ADE Party blog: Dockyard Festival [zaterdag 17 oktober 2015]

Lucas Boon | 20 oktober 2015
party reports


Party: Dockyard Festival ADE 2015
Wanneer: zaterdag 17 oktober
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Line-up: EgbertLIVE, Paco Osuna, Monika Kruse, Hector en meer
Naam blogger: Roziena Salihu

ADE liep in dagen tot z´n einde, maar uren genoeg om nog even uit ons bol te gaan. Afgelopen zaterdag vond Dockyard festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ik nam een kijkje!

Oktoberfest

Het is zaterdagmiddag en de alcohol is zo goed als uit ons bloed van de voorgaande ADE-dagen. Een beetje extra slaap was fijn geweest, maar dit mag de pret niet drukken. Eenmaal aangekomen op het terrein van de  NDSM-werf is de indruk, van buiten de hekken, niet meer dan matig. Het grijze aanzicht en de druilende regen zorgen niet echt voor het festival gevoel dat we gewend zijn; het is oktober en het weer zit in Nederland eigenlijk nooit mee. Eenmaal binnen is de sfeer gelijk beter, het NDSM-terrein geeft altijd een wat industrieel gevoel en de regen staat haar eigenlijk prachtig. Omdat ik op meerdere festivals op de NDSM-werf aanwezig ben geweest verwachtte ik deze keer niets nieuws, toch wist Dockyard te verassen door ook café Pllek open te gooien. Deze vestigt zich op het terrein waar het terras van Pllek in de zomer dient als gezellig strandje. Er waren verschillende foodtrucks waar je lekker kon genieten van verschillende keukens: van Indische tot Vietnamese loempia’s, bijgestaan door Turkse (vegetarische) gyros. Binnen diende Pllek als chill-out, waar de kachel lekker aan stond: even opwarmen én een bakkie pleur!

Dingetjes die het net even leuker maakten

Omdat het weer niet mee zat en Dockyard nogal industrieel is, zijn het de kleine dingen die het festival bijzonder maakten. Een tent die hieraan mee heeft gewerkt is de Mystic Garden tent, bekend van het gelijknamige festival. Net als het festival zelf was de tent bijzonder. Het was klein van stuk maar om die reden ook hartstikke gezellig. Ook hier was aan de aankleding gedacht, dit was vooral te zien aan de meisjes die zich verkleed hadden als planten.

Fijne tentjes, met goede muziek

Het festival bestond uit vijf area’s met voornamelijk techno en wat house dj’s. De tenten waren zo goed als perfect doordat er bij elke tent een duidelijke ingang/uitgang gemaakt was met zeecontainers. Zo bleef de warmte lekker binnen en kon je best je jas in een kluisje doen. Gewoon even van tent naar tent rennen om niet nat te worden door de regen. De tenten waren daarnaast erg leuk aangekleed! Met lazers en projecties kreeg elke area een ander fijn sfeertje. Voor mij was het hoogtepunt van de dag EgbertLIVE. Deze act heb ik eerder al mogen zien en knalde ook deze keer de tent weer uit. De meest verassende performance vond ik DJ Rush. Zelf kende ik de dj nog niet goed, maar zijn set was echt om van te genieten. Niet alleen zijn harde techno geluiden waren prettig, maar het feit dat hij zijn rapkunsten liet horen, maakte zijn set helemaal compleet.

Het fijne aan Dockyard was dat je in elke tent net iets andere muziek aantrof. In de Terminal-One tent had je niks te zoeken als je je voetjes wilde laten rusten, hier was namelijk alleen ruimte voor echte stamp-techno. De Mystic Garden tent daarentegen gaf wat gladdere deephouse geluiden ten gehore. Als kers op de taart had elke tent een bar, waardoor je niks van het spektakel hoefde te missen.

Zeker wel prima

Dockyard was voor mij een geslaagd feestje. Een festival in oktober is in Nederland altijd even spannend, maar naar mijn mening wist Dockyard goed om te gaan met het weer. Doordat de tenten warm waren, en Pllek open, hoefde je het helemaal niet koud te hebben. De muziek was top, en zeker toen de avond viel was de sfeer precies zoals hij moest zijn: helemaal goed. Nu lekker slapen, ik kom de komende week m’n grot even niet uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws