ADE party blog: PRJCT

Casper Janssen | 18 oktober 2015
party reports


Party: PRJCT
Wanneer: Zaterdag 17 oktober
Tijd: 22:00 – 07:00 uur
Waar: RAI Amsterdam
Line-up: R3hab, FeestdjRuud, The Partysquad, Carnage, Knife Party, Marco Carola en vele anderen.
Party blogger: Duke van Putten

Het evenement was nog maar net aangemaakt op Facebook en ik wist al meteen zeker dat ik hier naartoe wilde. Een feest in de RAI waar zowel TIKTAK als Creamfields een podium hosten. Dat kan alleen maar tof zijn. Er waren ook twee andere stages: The Asylum en The Grey. Dat waren meer techo-achtige stages. Wel leuk maar minder mijn ding.

Toen we aankwamen zijn we eerst een rondje gaan lopen in het megagrote gebouw. Dit was by far mijn grootste indoor evenement ooit. Alle zalen waren via een groot gangenstelsel met elkaar verbonden. In het begin vroeg ik mij wel af of het niet veel te groot was allemaal maar daar kwam ik al snel op terug.

We begonnen de avond bij TIKTAK en ik kan niet anders zeggen dan dat na al die jaren The Partysquad nog steeds keihard aan is. Wat een heerlijke set draaiden zij. Daarna kwam Timmy Trumpet. Ik vind zijn naam een beetje knullig maar wat een vette show zeg.Tussen de nummers door speelt Timmy, hoe kan het ook anders, trompet. Dat zorgde voor een hele toffe vibe.

Na het keiharde optreden van Timmy was het tijd voor Knife Party op de Creamfield stage. Als zij draaien dan weet je één ding zeker, dat het gigantisch losgaat! Vooraan het podium begonnen een paar gasten lekker tegen elkaar aan te beuken. Lekker raggen en bierdrinken op Knife Party! Daarna waren de heren van Blasterjaxx aan de beurt. Ik heb ze ooit een keer in een kleine club aan het werk gezien. Daar kwam hen muziek niet goed tot zijn recht. In deze setting echter wel.

Om eerlijk te zijn heb ik niet echt bij het Asylum gestaan. Simpelweg omdat die muziek mij niet aanspreekt. Het was ook niet superdruk daar dus ik was niet de enige die dat dacht. The Grey stage met oa Marco Carola en Hector heb ik nog wel even gestaan. Lekkere muziek hoor maar na het muzikale geweld van Blasterjaxx moest ik wel even wennen aan de rustigere deuntjes.

Doordat het evenement zo groots was opgezet, was eigenlijk elke zaal een feest opzich. Ik sprak mensen die alleen maar bij een stage stonden, de hele nacht lang. Dat snap ik best, wij hebben ook lang bij TIKTAK gestaan. Als je eenmaal in de vibe komt en je lekker danst dan hoef je niet zo nodig van podium naar podium te lopen. Bij TIKTAK was FeestdjRuud de afsluiter. Die man doet zijn naam altijd eer aan. Het is altijd gas erop en los gaan. Na zijn set gingen we meteen door naar Creamfields waar Headhunterz de boel mocht afsluiten. Een waardige afsluiter als je het mij vraagt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws