ADE party blog: Pleinvrees & STRAF_WERK - ADE Special

Casper Janssen | 18 oktober 2015
party reports


Wat: Pleinvrees & STRAF_WERK - ADE Special Day 2 - SUOL x D.O.C. Records
Waar: World Fashion Center Amsterdam
Wanneer: 16 oktober 2015
Line Up: Meggy, Tender Games, Chopstick & JohnJon, Fritz Kalkbrenner, Till vo Sein b2b Larse, Illesnoise, Melon, Shadow Movement, Elekfantz [live], Gui Boratto [live], Niconé b2b Gunjah, Marc Romboy

Maanden hebben we uitgekeken naar de beste week van Amsterdam: Amsterdam Dance Event! Pleinvrees en STRAF_WERK, twee grote organisaties van festivals, hosten samen twee avonden tijdens ADE. Beide avonden worden gehouden in het World Fashion Center. Voor mij bekend als de locatie waar tentamens worden afgenomen, ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het eruit zal zien. Vooral voor technoliefhebbers is Pleinvrees en STRAF_WERK een uitgelezen kans. Wij bezoeken de special Day 2, waar de line-up wordt gevuld met grote namen als Fritz Kalkbrenner, Gui Boratto en Illesnoise, het belooft een mooie dag te worden.

Dansen op een parkeerdek

Bij aankomst leiden pijlen ons naar een grote parkeergarage en na een lange wandeltocht en acht trappen verder komen we aan op het dek van de parkeergarage! Bij aankomst was het feestje duidelijk al begonnen. Een dreunende beat kwam ons tegemoet. Het is allemaal goed geregeld; er zijn een hoop kluisjes en muntenautomaten aanwezig. Via een bruggetje kunnen we van het parkeerdek overstappen op de danszalen. We komen eerst aan in een grote zaal met veel rook en weinig licht, het zorgt meteen voor een relaxte en duistere sfeer. De zaal is al goed gevuld en men is lekker relaxt. Ik sta nog geen minuut op de dansvloer of ik hoor een nummer van mijn favoriete zangeres London Grammar gemixt met harde technobeats, ik ben blij. Er is nog een tweede zaal, waar ook vooral techno wordt gedraaid met af en toe was discoachtige klanken. In het midden van deze twee zalen is een grote chill ruimte, met banken een foodtruck waar je vers fruit kan halen!

Opzwepende tonen

Voor ons is Gui Boratto een ware held, wij hebben dan ook lang uitgekeken naar zijn live set. We waren er op tijd bij en konden nog even meegenieten van Elekfantz. Voor mij was het een grote verassing dat de meeste geluiden live werden gezongen! Aan het applaus te horen vond ook het publiek dit een goede toevoeging. Eindelijk was het dan tijd voor onze favoriet! De Braziliaanse dj zorgt met zijn opzwepende tonen voor een goede vibe bij het publiek. De live set overtrof al onze verwachtingen en je kunt nauwelijks merken dat hij alle nummers op dit moment maakt. De nummers lopen perfect in elkaar over en er wordt veel gedanst, handen gingen zelfs de lucht in en een schouwspel van fluitende mensen kwam je tegemoet. Op hetzelfde moment draait Fritz Kalkbrenner in de ander zaal, een man met vele fans dus hier moeten we bij zijn geweest. We mengen ons in de menigte en merken dat de beste man heel veel los kan maken bij het publiek. Hoewel het erg druk is, danst iedereen volop. Kalkbrenner luidt het einde van zijn set in met twee van zijn bekendste platen ‘Wes en Sky en Sand’, wat zorgt voor veel vreugde en gejoel.

Diepe klanken

Het einde van avond naderde, en er wordt plaatsgemaakt voor de laatste dj’s van de avond: Illesnoise en Marc Romboy. De sfeer zit er nog goed in en het lijkt geen moment rustiger te worden. De vrolijke tonen worden ingeruild voor de diepere klanken, en alleen de diehards zijn over gebleven. De hardere technomuziek is zeker niet mijn favoriete genre, aangezien ik inmiddels ook mijn benen en voeten aardig begin te voelen wordt het tijd om richting huis te gaan. Met een meer dan voldaan gevoel verlaten wij rond half zes uur, de nog volle zalen van het World Fashion Center. De volgende keer als ik een tentamen maak kan ik alleen nog maar denken aan deze legendarische avond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws