Party blog: KLEAR presents Bondax & Friends

Casper Janssen | 16 oktober 2015
party reports


Party: KLEAR presents Bondax & Friends – ADE Special
Datum: 15 oktober 2015
Locatie: De Balie
Reporter: Roziena Salihu
Line-up: Wantigga, Darius, Bondax, Karma Kid, GIRLS, Jengi Beats, Tommy Jacob, Bearcubs, Gurney-Champion, Cézaire 

KLEAR Amsterdam. Een feestje dat ik heb mogen zien groeien.  KLEAR is ooit begonnen in Pllek, op de NDSM-werf, maar ondertussen heeft ze al aardig wat podia versleten. Deze editie mag plaats vinden in de Balie in Amsterdam. Voor mij alleen bekend als koffietentje dus ik was benieuwd hoe een club avond er in De Balie uit zou zien.

Line-up

KLEAR wist, zoals gewoonlijk, weer de juiste artiesten te strikken. Bondax en z’n vriendjes mochten deze keer langs komen om het ADE publiek van wat prettige deuntjes te voorzien. Toen ik om 1 uur goed en wel binnen was, opende Darius mijn avond gelijk goed. Een Franse producer, die gewoonlijk house draait met invloeden van disco. En zo ook nu, nummers afwisselend van dreunende house, tot rollende disco. Na Darius was Bondax aan de beurt. Alsof het merendeel voor Bondax gekomen was, stroomde de zaal om 2:30u nog voller dan hij al was. Het Engelse duo staat er nooit alleen voor, zo; zij aan zij. Van een dubbele DJ verwacht je natuurlijk dubbel zoveel energie, en dit maakte de mannen waar! De sound van Bondax vinden velen moeilijk te beschrijven. Hij gebruikt invloeden van allerlei verschillende elektronische stijlen. In de muziekwereld wordt zijn stijl vaak aangeduid als: Genre trancending. De vrolijke electronic/ future garage muziek maakte niet alleen mij vrolijk, maar de hele zaal. In de tweede zaal, iets kleiner van stuk, gaf Gurney-Champion een hele andere vibe aan de avond. Na het uit je plaat gaan op harde basslines, zorgde Gurney-Champion voor een wat meer laid back sfeer door verschillende muziek stijlen te mixen. Even niet stampen, maar bouncen op bijvoorbeeld gouwe ouwe RnB en Hiphop tracks. HEERLIJK!

Locatie

Zoals ik al zei heeft KLEAR al heel wat locaties versleten. Om Pllek, Tolhuistuin en de Marktkantine maar even als voorbeeld te geven. Deze keer vond KLEAR plaats in De Balie, op het Leidseplein. Een plek die doordeweeks open is voor koffie drinkers en mensen die van lezingen houden. Deze avond geen koffie en koek, De Balie opende haar (verborgen) zalen voor ravend Amsterdam. Bij binnenkomst trof ik een chill-out area met een bar. Links en rechts liepen twee smalle gangen naar de twee zalen. Door de hoge plafonds, prachtig bewerkte houten palen en kroonluchters kreeg de avond een chique tintje. Stampen met allure. Waar ik de Marktkantine soms een tikkeltje te groot vond, paste De Balie perfect in het plaatje. Niet zo groot dat je al je vrienden verliest, maar ook niet zo intiem dat je ze de hele avond persé in hun nek moet hijgen.

Totale ervaring

KLEAR flikt het weer, mijn avond was top. Het personeel was aardig, de DJ’s meer dan goed en de zalen waren zeker KLEAR-waardig. Wat de sfeer betreft voelde deze editie van KLEAR een klein beetje zoals hij was bij Pllek. Men leek het naar zijn zin te hebben en danste de vrolijkste dansjes in de nabijheid van zijn naaste. In de wandelgangen, rookruimte en de chill-out was voldoende ruimte om te socializen met een long lost friends, of een nieuw gemaakt vriendinnetje. Waar zaal één praktisch de hele avond vol stond was het in zaal twee iets rustiger. Zo kreeg je ook nog eens de kans om even te ontsnappen aan alle gekte, en in alle rust een dansje te wagen.

Conclusie

KLEAR heeft nog nooit teleurgesteld en ook deze avond maakte zij mijn verwachtingen waar. KLEAR is als thuiskomen na een fietstocht in een hevige regenbui, letterlijk, het was namelijk pokkenweer. Toch mocht dit de pret niet drukken en trok ik mijn stoutste dansschoentjes aan. KLEAR, volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws