Partyscene goes to Malta: UNITE With Tomorrowland

Geert van der Klugt | 7 augustus 2018
party reports

Feesten, strand en een heerlijk (maar ontiegelijk hete) hitte: Malta was een succes. Jouw favoriete, nieuwsgetrouwe partyredactie was afgelopen week van de partij op UNITE With Tomorrowland Malta.

Waarom schrijft diezelfde, nieuwsgetrouwe partyredactie toch in godsnaam 'UNITE With' vóór 'Tomorrowland'? De kans dat het internationale Tomorrowland spin-off-concept niet direct een belletje doet rinkelen is aanwezig. Dat is jammer, maar gelukkig waren wij op één van de zeven wereldwijde UNITE With Tomorrowland edities, puur en enkel om jouw te voorzien van een complete ervaring – zonder dat je ooit de bank hoeft te verlaten.

Marsa

En wat te wachten stond op de Marsa Sports Grounds te Malta overtrof onze stoutste EDM-dromen. Vanuit onze welverzorgde VIP-zetels - tezamen met Maltese feestministers, medeyuppen en drieduizend aanwezigen - genoten we onbehoorlijk veel van een avond videobeelden kijken; videobeelden van het échte Tomorrowland, 1300 kilometer verderop in België.

unite with tomorrowland malta

Jawel: een heus livestream-festival. Welkom in de 21e eeuw. Op Steve Aoki, Nervo, VINAI en een tiental anderen bestond het grootste deel van de avond uit het luisteren en kijken naar Afrojack, Armin van Buuren en Dimitri Vegas & Like Mike; drie acts die op een continentale afstand plaatjes draaiden.

Dat mag ruk klinken, maar wanneer een toporganisatie – als die van UNITE With Tomorrowland Malta – het voor het zeggen heeft, verlaat ieder aanwezige het terrein met een prima nasmaak. Het recht om onder hoede van Tomorrowland een festival te organiseren vergt kwaliteit. Sfeer, spektakel en geluid moeten voldoen aan dezelfde eisen die het hoofdevenement zo’n positieve ervaring maken; Malta leverde exact dát.

LEES OOK: Dancefair 2018

unite with tomorrowland malta

Line-up

En de muziek? Alsof we in België stonden. In alle eerlijkheid hebben we over Steve Aoki’s voorkomen niet zoveel te melden, dus beginnen we bij Afrojack. De set werd nauwkeurig in beeld- en gehoor gebracht. Verassend was de inhoud. Niet uitsluitend het geleid kreeg een drieduizendman-grote menigte tot springen: vuurwerk, lucht-kanonnen en een uitzonderlijk belichte stage zetten de toon voor de resterende avond.

Armin van Buuren start zonder verassing, maar knalt halverwege de draailijst een Veni Vici-spektakel dwars door de middenmoot heen. Toeschouwers, veelal aan de jonge kant, staan stomverbaasd, maar pakken het ritme vlot genoeg op. Maltese eilanders die voor het eerst kennis maken met tweewielige tovercombinatie psytrance: aanschouwen is een ervaring op zich. Een mooie ervaring, welteverstaan. Armin heeft normaliter nauwelijks verassing op zak voor een doorgewinterde redactie als de onze, maar pieken op 140 bpm-stuitertrance – dat voelen ook wij.

Dimitri Vegas & Like Mike sluiten het headliner-segment af. De geluidstechnici krijgen (ondertussen halverwege de avond) grip op de mix, en de kwaliteit tikt omhoog. Dit is het. Niet het vuurwerk; niet de kanonnen, maar samen met 3000 man – op de knieën en wel – wachten op een drop. En springen maar. Het dj-duo sluit aan op de voorgaande acts en switcht halverwege de house-set naar trance. Voor de Maltezen is dit ondertussen een tweede ontmoeting: een bekend onthaal volgt.

unite with tomorrowland malta

De census?

Meemaken. UNITE With Tomorrowland vestigt zich niet voor niets in méér dan vijf verschillende landen. De gelijkenis met het hoofdfestival in België maakt het mogelijk om een strandvakantie – bestemming naar keuze – te combineren met een Tomorrowland-ervaring.

Want ook in Malta, méér dan duizend kilometer van België verwijderd, hebben we uitgebreid kunnen proeven van dezelfde vrucht die het oorspronkelijke evenement zo genoeglijk maakt. EDM-fan of niet: een avondje UNITE With Tomorrowland Malta is gegarandeerd spectaculair. We zien je volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws