ADE partyblog: Raven in een kerk met Converse Rubber Tracks Live

Peter Güldenpfennig | 21 oktober 2015
party reports


Wat: Converse Rubber Tracks Live
Wanneer: vrijdag 16 oktober
Waar: Posthoorn kerk Amsterdam
Line-up: Dollkraut, Machinedrum
Fotografie: Dennis Branko

Tijdens ADE kom je op de meest waanzinnige plekken, maar een van de uniekste spots hebben we te danken aan Converse Rubber Tracks Live. Na de introductie van een iPhone-app van de Converse Rubber Tracks Sample Library doken we de kelder in van de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat voor een geweldige set van Machinedrum en support act Dollkraut.

Dollkraut

Het is even wennen, een rave in een kerk. Toch blijkt de Posthoornkerk hier bijzonder geschikt voor te zijn. Opener Dollkraut is dan ook een prima keuze om de boel op te warmen. Met een eclectische mix van beats en allerlei exotica verrast hij continu. Dan weer geile synthesizerdisco, dan weer obscure soul, maar altijd met lekkere beats. Sowieso is hij door Machinedrum gekozen om met hem te komen draaien en wat ons betreft helemaal terecht.

Dollkraut, nog nooit van gehoord? Excuse you! Hier een heerlijk voorproefje van zijn Hornet Green EP:

Machinedrum

De Amerikaan Travis Stewart, beter bekend als Machinedrum, is een opvallende verschijning, zowel in persoon als zijn muziek. Vooral dat tweede is niet zo gek, want als je een voorname footwork-producer bent is je bekendheid in Nederland niet enorm groot. Jammer, want als je wist wat je zoal zou missen zou het genre ongetwijfeld goed van de grond komen in ons land.

Converse Rubber Tracks Amsterdam

Denk soul, snelheid en trap-achtige 808's. In drie woorden de speedy set van Machinedrum uitgelegd, hoewel dat wel wat tekort doet aan de fantastische sfeer die mede door zijn set veroorzaakt werd. Achter mekaar vlogen edits en mixen van weinig bekende en nog minder bekende tracks je om de oren. Geen probleem, zeker niet voor het publiek die de set van de dj flink tot zich nam. Zelf laat hij zich ook niet onbetuigd en moedigt het publiek aan door de mic op de juiste punten in zijn mix. Zoals het hoort dus.

Helaas is een uur zo voorbij en voor je het weet is de set van Machinedrum over en uit. Nog een keer los en dan de kelder van de kerk weer uit, de nacht in. Wel weten we dat Converse en hun Rubber Tracks Live-concept bijzondere feesten kan geven, en mij persoonlijk een ADE-hoogtepunt heeft bezorgd. Netjes, erg netjes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws