Luminosity - Before The Energy

redactie | 11 maart 2011
party reports

We hebben er met z’n allen weer een hele lange tijd naar uitgekeken, maar het is dan eindelijk tijd voor het Energy weekend. Vanaf 2007 ga ik al onafgebroken elk jaar naar Trance Energy, en dit jaar heb ik er voor het eerst ook nog Luminosity’s Pre-Party “Before The Energy” aan toe gevoegd. Waarom? Gewoon omdat het kan!!! Ik zit in de bloei van mijn geweldige leven: ik hou van trance muziek en van feesten, dus de keuze om voor dit feestje op deze vrijdagavond naar Amsterdam te gaan, in plaats van thuis op de bank hangen, was een hele makkelijke! Slapen kun je doen als je gepensioneerd bent. Je moet tenslotte ook nog werken tot de dag dat je gepensioneerd bent, dus om het hele Energy weekend lichamelijk en geestelijk te kunnen overleven, heb ik gewoon even de vrijdag er voor en de maandag erna vrij genomen.

lbte foto 1Door een verkeerde afslag, een toeristische route over Schiphol, een gesloten brug en andere onvoorziene omstandigheden, was ik voor mijn begrippen erg laat op dit feest aanwezig. Van de eerste DJ’s Tucandeo en Stonevalley, heb ik dan ook helemaal niks mee gekregen.

Agnelli & Nelson, althans één van de twee, stond achter de draai tafels van de geweldige WesterUnie zaal, op het moment dat ik er arriveerde. Het was al redelijk druk, met een opvallend hoog aantal buitenlandse bezoekers. Heel logisch uiteraard, want dat is juist een van de grootste redenen van Luminosity om dit feest op deze dag te organiseren. Ondanks de aangename drukte, ontbrak er naar mijn gevoel toch nog iets in deze zaal. Misschien was het de muziek van Agnelli & Nelson, die niet van niveau was wat ik verwacht en gehoopt had, maar het was voor mij wel een reden om even de tweede zaal op te gaan zoeken.

In de WesterLiefde was op dat moment Mike Foyle de man die voor de muziek zorgde. Dit klonk in mijn oren al een heel stuk prettiger. Nog steeds geen overweldigende uplifting trance geluiden, maar ja, wat wil je ook om 22:30 uur! Het was gewoon een aardige openingsset om de toestromende bezoekers al een beetje voor te bereiden op wat de rest van de avond te bieden had.

lbte foto 2

Naar mijn gevoel, begon het feest pas echt los te komen toen de Zweedse Marcus Schössow zijn eerste plaatje opzette. Het tempo ging meteen een heel stuk omhoog en het echte trance gevoel kwam in iedereen naar boven. Helaas dat er weer even een technische storing zat in Marcus Schössow’s set, waardoor het even stil viel, maar eerlijk gezegd was dat na een paar minuten alweer vergeten.

lbte foto 3Bij het aantreden van Vast Vision, om 1:15 uur, hebben we toch weer even de overstap gemaakt naar de hoofdzaal; de WesterUnie. Niet zo zeer vanwege Vast Vision, want zei draaien over het algemeen ook geweldig, maar Janne Mansnerus (DJ Tab van Super8 & Tab), die daar tussen 0:00 en 2:00 uur aan het draaien was, leek me ook zeker de moeite waard. Die verwachting was ook absoluut terecht, want ook Tab draaide weer precies waar de mensen letterlijk om stonden te springen.

Als echte tranceliefhebber loop ik inmiddels al heel wat jaartjes mee in de scene. Ik heb heel veel verschillende DJ’s gezien en gehoord. Sommige daarvan zijn enigszins nietszeggend, terwijl andere weer dusdanig goed zijn dat je eigenlijk geen enkel feest van hen mag missen. Leon Bolier is zo’n soort DJ. De allereerste keer dat ik hem zag was op Trance Energy 2007, waarvoor hij samen met JOOP het thema nummer voor had gemaakt. Door de jaren heen heb ik hem dan ook zien groeien in zowel DJ als producer.

Vanavond draaide hij ook weer een grandioze set van uplifting beats, en dat allemaal in zijn eigen unieke stijl. Als ik dit soort muziek hoor ben ik gewoon heel blij dat ik in deze tijd, in deze muzikale generatie en deze trancescene ben opgegroeid, en nog steeds in verder groei.

lbte foto 4De laatste DJ was voor mij ook weer een uiterst aangename verrassing. De Ierse Bryan Kearney, ging namelijk op hetzelfde tempo als Leon verder, en deed er hier en daar nog even een flink schepje boven op. Eerlijk gezegd was dit een DJ wiens naam ik nog ooit eerder gehoord had. Ik weet inmiddels wel dat het ook zeker niet de laatste keer zijn dat we iets van hem gaan horen, wat dit was werkelijk trance zoals het bedoeld is. Al zaten er voor mij weinig tot geen bekende en herkenbare platen in zijn set, dat maakte op een gegeven moment helemaal niks uit, want je werd werkelijk tot de allerlaatste minuut mee gevoerd door de heerlijke en beukende geluiden die hij voortbracht. Voor mij is hij sinds vanavond dan ook per direct een favoriet!

Ik wil geen bijrol spelen in mijn eigen leven, dus ik probeer er alles aan te doen om er zo veel mogelijk van te maken en van elk moment optimaal te genieten. Waar kan dat nou beter dan op een Trance feest? Met muziek en DJ’s, speciaal en vakkundig geselecteerd om honderd procent aan de wensen van de trouwe bezoekers te voldoen. Iets dat Luminosity toch wel degelijk onderscheid van menig andere organisaties. Dat kunnen we over een paar weken overigens wederom ervaren. Voorafgaand aan Alda Events’A State Of Trance 500” zal Luminosity Events weer als vanouds paraat staan, om de tranceliefhebbers uit binnen- en buitenland te trakteren op al het lekkers wat deze geweldige trancescene ons te bieden heeft. Ook al zijn het geen namen als Armin van Buuren, Above & Beyond of Markus Schulz, de DJ’s die op vrijdag acht april achter de draaitafels staan, staan toch zeker garant voor trance van de bovenste plank, want dat is juist de kracht van Luminosity: het neerzetten van DJ’s die in staat zijn om heel ver boven zichzelf uit te stijgen. En dat is tenslotte waar het bij trance allemaal om gaat.

lbte foto 5

Verslag + Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws