Report: Fusion of Dance

redactie | 21 december 2011
party reports

Wat kan het leven ooit raar lopen hè! En zo nu en dan heeft het toch nog zeker de nodige verrassingen. Ik was dit weekend namelijk weer eens lekker wezen feesten. Het door Studio Tas en High Energy Events georganiseerde Fusion Of Dance in Zwolle stond op het programma. Met in gedachte om het grootse deel van de avond in de Sound of Energy / Trance area door te brengen, met eventueel een klein uitstapje naar Vato Gonzalez, in de Lipgloss area. Maar vreemd genoeg is deze avond toch heel anders verlopen.

Na een ritje van zo’n 2 uur over de A50 kwam ik dan eindelijk bij de IJsselhallen in Zwolle aan. 22:10 uur zal het geweest zijn, en gelukkig was de doorstroming bij de entree heel erg voorspoedig. Met meer dan genoeg ingangspoortjes, kluisjes en muntenbalies hoefde je hier, althans op dit tijdstip, nergens te wachten. Na het wegstoppen van de jas, ben ik eerst even richting Lipgloss gelopen. Mijn eerste indruk was heel erg goed. Boven mijn verwachting om eerlijk te zijn. Het was een zaal van een perfect formaat, met een mooi podium en decor. Het enige nadeel was uiteraard die kou, die vanuit de ingang tot in deze zaal nog steeds te voelen was.

fusion of dance

Vervolgens even een klein rondje gelopen door al de zalen, met uitzondering van Magabase. Sound of Energy was van de overgebleven zalen toch zeker de uitblinker. Ook hier stonden de juiste ingrediënten opgesteld voor een mooi feest. De lasers schoten tenslotte om 22:30 uur al door de lucht, dus daar werd in ieder geval niet op bezuinigd !

Na deze korte rondleiding toch maar even terug gegaan naar Lipgloss, waar om 23:00 uur Vato Gonzalez zou beginnen. Dit was voor mij, iemand met een voorliefde voor trance muziek, de enige DJ uit die zaal die ik eigenlijk wel even wou zien. En dat was me absoluut goed bevallen. De sfeer in deze zaal was echt heel erg goed, en Vato draaide werkelijk grandioos. Hij is ook gewoon zo veel meer als een standaard DJ, als je hem aan het werk ziet. Hij is echt een entertainer, die ook wel degelijk verstand heeft van muziek. Je zou hem kunnen omschrijven als de Gerard Ekdom onder de club DJ’s.

fusion of dance

Iets wat me overigens meteen op viel op dit feest, en deze zaal, is het feit dat alle muziek stromingen tegenwoordig allemaal door elkaar heen lopen. Zoals ik al zei ben ik een echte tranceliefhebber, en ga dan ook voor het grootste deel naar feesten in die stijl. Maar ook hier, tussen de electro en dirty house geluiden, hoorde ik heel veel platen voorbij komen die tegenwoordig ook door menig trance DJ gedraaid word. En dat vind ik juist heel erg mooi, dat het allemaal zo mooi te combineren is. (Zou dit misschien ook bedoeld worden met de naam Fusion Of Dance???) Muziek hoeft ook niet persé allemaal netjes gesorteerd in één vakje gestopt te worden. Dus of we het nu hebben over electo, techno, house, club, trance of trouse, het maakt allemaal niks uit. Als je er maar van kunt genieten, dat is het belangrijkste. Dus dat was voor mij reden genoeg om de rest van de avond ook maar even in deze zaal te blijven.

En dat genieten heb ik zondermeer gedaan. Naast Vato, ook van Quintino, en Shermanology. Wat dat betreft was het maar goed dat Vato zo vroeg op de avond stond. Dit zorgde er toch voor dat de zaal al op een vrij vroeg tijdstip goed gevuld was. En tevens werd hiermee het tempo van de opvolgende DJ’s goed op pijl gehouden.

fusion of danceChocolate Puma was voor mij, en naar mijn idee voor veel mensen in de zaal, toch wel degelijk het minste van de avond. Ik weet niet hoe het komt, maar voor mij was hun stijl toch een heel stuk eentoniger. Het was ook wel te merken dat het publiek wat minder een het dansen was, tijdens dit uur.Uiteraard was dit bij het aantreden van de Bingo Players meteen verholpen. De energie zat er weer in om iedereen tot in de vroege uurtjes in beweging gehouden.

Al met al een heel erg goed feest. Ik zit zelf al jaren in de dancescene, en ben ook al op ontelbaar veel feesten geweest. Maar ik moet zeggen dat de organisatie het heel erg goed opgezet heeft. Ik ben deze zomer ook op de outdoor editie geweest, en dat stond ook heel erg stevig in haar schoenen.

Voorafgaand aan dit feest stond er al het persbericht dat men goed naar hun bezoekers geluisterd heeft, en daardoor dit jaar het een en ander had aangepast ten opzichte van afgelopen jaar. Hoe de indoor editie van afgelopen jaar was, dat weet ik niet. Dus in hoeverre het verbeterd is zou ik ook niet kunnen zeggen. Maar met uitzondering van de kou bij de entree, waren er op de hele avond geen enkele minpunten aan te merken. Dus echt zeker een feest om volgens jaar weer naar terug te keren. Ik ben er in ieder geval weer bij!

fusion of dance

Verslag + foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws