ADE party blog: Martin Garrix

Peter Güldenpfennig | 16 oktober 2015
party reports


Party: Martin Garrix
Wanneer: donderdag 15 oktober
Tijd: 22:00 - 05:00 uur
Waar: Heineken Music Hall
Line-up: Martin Garrix, Chocolate Puma, Jay Hardway, Julian Jordan, Justin Mylo
Schade: € 39,50
Party blogger: Shirley van der Bilt

‘Ik werk aan nieuwe muziek en een spannend nieuw project, en ik hoop dat ik dat tijdens het Amsterdam Dance Event met jullie kan delen’, zei Martin Garrix in zijn verklaring over zijn breuk met zijn management en Spinnin Records. Dat beloofde veel goeds voor zijn eigen show tijdens ADE in de Heineken Music Hall die donderdagavond 15 oktober plaatsvond. Natuurlijk waren we erbij.

Dikke shows

Toen Martin Garrix in juli bekendmaakte dat hij headliner van zijn eigen show tijdens het Amsterdam Dance Event zou zijn, hoefde ik er geen seconde over na te denken. Ik moest en zou hierheen gaan! Niet omdat ik een Martin Garrix ‘groupie’ ben, maar omdat deze jongen nou eenmaal gegarandeerd dikke shows neerzet. Deze dj weet wat hij moet doen om de zaal compleet uit zijn dak te laten gaan en het feest naar een hoger level te tillen. Binnen ongekende korte tijd heeft Martin Garrix een spurt naar groot succes gemaakt. En het is nog maar de vraag hoe vaak we de dj nog in Nederland kunnen zien als de geruchten dat hij de nieuwe ‘nummer één dj’ van de wereld wordt waar blijken te zijn. Een drie-uur durende set van deze dj kon ik daarom dus niet aan me voorbij laten gaan en man man, wat een show!

Maargoed, laten we bij het begin beginnen. Dat de bezoekers zo veel mogelijk van de gehele show wilden meemaken, was vrij snel duidelijk bij aankomst bij de Heineken Music Hall. Om 22.30 uur stonden al lange rijen voor de deur. Als VIP hadden we geluk en konden we de lange rijen met koukleumende mensen achter ons laten en zo naar binnen lopen, rechtstreeks naar de bar voor een drankje. En met het drankje in ons hand liepen we al een goed gevulde zaal binnen waar Jay Hardway ondertussen het publiek warm stond te draaien. We zijn altijd blij als er een vet dance evenement in de HMH wordt gehouden. Je weet bij voorbaat al dat er goed geluid is, een dikke bass en het grote balkon is altijd de moeite waard om even naartoe te gaan voor een mooi uitzicht van bovenaf op het publiek en de stage.

Jong publiek

Misschien ook wel een beetje te verwachten gezien de leeftijd van Martin Garrix zelf, maar ik moet zeggen dat we toch ook wel enigszins verrast waren over het algemene jonge publiek bij binnenkomst. Ook de verdeeldheid tussen man en vrouw was opvallend. Laten we zeggen: 75 procent man – 25 procent vrouw. Jay Hardway had een leuke set, maar het al aanwezige publiek in de zaal kwam nog niet echt los. Chocolate Puma kreeg hier verandering in en ook het andere publiek kwam langzaam vanuit de lange rijen buiten naar binnen gestroomd. Een heerlijke techhouse/deephouse set van de heren van Chocolate Puma bracht het feestje op gang, maar iedereen was duidelijk aan het wachten op mister Martin Garrix himself.

Eindelijk 01.00 uur

Tien minuten voordat de set van Martin Garrix begon, begaven we ons naar het balkon. We hadden hoge verwachtingen van de opening dus we wilden deze met een goed uitzicht meemaken. Eindelijk was het één uur, de zaal werd donker en het publiek begon enthousiast te joelen. Ledschermen in de vorm van + en X tekens kwamen bij de stage naar beneden en een prachtig pianospel van het nummer 'Animals' werd ingezet. Een werkelijk kippenvelmoment. ‘Amsterdam, how you guys feeling tonight?!’ schreeuwde Martin Garrix naar het publiek toen hij achter de draaitafel tevoorschijn kwam en met confettislierten startte dan toch eindelijk de drie uur durende set. Het feest was losgebarsten.

Martin Garrix & Friends

Direct vanaf het begin van de set van Martin Garrix was het gewoon keihard housen, springen en meejoelen. De dj is een rasentertainer, weet het publiek mee te krijgen en staat op de stage net zo enthousiast te springen als het publiek. Of misschien zelfs wel harder. Met overgangen van het ene naar het andere nummer die correcter dan correct zijn en afwisseling van eigen werk en dat van anderen zette de dj één van zijn beste sets neer die ik heb gezien. Maar niet alleen hiermee verraste Martin Garrix ons deze avond. Zo stond na het eerste halfuur van zijn set opeens ook Tiësto achter de draaitafels wanneer het nummer ‘Secrets’ werd ingezet. Surprise! Samen draaiden ze een aantal nummers. Maar het verassingsbezoek bleef niet alleen bij Tiësto. Ook Afrojack en Dimitri Vegas & Like Mike verschenen als suprise-act on stage en zetten samen met Martin Garrix gedurende de eerste twee uur  een ongelofelijk dikke show neer  waarin  nieuwe nummers, maar ook oude bekende als ‘Turn Up The Speakers’, ‘Tremor’ en ‘Mammoth’, keihard door de speakers knalden.

He killed it!

In het laatste uur van de set werd House, Hiphop en Trap afgewisseld en voor we het wisten verscheen Julian Jordan naast Martin Garrix om het roer over te nemen voor het laatste uurtje van de avond. Drie uur lang hebben we kunnen springen, joelen, dansen en kunnen genieten van mooie visuals en confetti kanonnen die hele set compleet maakten.  Afrojack riep het al deze avond: 'This is the most talented dj I have ever met!' Wat mij betreft heeft hij zichzelf deze avond weer overtroffen en ik kijk uit naar wat deze jonge dj ons nog allemaal gaat brengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws