Party blog: Verknipt ADE special

Casper Janssen | 16 oktober 2015
party reports


Wat: Verknipt ADE special

Waar: Amsterdam Studio’s
Wanneer: 15 oktober 2015
Line Up: Joris Voorn (NL), Nic Fanciulli (UK), Andhim (DE),Huxley (UK), &ME (DE), Ici Sans Merci (NL), Andrea Oliva (CH), DJ Sneak (USA), Prunk (NL), Route 94 (UK), Secondcity (UK), Tapesh (DE), Homework (NL), Cleavage (NL), Wouter S. (NL), Man With No Shadow (NL), Luuk van Dijk (NL), Piotr & Zhan (NL), Buurman & Buurman (NL)
Reporter: Etiènne Leonardo

Wanneer het festival seizoen ten einde komt en het in de avond alweer vroeg donker wordt komt het Amsterdam Dance Event half Oktober er weer aan. Verknipt organiseert dit jaar meerdere feestjes met verschillende stijlen zoals techno, techhouse en deephouse. De Verknipt ADE special is met namen als Joris Voorn, Nic Fanciulli, Route 94, Second City, Tapesh en Buurman & Buurman wat meer gericht op de techhouse. Vooral naar de 3 uur durende b2b set van Joris Voorn en Nic Fanciulli keken wij erg uit.

Lekker Industrieel

De locatie “Amsterdam Studio’s” heeft een oudere uitstraling die goed past bij de muziekstijl. Als we dichterbij de ingang komen hoor ik de muziek al heerlijk dreunen en krijg ik nog meer zin dan ik al had! Het pakhuis is lekker kaal aangekleed en alleen voorzien van blinders, lasers en een aantal movingheads waardoor je dat echte technogevoel krijgt.

De verbindingen tussen de drie zalen werden overdekt door middel van een tent. Jezelf verplaatsen van de ene naar de andere zaal was dus erg makkelijk maar ook erg koud aangezien je steeds weer eventjes naar buiten moest.

Joris Voorn B2B Nic Fanciulli

De dj set waar wij al één dikke week naar uit keken beloofde veel goeds. Wanneer wij even voor hun begintijd de zaal willen betreden merken we dat het al erg druk word tijdens hun set. Een heerlijk schouwspel ontstaat tussen beide heren. Bij een Back 2 Back set draait elke dj om de beurt een plaat. Dit zorgde voor een unieke mix, waar Joris heerlijk richting de Techno kant dook bracht Nic de techhouse weer erin. Deze heerlijke combo zorgde voor een uitzinnig publiek zoals dat hoort op een techno, techhouse feest. Kreten van vreugde, fluiten en heel veel handjes in de lucht. Aan deze uitspattingen viel het succes van Verknipt heel duidelijk af te lezen. Vooral Joris Voorn zijn nieuwe remix van Sonic Highway deed het goed.

Slopend einde

Als afsluiter van de avond bezochten we Buurman & Buurman. Deze residenten die bij het gelijknamige Verknipt Agency getekend zijn timmeren hard aan de weg. In de donkere ambiance die hoort bij deze muziekstijl schakelden de heren een tandje bij met heerlijke harde techhouse en techno! Als hoogtepunt uit hun set draaiden beide heren mij favoriete plaat “Oxia Domino”. Voor ons een waardige afsluiter met als gevolg dat wij ons voldaan maar doodmoe een weg naar de uitgang baande. Buiten aangekomen horen we de vogeltjes al fluiten en zoeken we snel onze auto.  Met standje 23 graden op de kachel snellen we richting huis. Snel het bed in zodat we vanavond weer fris aan de start staan van vast en zeker wederom een mooi feestje tijdens ADE.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws