Church

Er was van te voren geen timetable bekend gemaakt, dus werd het om negen uur gelijk druk. Opvallend was de set van KhoMha die als een van de eerste op main mocht staan. Een vrolijke gozer die de sfeer er gelijk inbracht door wat progressive te draaien. Opgewarmd en wel waren wij klaar voor de set van David Gravell. Deze jonge dj houd ik al even in de gaten en ik vind zijn eigen sound heerlijk. Zoals verwacht startte hij goed door catchy trance te draaien met heerlijke vocals. Oogjes dicht, handjes in de lucht en keihard meeblèren kan zo heerlijk zijn. Naast de bekende remixes zoals 'Man On The Run', draaide hij ook wat nieuwe tracks die veel beloven.

https://www.youtube.com/o4HuHj5A_K8

 

En toen gingen de lichten uit, de A verscheen op de schermen, de zaal werd voller en de arm die naar boven wijst kwam in beeld. Armin van Buuren opende zijn set met een waanzinnige lichtshow. Met kippenvel op mijn armen en de hele zaal die los ging, was dit echt een geweldige ervaring en een van de beste openingen die ik van hem gezien heb. Naast de bekende hits gaf Armin ook een primeur door een paar nieuwe tracks te draaien van zijn nieuwe album Embrace. Fijne Vocals en elektronische muziek gecombineerd met een saxofoon. Ik kijk erg uit naar zijn album, want na gister ben ik enorm nieuwsgierig geworden hoe het verder klinkt.

Na zijn set stroomde de zaal leeg wat heel jammer was. Andrew Rayel draaide namelijk de ene na de andere bekende track. 'Daylight' en 'One In A Milion' werden gevolgd door 'Eiforya' waarbij hij halverwege zijn set aankondigde iets nieuws te willen laten horen, wat goed werd ontvangen. Halverwege zijn wij bij de kleinste ruimte wezen kijken. Er stonden echter maar vier mensen en dat is gedurende de hele avond niet heel veel meer geweest. Jammer, want ook hier stonden geen kleine namen, zoals Jochen Miller en John Dahlback. Eigenlijk was een ruimte genoeg geweest. Heatbeat eindigde de avond op main. In het begin wist ik niet zo goed of ik deze set bij de rest van de avond vond passen, maar door de energie van dit duo hebben we wel een heerlijke afsluiter gehad.

https://www.youtube.com/65EfTFUFDwI

Met kippenvel naar huis

Armada heeft gedaan waar Armada goed in is. Het werd al snel duidelijk dat dit feest helemaal geen poespas nodig had om een topavond neer te zetten. Deze avond was er weer een voor in de boeken en de opening van Armin van Buuren zal nog wel eventjes voor kippenvel zorgen. Door de unieke locatie en de sfeer maakten wij dit feest heel intiem mee en de dj’s waren erg persoonlijk naar het publiek, wat dat beetje extra gaf. 'We Come 1' werd in vrijwel elke set een keer herhaald, maar steeds in een andere remix. Deze oude klassieker blijft het altijd goed doen en mag dus, wat mij betreft, worden blijven herhaald. Net als deze avond trouwens. Wij kunnen niet wachten tot A State Of Trance, waar wij hopelijk een aantal dj’s van vanavond terug mogen zien.

Plus

  • Hele vette en unieke locatie waardoor er een hele intieme sfeer ontstond.
  • Steengoede line-up voor weinig geld
  • Ondanks de houten deurtjes en dunne muren had je totaal geen last van geluidsweerkaatsing

Min

  • De tent waar je binnenkwam was alleen om je jas op te hangen. Daarna moest je via de loopbrug naar het gebouw. Zonder jas, met dat weer was geen pretje.
  • Ze hadden een foto busje bij diezelfde ingang staan. Helaas loop je daar maar twee keer langs en dat was bij binnenkomst en bij weg gaan. We hadden pas te laat door wat het busje inhield. Meer reclame was leuk geweest, door bijvoorbeeld mensen in de zaal alert te maken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws