ADE Party Blog: Jay Hardway and friends [zondag 18 oktober 2015]

Lucas Boon | 20 oktober 2015
party reports


Party: Jay Hardway and Friends
Locatie: Club Nova, Amsterdam
Datum: zondag 18 oktober 2015
Line-up: Kenneth G, D-Wayne, Apster, Thomas Newson, Sandro Silva, Kill The Buzz, Julian Jordan, Dubvision, Tony Junior, Mightyfools, Jay Hardway en vele special guests
Naam blogger: Anna Zhuravel
Naam fotograaf: Darryl Adelaar

Met een groot aantal vette feesten en een enorme hoeveelheid wereld-dj’s is Amsterdam Dance Event een must voor iedere muziekliefhebber. De vijfdaagse dansmarathon kwam afgelopen zondag ten einde en ook dat moest gevierd worden. Tussen alle afsluiters die hier en daar werden georganiseerd, was dit een party die je echt niet mocht missen. Dikke line-up, lekkere beats, een hoop gezelligheid… Het feestje van dj Jay Hardway en vrienden in het Amsterdamse club Nova was afgelopen zondag the place to be!

Terecht uitverkocht

Jay Hardway’s eerste clubnight was volledig uitverkocht. Iedereen die een kaartje of een gastenlijstplekje wist te bemachtigen was er vroeg bij. Rond elf uur was de club al stampvol en wie geen ticket of geen gastenlijst had kwam met geen mogelijkheid binnen. De aanloop naar het feest toe was helemaal terecht: waar zou je tegenwoordig voor een tientje zo veel goede dj’s horen draaien? De sfeer zat meteen goed in. Vanaf het begin van de avond was iedereen al heerlijk aan het dansen.

jayhardway2

De avond werd geopend door Kenneth G, opgevolgd door Apster en D-Wayne back-to-back. Hierna ging Thomas Newson samen met Sandro Silva een feestje bouwen. Een half uurtje later nam Kill The Buzz de draaitafels van ze over. In de tussentijd kwamen steeds meer dj’s binnen.

Meet and greets

Een club als Nova is perfect om je favoriete artiest van wel heel dichtbij te zien. Een hand geven bij de dj-booth is al helemaal geen punt, en als je goed oplet, kun je ook makkelijk op de foto met je favoriete artiest. Nederlanders zijn wel nuchter genoeg om niet meteen achter de dj aan te rennen, maar als dat gebeurt vinden vele artiesten dan niet zo een probleem. Zo was het tenminste tijdens de afgelopen zondag.

jayhardway3

Ondanks dat er vele bekende dj’s gewoon in de club rondliepen hield het publiek zich toch vooral met de muziek bezig. Zelfs de bars waren vrijwel de hele avond leeg, al zou dat deels ook aan vrij hoge consumptieprijzen kunnen liggen. Voor een mixdrankje was je minimaal acht euro kwijt.

Mystery guests

De aanloop van Jay Hardway’s collega’s en vrienden zorgden wel voor de meest verrassende combinaties achter de draaitafels. Denk bijvoorbeeld aan Julian Jordan back-to-back met Dubvision. Martin Garrix, Quintino en Firebeatz die zich samen met Jay Hardway bij deze partij hebben aangesloten. Dit zorgde ervoor dat het publiek helemaal uit de plaat ging. Mightyfools en Tony Junior namen de muzikale estafette over. Ook zij hielden de feestganger goed warm. Daarbij was Tony druk bezig met de zaal. Als een echte showman liet hij zijn natuurtalent voor mc’en duidelijk zien en horen.

Een  ADE-feest zonder verrassingen is bijna niet meer voor te stellen. Naast de officiële mystery guest Wiwek  en de niet-officiële maar wel achter de draaitafels verschenen Martin Garrix, Quintino en Firebeatz waren er zat andere dj’s die gewoon gezellig langskwamen bij Jay. Bassjackers, Moksi, Cesqeaux, Vicetone, Headhunterz en nog veel meer werden op de dansvloer tussen de bezoekers gespot. De host zelf draaide halverwege de avond een knaller van een solo-set en sprong steeds bij tijdens de optredens van zijn collega’s.

Vaste clubavond?

Het feestje bleef tot in de vroege ochtenduurtjes doorgaan. Het geplande einde om drie uur was absoluut niet haalbaar: daarvoor was het veel te lang veel te gezellig. Pas om half vijf wist de organisatie iedereen van de dansvloer te krijgen.  Zowel het publiek als de dj’s hadden daar veel moeite mee: positieve vibe en gezellige sfeer zaten de hele nacht helemaal in. Een ding is zeker: deze ADE-afsluiter smaakt naar veel meer. Wie weet, wordt ‘Jay Hardway & friends’ ooit wel een vaste Amsterdamse clubavond. Daar worden wij in ieder geval heel blij van!

Plus

  • Goed bereikbare locatie
  • Afwisselende line-up
  • Goed geluid
  • Positieve sfeer

Min

  • Club is vrij klein en warm
  • Dure consumptieprijzen
  • Soms te druk en weinig dansruimte


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws