Recap: de beste party reports van week 49

Lucas Boon | 4 december 2015
party reports

De party reports en fotografen van Partyscene zijn ieder weekend weer op stap naar de meest uiteenlopende locaties. Zo staan we de ene avond op een underground techno feest in de Rotterdamse Maassilo, terwijl we de volgende avond losgaan op een uitzinnig evenement in de Heineken Music Hall.

Afgelopen weekend was Dena wezen raven op de Rotterdamse Rave, Anna ging los op de Yellow Claw release party, Danielle stond in de HMH tijdens Voyeur en tot slot ging Wouter een avondje beuken tijdens Angerfist - Raise & Revolt. Hieronder vind je de hoogtepunten!
 

Yellow Claw - Blood For Mercy release party

Na een korte intro kwam stipt om twee uur de meest verwachte act van de avond tevoorschijn. De zaal ging gelijk helemaal uit de plaat. Alle drie de heren van Yellow Claw hebben sowieso niets te klagen over hun charisma, maar gekleed in het wit zag het trio op het podium van Paradiso er zeker indrukwekkend uit. Met zijn witte bontjas op de blote barst was MC Bizzey zelfs een beetje over de top charismatisch, al hield hij het met dit kledingstuk niet lang vol. Maar gezien zijn afgetrainde lichaam vonden de meisjes frontrow dat vast niet erg.  

Stipt om drie uur was de headlineshow afgelopen. Een uur vloog om als een paar minuten, maar in dat uur hebben zowel de artiesten als het publiek werkelijk waar alles gegeven. Na het optreden van Yellow Claw begon de zaal langzaam leeg te stromen. Voor de die-hards stonden er nog wel een paar leuke Barong Family-namen op het programma, waarvan onder meer Mightyfools de opzwepende stijl van de headliners aardig wisten na te bootsen.

Afgelopen zaterdag lieten Yellow Claw voor de zoveelste keer zien dat ze als geen andere act een feestje kunnen bouwen. Met hun energiegehalte van tweehonderd procent is stil staan op de dansvloer onmogelijk. Natuurlijk wordt het welverdiende internationale succes het trio van harte gegund, maar wij zien ze net zo graag terug op de Nederlandse podia. Hopelijk laat het volgende Yellow Claw megafeestje niet te lang op zich wachten.

Het volledige party report lees je hier.

Voyeur

Op 28 november werd de Heineken Music Hall omgetoverd tot de grootste club van Amsterdam. Voyeur omringde de dansvloer met VIP decks en bij binnenkomst wist iedereen: dit is geen standaard feestje!

Eva Young draaide heerlijk, maar bij resident dj’s Mitchell Niemeyer en Aaron Gill ging de HMH pas écht los. Jaz von D sloot aan en met zijn drieën doken de mannen de diepte in om vervolgens weer boven te komen met de meer commerciële house hits. Om 04:00 uur was het tijd voor headliner Otto Knows. Hij draaide zijn eigen ‘Parachute’ en ‘Million Voices’ naast nummers van Axwell ^ Ingrosso.  Opvallend was dat het publiek het lekkerst ging op tracks van M.E.G. & N.E.R.A.K . Ik knuffelde de ballon die ik net van een promogirl had gekregen. ‘Zo voel je de beat!’ riep ik lachend tegen mijn vriend terwijl ik tot in de vroege uurtjes doorging.

Voor een event van deze grootte was de show enorm. De stage bewoog, de lampen bewogen mee en er werd constant iets in de lucht geschoten of gezwaaid. Voyeur deelde gratis ballonnen en foamsticks uit aan het publiek waardoor de sfeer uitbundig was. De hartjes confetti drukte uit wat ik voelde: liefde! Liefde voor het publiek, de aankleding en natuurlijk de muziek. En dan te bedenken dat tickets maar €23,95 kostten.

Het volledige report lees je hier

Angerfist - Raise & Revolt

Wat doe je als je vorig jaar een dik album hebt uitgebracht en de lancering hiervan succesvol hebt gevierd? Juist, dan doe je dat het jaar daarna gewoon weer opnieuw. Angerfist, uitgeroepen tot de beste hard dance-dj van de wereld, stond weer in de spotlight en liet zijn album, samen met zijn collega’s, voor het eerst horen op zijn eigen Raise & Revolt-evenement in de Brabanthallen.

Over de gehele avond hebben we eigenlijk alleen maar dikke sets gehoord. We lichten er hier een paar voor je uit. We beginnen met Angerfist vs. Neophyte: een hele toffe combinatie die je niet vaak zult tegenkomen. Allebei zijn het veteranen in de hardcore, dus die wisselwerking van hun sounds was erg tof om in één set te horen. Later nam Tha Playah plaats naast Angerfist. Ook al is het algemeen bekend dat zij wel vaker samenwerken, blijft het toch boeiend om te zien waarmee ze deze keer weer mee op de proppen komen. 

Net als The Deadfaced Dimension vorig jaar, is Raise & Revolt weer een party voor in de boeken. Voor een kleine veertig euro ben je verzekerd van een mega goede line-up, een bak aan entertainment en een dedicated publiek. Het lijkt alsof Angerfist de albums zo uit zijn mouw schudt, maar het zijn stuk voor stuk hele toffe solo’s en collabs. Angerfist heeft met deze avond (nogmaals) onderstreept waarom hij de nummero uno hardcore-dj van de wereld is. Wij kijken stiekem al uit naar volgend jaar. Zou hij dan weer met een album en release party komen?

Het volledige party report lees je hier. En lees ook onze review over gelijknamige album. 
 

Rotterdamse Rave 'Closing 2015'

Rotterdamse Rave is na drie jaar inmiddels een gevestigde naam binnen de scene en het is dan ook geen wonder dat de feesten keer op keer vroegtijdig zijn uitverkocht. Wie de ‘Closing’ van 2015 dan ook niet wilde missen, moest er vroeg bij zijn, want een paar duizend mensen zijn in de week voorafgaand aan het event op zoek naar een kaartje op Ticketswap. Feesten voordat de feestdagen losbarsten, waarom ook niet?

ROD bracht vuurwerk in Area 1. En dan heb ik het niet alleen over de special effects die tevoren werden getoverd tijdens zijn heerlijke, goed uitgebalanceerde set. The Advent vs Industrialyzer laten Area 3 van de Maassilo graag trillen – logischerwijs heb ik het niet over het schudden van billen, maar het compleet afbreken van de betonnen muren door het nodige beukwerk. Vergeet ook Bjarki, van het legendarische “I Wanna Go Bang” – waarmee hij zichzelf direct bestempelde tot een van de techno-track-helden van 2015, niet. 

Of mijn mening gedeeld wordt? Dat denk ik wel! ‘Like als je spierpijn hebt’ – ‘wat een geweldige set’ – ‘Godverdomme Rotterdam, wat gingen jullie een partij lekker!’ zijn reacties die de sociale media op de eventpagina van het feest overheersen tijdens de dagen na de, ook in onze ogen, brute sluiting. Volgend jaar weer een keer? Ja-zeker!

Het volledige party report lees je hier

 

Ga voor nog meer party reports hier naar toe. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws