ADE Party Blog: Amsterdam Music Festival [zaterdag 17 oktober 2015]

Mark Hofman | 19 oktober 2015
party reports


Party: Amsterdam Music Festival
Wanneer: zaterdag 17 oktober
Tijd: 18:00– 06:00 uur
Waar: Amsterdam Arena
Line-up: David Guetta, DJ Snake, Oliver Heldens, Robin Schulz, Yellow Claw en meer.
Schade: € 52,50
Party blogger: Anna Zhuravel
Party fotograaf: Ronald Veth

Ook dit jaar pakte Amsterdam Dance Event groot uit met feesten en artiesten die duizenden bezoekers hebben vermaakt. Een van de belangrijkste evenementen van deze muzikale marathon was Amsterdam Music Festival. Het tweedaagse feest werd gehouden in Amsterdam Arena. Na de prijsuitreiking van DJ Top 100 op vrijdag ging AMF ook op de zaterdag waanzinnig los.

amf3

Rustig indansen

Hoewel het muzikale programma van zaterdag pas om acht uur begon was het al een paar uur van te voren aardig druk rondom Amsterdam Arena.  Vrolijke feestgangers liepen gezellig rond met vlaggen, drankjes en muziek op de telefoonspeakers. Langzaam maar zeker stroomden ze het stadion binnen en verruilden ze koud en nat weer van buiten voor de ijskoude gangen van de feestlocatie die toen nog wel aardig schoon was.  Toen het Franse duo Klingande om acht uur achter de draaitafels verscheen moest menig mens zich nog aardig opwarmen.

Klingande draaiden rustig en melodieus. Dat was niet verkeerd: degene die het gehele feest wilden meemaken, hadden nog tien uur te gaan. Rustig indansen was voor hen de beste optie. De Duitse dj Robin Schulz nam om negen uur de muzikale estafette over. Hij bracht de zaal iets meer in beweging. Vooral zijn eigen werk, zoals remixes van ‘Prayer in C’, ‘ Dangerous’ en ‘Waves’ vielen bij het publiek in smaak.

De derde headliner, oftewel de Nederlandse held Oliver Heldens bracht mensen net iets meer in de dansstemming. CO-2 en confetti-schoten die tijdens zijn set vaker werden ingezet hebben aardig geholpen. Oliver’s platen, afgewisseld met stevige deephouse deuntjes deden het goed bij het publiek.  Ook oudere hits zoals ‘Renegade Master’ (in een Heldens jasje) werden goed ontvangen.

Groter en beter

Pas om elf uur barstte het AMF dag twee helemaal los. Met zijn grote hit ‘Ten Feet Tall’ zette dj Afrojack zijn set melodieus in, maar meteen daarna maakte hij een enorm verschil in energiegehalte ten opzichte van al zijn voorgangers. Daarmee bleek hij wel een waardevolle vervanger te zijn van zijn collega Alesso, die helaas wegens ziekte het AMF moest missen.

Een andere grote naam in de muziekindustrie, David Guetta, volgde Afrojack op. Ook hij knalde iets langer dan een uur een mix van zijn oude en nieuwe hits, onderlegd met stevige beats en vergezeld met een mooie lichtshow, lasers en special effects op het hoogste niveau wat wij van  ALDA events zijn gewend. Guetta leek helemaal happy te zijn om weer eens in Amsterdam te mogen draaien en heeft meerdere keren verteld hoeveel hij van het AMF-publiek houdt.

amftiesto

Stipt om halftwee verscheen een andere beroemde headliner: Tiësto. Ook hij is niet vaak te vinden op de Nederlandse bodem. In zijn set wisselde Tiësto nieuwe platen zoals ‘Secret’ en ‘ Wasted’ af met zijn klassiekers en werk van zijn collega’s. Heel even stond dj Oliver Heldens back-to-back met hem on stage.  Tiësto genot van enorm support van zijn fans en manifesteerde zijn waardering met zijn remix van  voor John Legend’s ‘All Of Me’ als afsluiter.

Harder voor die-hards

Samen met Tiësto die stipt om drie uur het podium verliet, gingen een hoop mensen weg. Vooral de wat oudere bezoekers waren helemaal uitgefeest. Gelukkig bleven er genoeg muziekliefhebbers over die ook benieuwd naar prestaties van de resterende meester-djs waren.

DJ Snake was de eerste van de drie muziekhelden die het tweedaagse festival mochten eindigen. Hij knalde een heerlijke trap- en dubstep-achtige eclectische mix waarin zijn top-collabs ‘Lean On’, ‘You Know You Like It’ en ‘Turn Down For What’ niet mochten ontbreken. Het bijzondere was dat tijdens deze knaller van een set alleen mensen vooraan helemaal uit de plaat gingen. De grote massamenigte bleef vooral luisteren en kijken naar zijn performance, staand of zittend.

Na Snake waren de gebroeders Showtek aan de beurt. Al hebben David Guetta en Tiësto hun beroemde collabs al gedraaid, hadden de broers genoeg materiaal achter de hand om het overgebleven publiek aan het dansen te houden. Ze draaiden wat hardere en zeker een hele dynamische en afwisselende set met als hoogtepunt een gezamenlijk live performance van hun grote hit ‘Booyah’ met de vocalist Sonny Wilson.

Knallende afsluiting

Hoe verder het feest vorderde, des te meer vuur, CO-2, confetti en vuurwerk werd ingezet. Dat was ook nodig om het publiek wat al heel wat dansuren achter de rug had, extra zetje energie-boost te geven. Yellow Claw hadden de eer om het festival af te sluiten en degene die het nog in zich hadden om te dansen gingen er helemaal voor. Dat kon ook niet anders: hun performance was zoals gebruikelijk meer dan knallend.

Om zes uur kwam de tien uur durende dansmarathon ten einde. Uitgeput maar tevreden verlieten de laatste feestgangers het gebouw van Amsterdam Arena, uitkijkend voor de veel te glad geworden vloer. Vele maakten al plannen voor volgend jaar en hadden het over ‘alvast gaan sparen’ voor het ADE en AMF 2016. Zelfs een onaangename verrassing als een vol parkeertarief in plaats van een evenementenkorting kon de algemene indruk van deze top-avond niet verpesten. Kortom, de lat voor AMF 2016 ligt erg hoog, maar de enorme vooruitgang van de afgelopen paar jaar zal het voor de organisatie geen probleem zijn. Het is nog wel een jaartje wachten, maar wij kijken er nu alvast naar uit!

Plus

  • Makkelijk bereikbare locatie
  • Top line-up
  • Goed geluid
  • Mooie show

Min

  • Duur parkeren
  • Prijzige consumpties
  • Heel koud op de gangen en aan de randen van de dansvloer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws