X-Qlusive D-Block & S-te-Fan

redactie | 2 februari 2011
party reports

Afgelopen zaterdag vond de bekroning van de carrière van D-Block en S-te-Fan (DBSTF) plaats. Na op alle grote mainstages te hebben gestaan en zelf avonden gehost te hebben in onder andere Outland, kregen ze hun eigen X-Qlusive.

Traditiegetrouw werden er weer bevriende dj’s uitgenodigd om de avond te vullen. De timetable zag er goed gebalanceerd met een opbouw van early hardstyle naar melodieuze en rauwe hardstyle, en uiteindelijk zelfs hardcore.

De avond werd afgetrapt door dj Isaac. Zijn set was niet hoogstaand maar slaagde wel in zijn doel. De HMH liep langzaam vol en tegen middernacht was iedereen binnen en klaar om los te gaan.

Nadat Isaac afgezwaaid had kon het feest dan echt beginnen. De verlichting ging uit en een zangeres kwam de stage op voor wat speciaals. Ze zong een stuk van de plaat en het gelijknamige album “Music Made Addict” van de heren. Een goede keuze gezien de titel en tekst van de plaat.

De zang zelf was niet perfect maar niemand die daar over viel, daar was het toch niet iets te speciaal voor. Na de aankondiging van DBSTF knalde de normale versie van “Music Made Addict” er in en barstte de show los. Q-dance had zo te zien meer vuurwerk neergezet dan op alle indoorfeesten in 2010 samen en ook de lasers waren in groten getale aanwezig. Het was om te smullen allemaal! Echt weer een vette opening (zoals gewoonlijk op X-Qlusive.

 

Het eerste uur van de resterende zeven werd door DBSTF solo gedaan. In dit uurtje kwamen vooral de oudere plaatjes voorbij zoals “Keep It Coming”, “U Will Be Dancing” en “Part of the Hard”. Mijn gedachten gingen geregeld terug naar die eerste jaren waarin ze net doorbraken. Ik pakte zoveel mogelijk sets van heen mee en ik stond altijd vooraan om maximaal los te gaan. Goede en mooie herinneringen waren dat!

En door die herinneringen vond ik het toch wel erg tof om ze daar te zien staan op hun eigen X-Qlusive. Sinds de overstap naar Scantraxx ben ik niet zo’n grote fan meer van ze en lag overkill continue op de hoek. Gelukkig overheerste vanavond bij mij dat positieve gevoel van voor de overstap.

Dat positieve gevoel hing er bij iedereen trouwens, en nog steeds geloof ik. De sfeer was de hele nacht top en de reacties op het feest zijn ook louter positief. Die positieve vibe van de nacht is heerlijk lang blijven hangen.

 

Na het solo-uurtje kwam Wildstylez voor versterking zorgen. Een logische toevoeging op deze avond gezien de goede relatie tussen de dj’s, en ook prima passend voor het tijdstip.

Echter niet mijn favoriet dus ik zocht het wat hogerop bij Deepack. Zij hadden twee uur de tijd en waren net begonnen, en zaten dus nog in de opbouwfase. De kenmerkende carnavaleske feeststijl van Deepack was daardoor nog niet echt aanwezig.

Terug naar beneden dus weer voor een uurtje DBSTF samen met Zatox. Deze Italiaan had zich aangepast naar het tijdstip en was uiteraard meer aanvulling dan hoofdonderwerp dus mijn favoriete Zatox-plaatjes kwamen helaas niet voorbij. Een lekker setje was het desondanks gelukkig wel.

Aansluitend kwam Isaac wederom tevoorschijn om nu samen met DBSTF te draaien. Die set ging door de gezelligheid grotendeels aan mij voorbij. Het aansluitende uurtje met Headhunterz trok meer mijn aandacht. Dat was mede te danken aan de remix van “Haatmeneer”, die inmiddels zelf op televisie is geweest. Haatmeneer is wereldberoemd op internet en Headhunterz besloot er als geintje een remix van te maken. Hierdoor zal Haatmeneer nu misschien wel de wereld gaan veroveren haha, erg hilarisch.

 

Ook vanavond was er weer plek voor een live-act. Daarvoor waren de mannen van Deepack naar beneden gekomen om zo met zijn vieren Dee-Block & S-te-Pack te vormen. De melodieuze hardstyle werd zo langzamerhand wat krachtiger en het dak knalde haast van de HMH. Met onder andere “D-Block vs. Tha Bazz Pimpz - Rock Diz Joint”, een van de eerste platen waar de naam van D-Block op stond, kregen ze de boel ongenadig los.

 

Ook de Psycho Punkz waren weer aanwezig om hun steentje bij te dragen. Deze set was niet de meest verrassende maar er kwamen weer veel vette platen voorbij. Ook draaiden ze nog wat verrassingen zoals “Zatox – Andromeda”.

Voor de laatste drie kwartier van deze avond was The Viper uitgenodigd om mee te draaien. Gelukkig draaiden ze niet alleen maar standaard hardcore-werk, er kwam ook happy hardcore voorbij! Dit paste perfect bij de hele vibe van de avond en was dan ook een heerlijke afsluiter. De handjes gingen nog maar eens de lucht is, Q-dance zette de lasers nog even vol aan en zo ging X-Qlusive knallend naar het einde.

 

 

Zo werd het met deze XQ maar weer eens bevestigd: XQ’s zijn gewoon altijd vet! Ze hebben altijd iets speciaals, zijn vaak net iets vetter dan andere feesten en springen er altijd net een beetje bovenuit. In de laatste zes jaar is er slechts één mindere editie geweest (en daar was ik niet bij).

Maar zoals gezegd, deze was dus weer top. De sfeer was

prima, de opbouw ideaal en de platen waren goed.

Q-dance liet daarnaast eindelijk weer eens zien dat men ook in de HMH een prachtige show neer kan zetten. De stage zag er sowieso al vet uit met een sterrenhemel, leds en spiegelbollen, maar met een dikke batterij licht, lasers en vuurwerk was het helemaal top.

Over het geluid ook niets dan lof; de hele nacht hard en zuiver. Naar verluidt was dit mede te danken aan DBSTF overigens. Door niet in het rood te draaien op de mixers kon het mastervolume vanuit de regie flink opgeschroefd worden. Blijkbaar is dat het ideale recept om het geluid in de HMH volledig tot zijn recht te laten komen.

Eigenlijk kan ik geen minpunten noemen dus van deze nacht. Dat is de verdienste van de dj’s, mc Villain, het publiek en uiteraard Q-dance. En hoewel er elk jaar weer discussie is op internet wie de volgende X-Qlusive moet krijgen, en of het verdiend is of niet, het blijft een mooi concept! Het blijft mooi om te zien hoe dj’s na jaren keihard werken hun beloning krijgen, een prachtige avond neerzetten en gewoon de hele nacht keihard staan te genieten. Dat zijn de mooie dingen van deze scene en ik ben samen met vele anderen blij daar deel van uit te mogen maken.

Door: Steven Annegarn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws