Party blog: Crazy Sexy Cool - Halloween Edition [zaterdag 31 oktober 2015]

Lucas Boon | 2 november 2015
party reports


Party: Crazy Sexy Cool – Halloween Edition
Datum: zaterdag 31 oktober 2015
Tijd: 23.00 - 06.00 uur
Locatie: Maassilo, Rotterdam
Naam blogger: Céline Schokker

Jeepers Creepers.. Dit weekend is het weer zover: uitgeholde pompoenen, monsters, heksen en verkleurde bladeren rondzwervend in de donkere straten. Oftewel, Halloween! Op zaterdag 31 oktober wordt deze feestdag, aan de vooravond van de christelijke feestdag Allerheiligen, gevierd. Onze toekomstige mini-partygangers struinen verkleed en wel talloze deuren af voor de jaarlijkse trick-or-treat. De oudjes onder ons zitten de hele avond onrustig op de bank en schrikken zich bij ieder geluid van de deurbel helemaal wezenloos. En wij semi jongvolwassenen? Wij gaan natuurlijk los op een dik feestje en dit in het holst van de nacht! En waar kunnen we beter urenlang griezelen dan in het Rotterdamse, op de angstaanjagende Halloween editie van Crazy Sexy Cool.

Maassilo

Evenals de eerste grootse Halloween editie van Crazy Sexy Cool vindt ook de tweede editie plaats in de kille, donkere en loeigrote Maassilo. Deze locatie fungeert prima als mega spookhuis om duizenden feestvierende freaks van begin tot eind te laten griezelen. De promotie van het event is al maandenlang aan de gang. Gruwelijke foto’s worden gedeeld op social media, Bloody Mary en RIP tickets gaan de verkoop in, de line-up wordt gefaseerd gepresenteerd en het concept wordt marketing technisch sterk neergezet. Vanaf begin oktober is de line-up compleet bekend en nog voor het einde van de maand is ook dit spektakel van TRW Events compleet uitverkocht! Gaan ze het succes van vorig jaar evenaren? Qua bezoekers aantallen? Klaarblijkelijk. Qua service, positionering en entertainmentniveau? Daar zullen we snel genoeg achter komen…

‘Yes, we dare!’ Op naar Rotjeknor in onze bebloede outfits en met onze geverfde gezichten. Ja, we zien er erg charmant uit, soort van in ieder geval… Het autootje moet gedropt worden in een naastliggende woonwijk. Bomvol staat het met csclineupauto’s geparkeerd rondom de Maassilo. Een parkeerbeleid zou prettig zijn geweest met deze grootte van aantallen bezoekers. Bij aankomst staan de partygangers zoals verwacht rijendik, verkleed in de meest bizarre outfits, in spanning te wachten totdat ze naar binnen mogen. Stapje voor stapje komen de ze dichterbij de ingang. De wachttijd is vrij lang en de nieuwsgierigheid naar wat aan te treffen loopt bij eenieder op. Uiteindelijk binnen zien we dat de verschillende zalen al goed gevuld zijn, de beats knallen volop uit de speakers en de mensen gaan al springend uit hun plaat. De sfeer is goed en je merkt dat iedereen er zin in heeft. Wij hebben onze ogen uitgekeken naar de variatie aan outfits van de feestvierende partygangers. Men heeft er écht werk van gemaakt!

Line-up

De line-up telt meer dan veertig artiesten verdeeld over vier area’s. De Bloody Sexy area, de Ice Cold Cool area, de Zombie Talent area en de Crazy Horror area zorgen voor voldoende afwisseling qua muziekgenres. Gevestigde namen tot beginnende talenten krijgen de kans om hun muziek ten gehore te brengen gedurende dit vijf uur durende event. De knaller van de avond is wat ons betreft, misschien voorspelbaar, Dyna. Een altijd afwisselende set met een sterke muziekkeuze. Een uptempo afwisseling van platen waardoor hij ons geen seconde verveelt. Alhoewel, Billy the Kit klaart zijn klusje ook altijd meer dan prima. In dit geval b2b met Max Moore. Positief verrast waren we door Artistic RAW. Vlak voor de officiële opening zette hij een setje neer alsof zijn leven ervan afhing. Compleet uit je plaat met rauwe dubstep beats tot aan richting hardstyle klinkende geluiden. Qua programmering had hij wat dat betreft wel wat later op de avond gemogen.

Wat je in de samenstelling van de line-up van vrijwel alle Crazy Sexy Cool evenementen ziet is, met name als we het hebben over de headliners, veel terugkerende namen. Enerzijds logisch aangezien deze artiesten passen bij het concept. Anderzijds jammer, een keer wat andere dj’s voorbij zien komen doet op de lange termijn minder vervelen.

Alle area’s waren in het diepst van de nacht tot de nok toe gevuld. Een bezoekje van de ene naar de andere zaal nam als snel een half uurtje in beslag. Je écht snel verplaatsen zat er niet in, wat er links en rechts voor zorgde dat er wat irritaties optraden bij de bezoekers. Zoveel mogelijk kaarten verkopen en uitverkocht zijn is voor een organisatie natuurlijk leuk, maar het gevoel te hebben dat als de pleuris uitbreekt je als bezoeker op dat moment toch wel een klein probleempje hebt, dat gevoel doet een evenement als dit niet ten goede. In vergelijking tot voorgaande edities zagen we dat er wat acties ondernomen waren om de ruimtes qua aantallen nog optimaler te kunnen benutten. Jammer om te zien is dat dit vaak wel ten koste gaat van de sfeer, beleving en persoonlijke ruimte. Toch wel een puntje om mee te nemen naar de volgende editie wat ons betreft. Ook een klein bezoekje aan het toilet, eer dat je er was afhankelijk van waar je stond te feesten tot de wachtrij aan toe, maakte het een behoorlijke onderneming.  Aan de rechterkant van de stages in iedere area was het weliswaar wat beter vertoeven qua drukte. Logischerwijs de kant waar niet de doorgang was richting toiletten en food area.

Entertainment

Het entertainmentniveau lag uiteraard in de main area het hoogst. De ruimte werd qua belichting vrij donker gehouden in de sferen van Halloween met een officiële opening met gruwelende vocals, grote vuurvlammen schoten vanuit de stage omhoog, dansers verkleed als bebloede ziekenhuiszusters met knalrode pruiken, rookkanonnen met roodgekleurde confetti, een vuurspuwende man in een eeuwenoud kloffie, genoeg om naar te kijken tijdens het dansen en sjansen en je ogen volop de kost te geven. In de overige area’s waren net als in de main de pilaren door de zaal heen beklad met nepbloed, hingen de spoken en heksen te bungelen aan het plafond en waren de barkeepers geschminkt.

Na urenlang griezelen lopen we als laatste stop naar de food area. Je kunt je hongergevoel stillen met een portie nasi of bami, een broodje kipkerrie of saté, broodje hamburger of frikadel en voor de liefhebber een raketijsje, banaan of lollie.

Eindstand, wij hebben onze ogen uitgekeken! Het meeste plezier hebben we beleefd aan de bezoekers zelf die zo mega hun best hebben gedaan om volop in de verf te gaan en zich vol trots te presenteren als waardige freaks! Los daarvan was deze tweede Halloween editie van Crazy Sexy Cool weinig vernieuwend in vergelijking tot de eerste, maar gaf het wel meer dan voldoende fun voor de feestende bezoekers en daar draait het toch uiteindelijk om!

Plus

  • variatie in line=up
  • bij concept passende locatie
  • bezoekers super gaaf verkleed waardoor echte Halloween sfeer

Min

  • lange wachtrij bij aankomst en toiletten
  • slechte parkeergelegenheid bij locatie
  • te druk op veel punten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws