ADE Party Blog: Joris Voorn & Friends

Mark Hofman | 20 oktober 2015
party reports


Wat: Awakenings presents: Joris Voorn & Friends

Waar: Gashouder, Amsterdam

Wanneer: Zaterdag 17 oktober 2015

Line-up: Joran van Pol, Agoria, Hot Since 92, Live: Hendrik Schwarz, Joris Voorn & Green Velvet

Reporter: Erik Pot

Op de valreep besloot ik toch nog een feestje mee te pakken tijdens het Amsterdam Dance Event: Awakenings presents Joris Voorn & Friends. Mijn vrienden haalden me over om mee te gaan en ik kan nu alvast verklappen dat ik absoluut geen spijt heb gehad van deze last minute beslissing, want wat was het een geweldige nacht in een uitverkochte Gashouder!

In de trein richting Amsterdam spraken we al verschillende feestgangers die ook op weg waren naar de hoofdstad om een avondje los te gaan op één van de vele feesten. De stemming zat er goed in en we konden niet wachten totdat we de Gashouder mochten betreden. Dit gebeurde rond half 12 en na een vlotte entree waren we klaar voor een avondje techno!

Techno tempel

In april 2014 bezocht ik voor het eerst een editie van Awakenings in de Gashouder, maar ik was bijna alweer vergeten hoe vet deze locatie is! De diepe techno klanken komen perfect tot hun recht in de hoge ronde hal. Het geluid was perfect, hard genoeg om op los te gaan maar tegelijkertijd kon je ook prima een praatje maken met degene die naast je stond. Wat mij betreft ideaal! Een minpunt was de warmte, met name op het einde van de avond. Gelukkig kon je makkelijk even wat verkoeling zoeken in de chill- en rookruimtes. Wanneer je ultiem wilde relaxen kon je zelfs een massage nemen.

843080_10151388377679153_534997801_o_1600x900_90_1_0_c

Let’s go!

Agoria was inmiddels begonnen aan zijn set terwijl de zaal langzaamaan vol begon te stromen. Het was een prima set om mee op te warmen. Halverwege de avond was het tijd voor een liveset van Hendrik Schwarz. Deze Duitse techno-held werd groots ontvangen met een luid gejoel en een ‘Oooh’ van het publiek. Hij stelde niet teleur en het publiek genoot volop. Wat ik erg kan waarderen aan techno-feestjes is de relaxte sfeer die er vaak heerst. Dit was zaterdag niet anders, mensen waren vrolijk, in voor een praatje en er werd volop gedanst!

Showelementen

De stage bestond dit jaar uit allerlei led-schermen en in het midden, boven de dj-booth, hing een grote stalen constructie in de vorm van een kubus. De stalen balken van de kubus werden verlicht met allerlei kleuren, dit was erg vet om te zien, helemaal wanneer je het podium bekeek vanaf de tribune achterin de zaal. De lasers, de verlichting van het plafond en de kenmerkende grote discobal in het midden van de zaal maakte het plaatje compleet.

Joris Voorn

Om half 5 was het dan eindelijk tijd voor de man van de avond: Joris Voorn. Enkele harde knallen en gillende vuurpijlen die over het publiek schoten zorgden voor een spectaculaire entree. Joris Voorn maakte de verwachtingen waar en draaide een heerlijke set. Hoogtepunt voor mij was de een na laatste track: Joris Voorn & Joran van Pol – 'Sonic Highway'. Alsof je wordt meegenomen op avontuur, geweldig! Vervolgens sloot hij zijn set in stijl af met zijn grote hit ‘Ringo’, wat zorgde voor gejuich in de zaal.

Green Velvet had de taak om de nacht af te sluiten. Ondanks dat de zaal al enigszins leeg begon te lopen dansten de overgebleven diehards hun laatste energie eruit. Green Velvet was niet helemaal ons ding dus we besloten rond half 8 te vertrekken. Het was mijn tweede Awakenings in de Gashouder maar zeker niet mijn laatste. Terugkijkend op de avond waren de woorden die de organisatie bij een foto op Facebook postte treffend: ‘What a magical place it is!’

 

Plus

  • Setjes Hendrik Schwarz & Joris Voorn
  • Locatie
  • Showelementen
  • Service aan de bar

Min

  • Warmte
  • Lekkende condens druppels vanaf het plafond

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws