ADE party blog: Armin van Buuren bij dj hotel 538

Casper Janssen | 16 oktober 2015
party reports


Party: DJ Hotel 538: Armin van Buuren
Locatie: Hotel NH Barbizon Palace
Datum: 15 oktober 2015
Line-up: Dave Winnel, Armin  van Buuren
Reporter: Anna Zhuravel

Naast de reguliere feesten staan er tijdens het Amsterdam Dance Event ook bijzondere evenementen op het programma. Zo organiseert ook dit jaar Radio 538 slaapfeestjes in het Amsterdamse Hotel NH Barbizon Palace. Het hoogtepunt van zo een dagje uitchillen blijft natuurlijk een optreden van een van de beste djs. Afgelopen donderdag hebben Dave Winnel en Armin van Buuren een leuk feestje gebouwd en wij waren erbij.

Exclusief slaapfeestje

Met headliners als Afrojack, Armin van Buuren, Tiesto en Martin Garrix is DJ Hotel 538 een van de meest gewilde ADE-events. Het feit dat er voor dit feest geen kaarten worden aangeboden maakt het nog spannender. Toegang wordt verloot op radio 538. De gelukkige winnaars kunnen dan genieten van een exclusief optreden van hun favoriete dj met een heerlijk diner vooraf en een slaapfeestje in een luxe hotel achteraf.

Wie wel op de gastenlijst staat, maar niet in aamerking komt voor het diner en een slaappartij mag om acht uur naar binnen. Om toch de hotelsfeer te proeven kun je dan op de foto in een 538 – bed: staand, maar wel met kussens en dekens. Als de drankjes niet inbegrepen zijn, kun je jezelf nog altijd trakteren. Met consumptiemunten betaal je op een 538-feest drie euro voor een fris of een biertje. Voor een mixdrank ben je rondom tien euro kwijt.

Alle gasten worden om halfnegen verwacht in de St. Olofskapel met mooie witte pilaren, een balkon en een netjes opgebouwd podium, voorzien van CO-2 kannonnen en LCD-schermen voor en achter. Het balkon is helaas niet toegankelijk voor de reguliere bezoekers, maar ook in de zaal is er genoeg plek voor iedereen. Tenminste, dat was wel het geval afgelopen donderdag tijdens het feestje met Armin van Buuren.

Future house talent vs trance-guru

De deuren van de feestzaal gingen afgelopen donderdag om acht uur open. Vanaf het podium klonk een lekker 538-muziekje. Om halfnegen verscheen dj Dave Winnel achter de draaitafels. Deze Australische dj en producers had een belangrijke taak. Hij moest het publiek opwarmen voor de komst van de headliner van deze avond: Armin van Buuren. Dave begon zijn set rustig aan, met deephouse en hier en daar stukjes van populaire danceplaten tussendoor. Naarmate zijn set vorderde werd zijn muziek steeds dynamischer. Aan het einde van zijn optreden was iedereen al aardig in beweging.

Om halftien droeg dj David Winnel de draaitafels over aan dj Armin van Buuren. Vrolijk zoals altijd begroette Armin zijn publiek. Hij zette zijn set in met een mooie melodieuze plaat. Alle handen waren meteen in de lucht. Met een vette afwisseling van klassiekers, populaire platen, stevige beat en melodie hield Armin iedereen een uur lang aan het dansen. Al waren meeste bezoekers al behoorlijk op leeftijd, gingen sommige nog losser dan menig achttienjarige op een EDM-event.

Kort maar krachtig

Positieve ontvangst door veelal toegewijde fans viel Armin zeker in smaak. Met een blijvende glimlach op zijn gezicht en vol energie feestte hij een uur lang met ze mee. Zijn set werd vergezeld met een goede lichtshow en co-2. Als verrassing draaide de dj halverwege halverwege zijn set muziek van zijn nieuwe album ‘Embrace’ die op 29 oktober wordt uitgebracht. Ook deze tracks vond iedereen helemaal geweldig.

Stipt om halfelf sloot Armin zijn optreden af met zijn grote hit ‘Looking for another you’ met Mr Probz. Nog de allerlaatste keer ging iedereen helemaal uit de plaat. Daarna was het feestje afgelopen. Onderweg naar de kleedkamers ging Armin nog een paar keer op de foto met de fans die het geluk hadden om dichtbij genoeg te staan.

Deze avond was kort, maar krachtig en zeker de moeite waard om te beleven. Een optreden van Armin van Buuren in een clubsetting komt bijna nooit voor. Blij en voldaan stroomden de bezoekers het hotel uit. Vele hadden het over een fantastische avond en bespraken hun vervolgplannen voor het ADE. Gelukkig voor hen en voor ons is er komende dagen nog genoeg te beleven!

 

Plus

  • Mooie locatie
  • Goed geluid
  • Kleinschalig en exclusief
  • Makkelijk bereikbaar
  • Toegankelijk voor alle leeftijden

Min

  • Consumpties best prijzig
  • Kaartjes waren niet te koop: weinig kans om erbij te zijn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws