Luminosity

redactie | 7 januari 2011
party reports

Nog maar nauwelijks bijgekomen van een geweldige 23ste December met Armin van Buuren, en het is alweer tijd voor een volgend feestje. Eerlijk gezegd heb ik er toch een beetje een raar gevoel bij om tijdens de Kerstdagen te gaan feesten tot in de vroege uurtjes. Aan de ene kant is Kerst tenslotte een tijd om gezellig met de familie rond de kerstboom te zitten, onder het genot van een lekkere warme chocolademelk cadeautjes uitpakken, kerstfilms kijken en lekker samen een hapje eten.

Al gaat het naast de cadeautjes ook om samen zijn met de mensen die je lief heb in het leven. Dus na het eten met echte familie moet er natuurlijk ook nog wat tijd besteed worden met de vrienden uit de trancefamilie.

luminosity

De locatie van deze trancefamiliebijeenkomst was dit jaar in de Zuid-Hollandse stad Leiden. Op het eerste gezicht niet echt een stad die bekend staat om de beste trance feestjes. Met als enige uitzonderingen Armin’s Koninginnedag sets op de Garen Markt. Verder dan dat is er door het jaar heen maar weinig trance dat je hier hoort. Tot op vandaag, want Luminosity Events heeft weer eens een groot blik met Trance DJ’s open getrokken om van deze 1e Kerstdag weer een onvergetelijk Kerstfeest te maken.

Zoals elke feestorganisatie wel weet en beseft, zijn dit toch best moeilijke dagen om een uitverkocht concept neer te zetten. Men moet tenslotte in deze hectische week nog  de tijd en de energie kunnen vinden om zich weer even een nacht van de werkelijkheid af te schermen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er in de weken voorafgaand aan dit feest op tal van plaatsen gratis promo tickets en gastenlijst plaatsen werden weggegeven. Gelukkig maar, want mede hierdoor was het vanavond gezellig druk in de Leidse “In Casa”.

luminosity

Het blik DJ's dat Luminosity had open getrokken was namelijk ook zeer smaakvol. De avond werd geopend door Juventa. Een naam die ik alleen nog maar als producer en remixer kon. Zijn kwaliteiten als DJ werden hier vanavond op een verassende en positieve manier onthuld. Hij draaide namelijk een heerlijke, en voor “de eerste DJ van de avond”-begrippen, een up-tempo set, die vanaf het moment dat de deuren open gingen de mensen meteen aan het dansen bracht.

Thomas Bronzwaer was ook zo'n naam waar ik als DJ nog nooit eerder het genoegen mee heb gehad. En ook zijn stijl was alles behalve slecht. Veel lekkere en bekende platen klonken in zijn anderhalf uur over de speakers.

luminosity

Mijn onbetwiste persoonlijke favoriet en headliner van de avond was Leon Bolier.  Ik heb de laatste tijd nog geen enkele set van Leon als slecht kunnen bestempellen, en dat was vanavond ook het geval. Hij draaide een meesterlijke set, en uiteraard zijn allernieuwste eigen juweeltje “Elysian Fields”.

Jammer genoeg werd al de energie die door de heer Bolier was opgebouwd in een mum van tijd weer afgebroken door Richard Durand. Helaas kan je bij Richard Durand nooit bij voorbaad zeggen wat voor een soort set hij gaat draaien. Op het ene moment  is hij geweldig goed, en de keer erop is het drie keer niks. Telkens hoop ik uiteraard toch op het eerst genoemde, maar helaas pakte het hier op deze eerste Kerstdag toch iets anders uit. Dit was ook direct aan de gehele zaal, met stilstaande bezoekers, te merken. Al leek het wel of Richard daar niet echt en boodschap aan had.

Gelukkig had men Artento Divini tot het laatst bewaard. Op deze manier is een geweldige afsluiting van de avond nagenoeg gegarandeerd. Ook vanavond heeft hij zijn naam weer waar gemaakt, en iedereen die gedurende de set van Richard in de zaal was overgebleven, bleven dan ook tot op de allerlaatste beat doorgaan met dansen en genieten.

luminosity

Als ik de hele avond kort zou moeten samenvatten dan komt het er op neer dat het toch weer een gezellig feestje was. De sfeer was goed, het barpersoneel was vriendelijk, de consumptie prijzen waren relatief laag en de muziek was lekker (al was het geluid veel te schel).

Eerlijk is eerlijk, dit was natuurlijk niet het beste Luminosity feest dat ik ooit bezocht heb, want uiteraard zijn 3 en 4 Juli ook haast niet meer te overtreffen, maar het was zondermeer een goede opwarming voor “Before The Energy” en “Trance Gathering”.

Tekst & Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws