Awakenings Easter Anniversary

redactie | 28 april 2011
party reports

Awakenings Easter Anniversary

 

Afgelopen weekend was het Pasen en traditiegetrouw kon technominnend Nederland deze feestdagen weer beginnen in de Gashouder op Awakenings.

Deze keer geen drie maar twee dagen Awakenings, waarbij de zaterdag mij het meest kon bekoren. De line-up was weer lekker internationaal met Remy, Billy Nasty, Octave One, Joey Beltram, Surgeon en Rush.

Door het hete weer zat de vaart er niet echt in overdag, waardoor ik voor mijn doen vrij laat, rond middernacht, de ton binnen stapte. Remy werd net bedankt voor zijn diensten en Billy Nasty nam de controle over de decks over.

Deze ervaren Brit (hij draaide al toen ik nog in de zandbak speelde) had deze avond de taak om de inmiddels volle Gashouder los te krijgen. Remy had de boel vol gedraaid maar nu werd het ook tijd voor wat dansmoves!

Billy zette wat mij betreft een lekkere set neer. Hij draaide al verrassend stevig voor het vroege tijdstip maar hield de boel toch nog subtiel genoeg door er ook lekker diepe platen op te gooien. Een prima binnenkomer wat mij betreft. De sfeer was uiteraard al prima door de prachtige zomerdagen die we inmiddels al achter ons hadden. Al die zon zorgt voor een hoop vrolijkheid!

Helaas voor Awakenings ook voor een hoop hitte trouwens. De Gashouder leek af en toe net een sauna en koelte was alleen bij de kluisjes te vinden. Binnen was het enorm warm, ondanks dat de organisatie af en toe wat deuren open zette voor de frisse lucht. Helaas kon het dak niet open van deze schitterende locatie.

Want genieten was het hoor, om eindelijk weer eens in de Gashouder te zijn. De prachtige spelonken, gave dakstructuur, industriële uitstraling en de geschiedenis die het pand uitademt, maakt dit toch wel tot een van de mooiste locaties in Nederland. Een airco past hier inderdaad niet bij, al zou het handig zijn geweest deze nacht.

awakenings

Tijdens de set van Billy Nasty kregen we ook alvast een voorproefje van de lasers te zien. Bij binnenkomst viel me al op dat er geen grote spiegelbol in het midden hing, maar wel overal kleintjes aan de muur. Er bleken diverse multi-color lasers in het midden, én op de stage te hangen. Hierdoor kon met die paar laser-units een heel net van lasers gecreëerd worden, dit zag er vet uit!

Naast de lasers had Monumental nog wat vlammenwerpers neergezet en hingen er een aantal rode LED-schermen. Alles bij elkaar zag de Gashouder er weer prima uit!

Na de prima set van Billy, die de Gashouder goed (figuurlijk) wist op te warmen, zakte de boel helaas weer een beetje in. Octave One draaide het tempo wat naar beneden en de variatie aan geluiden was ook wat minder. Resultaat hiervan was dat de set toch een beetje saai over kwam, er geen energie vanaf kwam en de sfeer dus ook wat inzakte. In plaats van de verwachte logische opbouw was er meer sprake van afbouwen.

Na Octave One stond Joey Beltram op de time-table. Hij wist gelukkig wel raad met een publiek dat nog steeds niet stond te springen. Er volgde een set van ongekende klasse, anderhalf uur lang zweept hij de boel op met dikke pompende techno. Van die techno die je alleen maar naar meer doet verlangen, heerlijk! Het aantal bpm was redelijk stabiel en op goed niveau waardoor de dansende liefhebber geen moment kon verslappen. Dit kon niet anders dan de set van de avond zijn.

Om vier uur was de Beltram-pret voorbij, gelukkig kregen we als troost bij de start van Surgeon’s set wel een schitterende vuurwerkshow voor onze kiezen. De knallen, vlammen, vuurpijl en fontein vlogen ons om de oren. Zoals vanouds was het dus weer een topshow.

 

Surgeon dus. Hij kon Beltram haast niet overtreffen en slaagde hier inderdaad ook niet in.Dat opzwepende van de set was weer verdwenen en de vaart ging er weer een beetje uit. In combinatie met de hitte en het loopvolk was dit het gewoon net niet. Mijn energiepeil daalde ook drastisch waardoor ik het einde van Surgeon niet eens gehaald heb en lekker richting huis ben gegaan.

Een voor mijn doen korte nacht dus, maar desondanks wel een succesvolle. Vooral Beltram draaide zo’n briljant goede set dat ik nog vrolijk wordt als ik er aan terug denk. Die almaar voortdenderende technotrein blijft iets speciaals hebben als je eenmaal ingestapt bent. Hopelijk snel weer!

Steven

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws