ADE Party Blog: Goldfish & Bakermat

Mark Hofman | 17 oktober 2015
party reports


Party: Goldfish & Bakermat presents: Live in Amsterdam
Wanneer: vrijdag 16 oktober
Tijd: 21:00 - 04:00 uur
Waar: De Overkant
Line-up: Goldfish, Bakermat, Sam Feldt, Lost Frequencies en meer.
Schade: € 39,50
Party blogger: Duke van Putten

Ik luister geregeld livesets van Bakermat. Sinds ik hem op Kingsday heb gezien bij zijn eigen stage ‘Bakermat’s Gospel Church’ ben ik best wel hooked aan de vrolijke deuntjes en de catchy saxofoon. Als ik met een biertje op een terras zit en het nummer ‘One Day’ komt voorbij, krijg ik spontaan een vakantiegevoel. Heerlijk zeg. Bakermat organiseert Live in Amsterdam samen met Goldfish. Twee hoogtepunten op één dag voor de heren van Goldfish. Hoogtepunt één is de release van de nieuwe single 'Heart Shaped Box' en hoogtepunt twee het feest zelf, en daar was ik natuurlijk bij!

https://www.youtube.com/8ZEEKyrb6Nw

Als niet-Amsterdammer begint de ADE-ervaring eigenlijk al als je aankomt op Amsterdam Centraal. Want voor Amsterdammers is het pontje naar Noord misschien normaal, ik vind het nog altijd awesome om even een miniboottochtje te maken naar de overkant. Dit keer letterlijk De Overkant, want zo heet de venue van vanavond.

De rij wordt snel naar binnen gewerkt en dat is fijn, want het is veel te koud om buiten te staan. Als je binnen bent krijg je een bandje waar je geld op kunt zetten. Geen gedoe meer met cash of muntjes. Gewoon swypen en bier halen! Het voordeel dan dit systeem is dat je achteraf je overgebleven geld weer terug kunt vragen.

Genoeg over bijzaken, want het draait natuurlijk om het feest zelf. Wij waren er al vanaf het begin en zagen de zaal vrij snel volstromen. De Cat Carpenters trapte af voor bijna lege zaal, maar dat deed geen afbreuk aan het lekkere setje van de dames. Het enige kleine minpuntje aan het begin was dat toen de zaal leeg was de temperatuur op standje Noordpool stond.

Sam Feldt en Los Frequencies had ik nog nooit live gezien. Dat deze jonge helden in zaal twee stonden vond ik daarom ook erg vet. Wat ik misschien wel nog vetter vond waren de visuals in zaal twee. Wat gruwelijk zeg! Vrijwel de hele muur achter de dj bestond uit visuals.

https://www.youtube.com/xefbs8V6O_I

Conclusie

De muziek was zonder twijfel tof. Michael Calfan, Alle Farben, DIMMI, Sam Feldt, Lost Frequencies en natuurlijk de twee hosts Bakermat en Goldfish: ik heb echt van jullie genoten. Toch miste ik een klein beetje sfeer. Er was geen extase-moment, zoals sommige mensen dat noemen. Natuurlijk is dit geen must om te genieten, want dat heb ik ook echt wel gedaan.

Ik moet als laatste toch nog even benoemen over hoe aardig iedereen was die er werkte. Van de beveiliger van wie ik even het podium mocht tot het meisje bij de ingang die de hele avond vriendelijk was en een glimlach op haar gezicht had. En die glimlach had ik ook toen ik weer terug mocht op het pontje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws