Nachttempel Verkiezing: Melkweg

Partyscene Redactie | 10 oktober 2008
party reports

Revu’s Nachttempel, de zoektocht naar de beste club van Nederland, is weer begonnen en Partyscene is uiteraard weer partner in dit spektakel. Want vanaf deze week presenteren de 25 genomineerde clubs zich hier op Partyscene. Daarin vertellen ze hoe zij denken te gaan winnen en waarom zij de verkiezing moeten winnen.

Revu organiseert de verkiezing voor de vijfde keer op rij en op www.revu.nl/nachttempel kan je al de genomineerde clubs vinden en tot 19 oktober 12.00 stemmen. De beslissende stem ligt zoals altijd bij het uitgaanspubliek. De clubbers kunnen als geen ander bepalen waar ze de beste service krijgen, het beste geluid horen, het vriendelijkst worden geholpen, de meest innovatieve programmering krijgen voorgeschoteld en de vooruitstrevendste acts zien.

Revu zoekt een waardige opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), Paard van Troje (Den Haag), Doornroosje (Nijmegen) en Patronaat (Haarlem). De winnende club mag zich een jaar lang Revu Nachttempel 2008 noemen en krijgt een geldprijs van 10.000 euro om het Nachttempelfeest mee te organiseren.

Hidde Pluymert, programmeur van poppodium Melkweg uit Amsterdam, aan het woord.
Melkweg
Waarom zouden jullie moeten winnen?

Ik denk dat we qua (wat alternatievere) dance zo'n beetje het breedste programma van Nederland hebben: van electro-crossover tot dubstep, van house en techno tot drum & bass, en van elektronica tot industrial hardcore.... in Melkweg heeft alles een plaatsje. Verder is het bijzondere aan de Melkweg het multi-disciplinaire karakter. Melkweg is niet alleen een club en concertzaal, maar heeft ook een cinema, mediaroom, galerie, café en (dans)theater. Bovendien organiseren we events rondom literatuur, comedy en politieke onderwerpen. Dit alles zorgt voor een unieke sfeer en interessante mengelmoes aan mensen, zowel wat betreft publiek als personeel.

Als jullie winnen, wat voor feest gaan jullie dan geven?

We hebben vanaf maart volgend jaar samen met de Stadsschouwburg een nieuwe zaal met, naast technische faciliteiten waar elke programmeur van droomt, een heleboel staanplaatsen en vooral: een tribune met 550 stoelen. Perfect om programma's te realiseren die hoge technische eisen stellen of een wat experimenteler karakter hebben. Samen met The MAX, de Oude Zaal, Theaterzaal, café, cinema en die extra 10.000 euro kunnen we gaan voor een mini-festival waarin we de grenzen van de elektronische muziek wat nadrukkelijker op kunnen zoeken dan in het reguliere programma mogelijk is.

Melkweg

Hoe gaan jullie stemmen scoren?

We gaan vooral onze achterban mobiliseren: we hebben grote en vooral gerichte mailinglijsten waarmee we 'ons' publiek bereiken. Bovendien attenderen we het publiek tijdens onze eigen clubnachten op de nominatie. Verder geen overdreven promocampagnes; het is een publieksprijs, en dat publiek moet vooral haar eigen keuze maken!

Op wie zouden jullie stemmen, als je niet op je eigen club mag stemmen en waarom?

Zonder twijfel Doornroosje. Het beste (techno)publiek van Nederland, relaxte sfeer en personeel, bijna ouderwetse bierprijzen, en het dance programma van Darko Esser vind ik al jaren tot het beste van Nederland behoren.

Ontbreken er volgens jullie nog clubs die wel genomineerd zouden moeten worden?

Op zich een hele uitgebreide lijst natuurlijk, maar van mij had Studio 80 er nog wel tussen mogen staan. Ik merk dat, nu 11 weg is in Amsterdam, een deel van het publiek daar onderkomen vindt. Minstens twee dagen per week coole house en techno; het is fijn dat er een club is in Amsterdam waar zo steady vierkwartsmaten worden geprogrammeerd.

Hier vind je de clubs die zich tot nu toe gepresenteerd hebben:

www.partyscene.nl/news/nachttempel

SuperRauw in de Melkweg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws