ADE party blog: Gramatik

Peter Güldenpfennig | 16 oktober 2015
party reports


Party: Gramatik
Wanneer: donderdag 15 oktober
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Waar: Melkweg
Line-up: Gramatik, The Geek x VRV
Schade: €16,- + lidmaatschap
Party blogger: Timos Krabben

Als klein jongetje zat Gramatik altijd al aan de radio gekluisterd. Amerikaanse funk, jazz, soul en blues daar was en is hij nog altijd gek op. Op 13-jarige leeftijd begon hij met het maken van zijn eerste beats op de computer. Hoe we zijn muziek zouden moeten omschrijven? Zijn stijl is te uniek om in een hokje te plaatsen. Niet voor niks wordt Gramatik een beatkunstenaar genoemd. Een kunstenaar die hiphopbeats produceert dit combineert met elektro en daaraan funk, jazz, soul en blues elementen toevoegt. Op dag 2 van het ADE stond deze held in een uitverkochte Melkweg. Eén ding was zeker, dit wordt één van de hoogtepunten van dit jaar.

Het magische moment

Om 19.00 uur opende de Melkweg haar deuren. In het voorprogramma van de avond stonden The Geek x VRV, zij mochten de zaal opwarmen voordat het echte werk begon. Net als Gramatik zelf combineren zij hiphop met elektro. De zaal stond al vroeg vol, het publiek had er zin in. Toen om 20.30 uur de lichten uit gingen, wist iedereen hoelaat het was. Het was tijd. Tijd voor datgene waar iedereen op zat te wachten. Gramatik! Terwijl funky jazzy tunes de zaal vulden, verscheen door rook en lichten heen Gramatik. Met zijn zwarte zonnebril en snapback op stond hij klaar achter draaitafels.

Extase

Van begin tot eind was de Melkweg in extase. Funky jazzy tunes werden de gehele avond afgewisseld met hiphop en elektro. Terwijl het geluid in het begin van de avond nog vrij rustig uit de speakers kwam, was stilstaan op een gegeven moment niet meer mogelijk. Keiharde elektro zorgde ervoor dat er een anarchie ontstond op de dansvloer. Je hebt wel vaker avonden dat het flink losgaat, maar je hebt ook avonden dat je niet meer kunt zien wat er allemaal in het publiek gebeurt. Dit was zo'n avond.

Grenzen vervagen

Gramatik is uniek, dat is een understatement. De muziek van Gramatik ontstaat door het constant experimenteren met elektro, hiphop, funk, jazz, soul en blues. Dat kan hij als geen ander. In de studio, maar vooral ook op het podium. Er is niemand die grenzen tussen verschillende muziekgenres zo weet te vervagen als Gramatik. Hij is niet alleen een kunstenaar, noem hem gerust een tovenaar. Een tovenaar die je aan het werk moet zien. Al is het alleen om zelf te ervaren hoe hij van verschillende genres, zijn eigen genre maakt.

[su_tab title="Plus"]

  • Unieke sound
  • Uitzinnig publiek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws