ADE Party blog: Straf_Werk ADE [zaterdag 17 oktober 2015]

Lucas Boon | 19 oktober 2015
party reports


Wat: STRAF_WERK ADE
Waar: De Overkant, Amsterdam
Line-up: De Sluwe Vos, Prunk, Wouter S, Tom Trago b2b Cinnaman en meer
Wanneer: zaterdag 17 oktober
Naam blogger: Cas Smit

Dit jaar was ‘De Overkant’ de locatie voor de STRAF_WERK ADE editie. Een locatie die bij aankomst een beetje op een tuincentrum leek, maar na binnenkomst waren de planten en potten gelukkig nergens te vinden.

De Overkant is een lange loods in Amsterdam-Noord die tijdens ADE dus het podium voor STRAF_WERK was. Er waren twee zalen: area 1 was opgemaakt met twee kleine driehoeken en een grote driehoek in het midden waar de visuals op werden geprojecteerd. In area 2 werden de visuals over de gehele breedte van de muur geprojecteerd wat een tof effect gaf. De line-up was goed verdeeld over de twee zalen waardoor het niet te druk was en je vrij kon bewegen.

ADE gekte zorgt voor wat vermoeidheid

Met de gigantische lading aan feestjes met ADE was het enigszins wel te merken dat het publiek deze week niet alleen naar STRAF_WERK was gekomen. Het kwam allemaal wat langzaam op gang maar uiteindelijk ging het los en leek iedereen te genieten van de lekkere muziek. Er was niet heel veel ruimte om even tot rust te komen waardoor de meeste mensen tegen de hekken zaten. Veel tijd om bij te komen wilde je ook niet nemen, want de muziek ging door en de avond werd steeds beter!

Heerlijke muziek en de gezelligheid schiet omhoog

De muziek was lekker, in beide zalen kon je terecht voor goede dj’s die stuk voor stuk een lekkere set draaide. Zo draaide The Friend Within een fijne set in de tweede zaal terwijl Skream b2b stond met Route 94 in de eerste zaal. Het maakte dus niet heel veel uit waar je stond, er was altijd goede muziek in combinatie met een goede lichtshow en visuals. De tijd ging snel en we kwamen al snel bij de eindtijd maar niet voordat De Sluwe Vos zijn kunsten had laten zien!

Een energieke afsluiter

Hoogtepunt van de avond was de set van De Sluwe Vos! Hoe rustig en ingetogen hij zaterdag middag bij zijn ‘In the studio with: De Sluwe Vos’ event in het Felix Merites zat, zo energiek en krachtig stond hij STRAF_WERK af te sluiten. Het hoogtepunt uit zijn beukende set was het nummer ‘Mercy’ met Sticks dat door veel mensen werd mee gedaan. De energie die hij overbrengt op het publiek is groot, het zorgt ervoor dat je ook de laatste momenten van de avond dansend door komt.

Conclusie

Het kwam ietwat langzaam op gang, maar toen het los ging was het een erg leuk en gezellig feest. Er werd goed gedraaid en de line-up voldeed aan de verwachtingen en het was fijn dat deze goed verdeeld werd over de twee zalen. De sfeer was goed en ik weet zeker dat de mensen een leuke avond hebben gehad.

Plus

  • Line-up
  • Visuals
  • Locatie

Min

  • Geen Fanta aan de bar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws