Partyreport: Amsterdam Music Festival 2018

Setney Blans | 22 oktober 2018
party reports

Party: Amsterdam Music Festival
Locatie: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Line-up: David Guetta b2b Dimitri Vegas & Like Mike, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W, KSHMR, Lost Frequencies en meer.
Datum: 20 oktober 2018

AMF 2018 (Foto door AMF)

Het Amsterdam Dance Event is weer voorbij! De keuze was reuze de afgelopen dagen. Om deze waanzinnige editie van ADE goed af te kunnen sluiten, bezochten wij op zaterdag 20 oktober de grootste club van Amsterdam. Een uitverkochte (40.000 man) Johan Cruijff Arena werd wederom omgetoverd tot een echte club, waar duizenden liefhebbers van over de hele wereld zich verzamelden om een fantastische avond te gaan beleven. 

Knallende line-up

Aan de line-up kon het zeker niet liggen. Vooraf werd aangekondigd dat onder meer David Guetta b2b Dimitri Vegas & Like Mike, Sunnery James & Ryan Marciano en W&W en KSHMR van de partij waren om er een onvergetelijke editie van te gaan maken. 

AMF 2018 (Foto door AMF)

Het concept AMF begon in 2013 in de RAI in Amsterdam. Daarna groeide het concept door naar de Johan Cruijff Arena. Het festival wordt elk jaar groots gepresenteerd. Ook dit jaar vond de officiële kroning van de DJ Mag-koning plaats in de Arena. Met een uitverkochte editie beloofde het een waanzinnige avond te gaan worden. 

LEES OOK: Partyreport: Sam Feldt Invites You

Het podium draagt daar ook zeker aan bij. Een heel strak design, verwerkt door de hele Arena. Bij binnenkomst is Lost Frequencies begonnen aan zijn set. Topmuziek waarbij de voetjes meteen van de vloer gaan. Het publiek is warm en klaar voor de volgende set van Sunnery James & Ryan Marciano, die het publiek verder opzwepen.

AMF 2018 (Foto door AMF)

Bekendmaking DJ Mag Top 100

Na deze set vindt de bekendmaking van de DJ Mag Top 100 plaats. Er wordt vandaag de dag nog veel gespeculeerd over de lijst en dat zal waarschijnlijk nooit meer veranderen. Hardwell pakt de derde plaats en Dimitri Vegas & Like Mike de tweede plaats. Nederlands’ trots Martin Garrix sleept voor het derde jaar op rij de eerste plek binnen en neemt de award in ontvangst.

LEES OOK: Je verwacht het niet: Martin Garrix volgens DJ Mag-lezer beste dj ter wereld 

De kleine uurtjes in met Salvatore Ganacci

Na de DJ Mag-bekroning begonnen David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike aan hun b2b-set. Een uur lang worden de beats gepresenteerd in een dikke set. De hele Johan Cruijff Arena trilt op zijn grondvesten. Na een avond vol keiharde beats wordt de nacht afgesloten met Salvatore Ganacci. Hij draait een goede set en het publiek geeft zijn/haar laatste energie. Na uren lang feest is de sfeer nog steeds zoals aan het begin van de avond. 

Salvatore Ganacci op AMF (Foto door AMF)

De klok slaat 06.00 uur en het Amsterdam Dance Event komt voor ons ten einde. Duizenden mensen kwamen vanuit de hele wereld naar Amsterdam om te genieten van de muziek die hen gelukkig maakt. De hele avond door zie je ook alleen maar gelukkige mensen. En dat maakt een evenement als AMF zo bijzonder.

We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws