GrotesQue

redactie | 24 mei 2011
party reports

GrotesQue

Nadat ik in de laatste weekenden Londen en Armin’s “hometown” Leiden heb bezocht voor een aantal feestjes, was het dit weekend toch weer de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan onze eigen hoofdstad. De aan de Piet Heinkade gelegen Ocean Diva, was de feestlocatie van vanavond, GrotesQue was de naam van het feest, en Richard Durand was de headliner. Hij had vanavond de taak om zijn nieuwste In Search Of Sunrise mix cd te promoten. Naast Richard Durand bestond de rest van de line-up uit Alex O'Rion, Jochen Miller, RAM en Artento Divini.

GrotesQueHoe merkwaardig het ook is, lukt het op de GrotesQue feesten elke keer opnieuw om het gros van de mensen al voor 23:00 uur binnen te krijgen, in tegen stelling tot feesten waar het vaak pas rond 1:00 uur druk begint te worden. Ook vanavond was dit weer het geval. Ondersteund door de opbouwende set van Alex O'Rion werd de dansvloer van de Ocean Diva als maar drukker.

Rond 24:00 uur was het tijd voor Richard Durand. Eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen over hem niet al te hoog. Dit komt door de uiterst teleurstellende oliebollenmix die hij draaide op Luminiosity Christmas Special, de laatste keer dat ik hem zag. Ook de nummers die hij op zijn nieuwe cd de had verzameld vond ik persoonlijk niet de allerbeste keuze.

Gelukkig werd ik gedurende zijn set aangenaam verrast door Richard, die hier toch maar weer even liet zijn wat hij allemaal in zijn mars had. Er zaten een paar schoonheidsfoutjes in door een slechte mixovergang en enkele verkeerde plaat keuzes, maar al met al was het een uiterst vermakelijke set. Veel beter dan wat ik de laatste keer van hem gezien heb. Dit was ook heel erg goed aan de rest van het publiek te merken. Ik weet zeker dat veel van hen, mijn mening delen over zijn prestaties tijdens kerstmis. Het blijft hoe dan ook een feit, dat Richard Durand een heel aparte, soms eigenaardige stijl heeft. Ik hebt wel eens vaker gezegd, maar Richard is een DJ waarvan je nooit van te voren weet wat je kunt verachten, wat je bij andere DJ wel vaak hebt. Hij heeft zondermeer een aparte stijl van mixen, maar GrotesQuejuist met de keuze van zijn platen kan hij een feest maken of kraken. Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat het feest alleen maar beter werd, tijdens de uurtjes dat Richard Durand achter de knoppen stond.

Jochen Miller bracht overigens vanaf de eerste plaat die hij draaide meteen een ander gevoel in de zaal. Deze muziek was voor mij toch net iets beter dan dat van Richard Durand. Ik moet sowieso toegeven dat ik Jochen’s stijl weer beter vind worden. Na een enigszins andere  muziekstijl waar hij een jaar geleden ineens naar overstapte, is hij nu weer gedeeltelijk terug bij zijn oude, heerlijke stijl. Een stijl vol met uplifting tracks en eigen, herkenbare producties. Zo draaide hij vanavond ook weer. Lekker als vanouds. Jammer genoeg duurde zijn set slechts een uur en een kwartiertje, want ik had op zijn muziek nog uren kunnen doorgaan.

Resident DJ RAM was de opvolger van Jochen. Voor de echte tranceliefhebbers is het natuurlijk duidelijk dat hij altijd garant staat voor een knallende set. Ook vanavond was hij weer heerlijk bezig. Samen met Jochen en Artento behoorde RAM toch zeker bij mijn persoonlijk favorieten van de avond.

GrotesQueMaar als ik heel eerlijk en kritisch moet zijn, had ik vanavond toch het gevoel dat er iets miste. Dat zelfde gevoel had ik overigens ook bij Artento. Allebei zijn het DJ’s die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben, maar om de een of andere reden was het vanavond geen trance met een hoofdletter T. Het was geen trance met een gouden randje. Althans niet van de eerste tot de laatste minuut, waar je natuurlijk wel altijd een beetje op hoopt. Het viel me ook op dat de mensen meer stil stonden dan wat ik verwacht had.

Misschien lag het vanavond wel aan mezelf, want ik had niet echt mijn dag vandaag, waardoor ik er ook niet echt in kon komen. Ik heb in ieder geval van beide heren ooit wat beters gezien dan wat ze hier draaide. Het waren uiteraard nog steeds geweldige sets, en een heel mooi feest, al bracht het net niet de energie waarmee dit feest voor altijd in mijn geheugen zal blijven staan.

De DJ’s draaide stuk voor stuk een verrassende set, met veel nieuwe en niet eerder gehoorde muziek. Dus misschien lag het voor mij daar wel een beetje aan. Persoonlijk hou ik gewoon meer van wat herkenbaarheid in de muziek. Niet zozeer alleen maar classics, maar gewoon de bekende plaatjes van dit moment. Platen die je vanaf de eerste toon al herkend, en je daarbij meteen het kippenvel bezorgen. Helaas heb ik dit soort plaatjes vanavond maar een handje vol voorbij horen

komen.

GrotesQueOrganisatorisch gezien zat het feest wederom perfect in elkaar. Iets waarin PT Event zichzelf elke keer opnieuw weer in overtreft. De entree, de bar, de toiletten en de vriendelijke security waren allemaal in orde, waardoor je nergens lang moest wachten. De sfeer is op een feest van PT Events eigenlijk ook gegarandeerd goed. Het zijn tenslotte altijd de zelfde trouwe groep fanatieke muziekliefhebbers die hier keer op keer naar toe gaan. Met allemaal het zelfde doel voor ogen: er een grandioos feest van maken. De volgende (Jubileum) editie van GrotesQue staat alweer in de agenda. Op zaterdag 15 oktober 2011 zal het dak van de Rotterdamse Factory 010 er weer helemaal afgeblazen worden, want de line-up is weer om van te smullen. Maar voor het zover is gaan we eerst nog even knallen op Metropolitan, in de Crystal Venue in Culemborg. Waar een onvervalste line-up een nieuw concept van PT Events zal gaan onthullen. Ook al is het een nieuw feest, ook hier heb ik weer een uitermate goed gevoel over. Want wanneer je weet welke mensen er aan gewerkt hebben, en welke DJ’s er komen draaien, word dit weer een mooie en vooral memorabele avond. 

GrotesQue

 

Verslag + Foto's + Video: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws