Intuition

redactie | 23 augustus 2010
party reports

Op de vraag "wat betekent Intuition" zou ik antwoorden: Intuition betekent voor mij heel veel herinneringen. Herinneringen aan het platenlabel, dat een paar jaar geleden begon met geweldige platen van onder meer Airbase, Ørjan Nilsen en natuurlijk Menno de Jong. Maar daarnaast heb je ook nog de Intuition Events. Mijn eerste Intuition feest was tijdens Intiution Invites Above & Beyond, in de Sand in Amsterdam. Met een van de beste sets die ik ooit van deze DJ's heb gezien. Maar een paar maanden later was het tijd voor Intiution Winter Event, dat misschien nog wel een mooiere avond was. Een avond waarbij ik in één klap op diverse aspecten verliefd werd. Ik werd verliefd op prachtige WesterUnie, ik werd verliefd op Jon O'Bir (overigens niet op een homoachtige manier) en wellicht werd ik ook nog wel verliefd op nog veel meer. Tijdens die avond was alles perfect !


Daarnaast hadden we nog Intuition Invites op de Ocean Diva. Opnieuw een top concept op een super locatie. Intuition Summer Event heb ik helaas nog niet eerder mee gemaakt. Dit weekend was dan eindelijk mijn kans om hier ook een keer van te proeven.


Men vraagt me wel eens waarom ik toch in godsnaam twee uur in de auto ga zitten, vervolgens vijftien euro in deparkeerautomaat gooi, om 's avonds weer eens twee uur in die auto terug te rijden. Dat alles alleen maar om wat muziek te luisteren !


IntuitionEigenlijk kun je zo'n vraag niet beantwoorden, want iemand die dat bij voorbaat al niet begrijpt, heeft ook helemaal niets aan een uitleg. Het gaat tenslotte om het gevoel en de liefde voor de muziek. Als ik in de auto zit, is voor mij het feest eigenlijk al begonnen. Ik komhelemaal in de stemming en heb er uitermate veel zin in. Wanneer ik de autodeur in het slot heb gedaan, via de schuine helling het strand van Bloemendaal oploop, neemt de zin om te feesten alleen maar toe. Met elke stap die ik zet, beginnen de vage klanken in de verte steeds meer vorm te krijgen. Ik passeer vervolgens de wapperende vlaggen van Vroeger, waar ik overigens ook veel goede herinneringen aan heb. Dan is het zover: BLM9 is in zicht! De doffe beats die me deze richting in brachten, hebben zich hier gevormd tot een kraakhelder geluid van de beste trance tunes. Dit is Intuition, en dit is pas het begin!

BLM9


Vernoemd naar de gemeentelijke kadaster benaming van het stukje strand waar deze beachclub zich op bevind, is BLM9 weer als een ware phoenix uit het as herrezen. Uiteraard nog niet in zijn volle glorie als eerst, maar het is zeker goed genoeg om een feest als Intuition Summer Event in te huisvesten. Naast de vertrouwde feesttent, waarin de DJ booth stond opgesteld, was er nog een extra tent gebouwd. Precies op de plaats waar voorheen het binnengedeelte van BLM9 was. Qua bezoekers aantallen was deze tent vandaag eigenlijk niet noodzakelijk, want het was er niet echt uitbundig druk. Met een paar honderd man was het terrasgedeelte gezellig druk. Een drukte die perfect is op een dag als vandaag. Op deze manier had iedereen de gewenste ruimte om lekker in te kunnen dansen.


Dit was overigens pas mijn 2e keer dat ik voor een feest op deze locatie ben geweest. Ongeveer een jaar geleden tijdens At the beach with Ferry Corsten, was mijn eerste kennismaking met BLM9. Op zich is er in de tussentijd niet echt veel aan BLM9 veranderd. Het heeft nog steeds dezelfde, mooie en karakteristieke uitstraling. Al vond ik het dit keer wel een beetje vervelend dat er twee verlaagde zitkuilen gemaakt waren in het terras, waarvan er eentje pal voor de DJ booth lag. Zo'n zitkuil is door de weeks natuurlijk heel erg mooi, maar wanneer er tientallen mensen staan te dansen en springen is het een beetje onpraktisch.

Intuition


Muziek
De muziek is natuurlijk de belangrijkste reden om naar een feest te gaan en de muziek was vandaag erg goed verzorgd. Onder meer door Ørjan Nilsen, Simon Patterson, W&W en natuurlijk Menno de Jong.


Van de eerste 4 DJ's van de dag was voor mij First State eigenlijk de enige bekende naam, en in mijn ogen was hij tevens de beste van deze vier. Het tempo, en daarmee ook de goed dansbare muziek begon pas echt lekker over de speakers te klinken toen de 20 jarige Mat Zo zijn sound liet horen. Met een geheel eigen stijl was hij de perfecte opwarmer voor deze dag.


Na hem was het de beurt aan de niet veel ouder uitziende Ørjan Nilsen uit Noorwegen. Op dit moment was BLM9 al aardig volgestroomd met tranceliefhebbers, wat het werk van de DJ's natuurlijk alleen maar gemakkelijker maakt.


Ørjan draaide een set zoals je van hem gewend bent. De heerlijke energierijke Scandinavische stijl! Een set met diverse van zijn eigen tracks, aangevuld met voor mij onbekendere trance juweeltjes.


Na Ørjan werd er plaatsgemaakt voor de man achter Intuition: Menno de Jong. Met een van de betere sets die ik in de laatste tijd van hem heb gezien. Absoluut beter dan op onder meer Tomorrowland en Dance Valley, waar hij een enigszins standaard setje draaide. Dat komt wellicht ook dat hij hier wat later op de dag geprogrammeerd stond, waardoor hij toch iets meer energie en uplifting in zijn set kon stoppen.
Lange maar ook Simon Patterson, brachten allebei weer een heel mooi stukje muziek. Dit zijn 2 DJ's die ik helaas nog niet zo vaak heb mogen aanschouwen. Lange onder meer op Ferry Corsten - Once Upon A Night. En de laatste keer dat ik Simon Patterson zag was nog langer geleden, op Trance Energy. Maar beide heren hebben hier op Intuition Summer Event een geweldige indruk achter gelaten. Bij het aantreden van Lange was het tevens de hoogste tijd om de tent waarin we stonden van een dakzeil te voorzien, en het geheel een beetje donkerder te maken. De lasers gingen vervolgens aan, om de grandioze muziek nog een beetje visueel te ondersteunen. Het blijft moeilijk om er over te moeten oordelen, maar ik denk toch wel dat Lange en Simon Patterson bij een van de beste DJ's van dit feest hoorden.


In de keuze naar de beste DJ van het feest scoort W&W ook heel erg goede punten. Want zoals ik al vaker heb verteld, zijn dit zonder enige twijfel mannen die het nog heel erg ver gaan schoppen in de trancescene. Met hun unieke en zeer herkenbare stijl weten ze op elk feest de handen in de lucht te krijgen en de voeten van de dansvloer.


Vandaag draaide Wardt en Willem weer een betoverende set met diverse van eigen hits. Ook een paar nieuwe producties, die ze de komende tijd goed gaan uitproberen op veel feesten in heel europa, alvorens ze begin volgens jaar op hun eerste artiesten album zullen verschijnen.

Sfeer
De gedachte "ik kan wel wat meer zonlicht in mijn leven gebruiken" die ik wel eens heb tijdens de nachtelijke feesten, was hier helemaal niet van toepassing. Het zonnetje liet zich naarmate de dag vorderde zich steeds meer zien. Het was heel goed te zien dat iedereen daar optimaal van genoot, na zo'n week van wisselvallig weer. Hierdoor was de sfeer zoals op bijna alle trance feesten: uitermate goed. Ook al stroomde BLM9 maar langzaam vol en duurde het even voordat er flink wat dansbewegingen in de mensen te herkennen waren, de sfeer was perfect.


Het is weer een tijdje geleden dat ik zoveel dansende, springende, zwetende, lachende en van-de-kaart-zijnde mensen gezien heb, die samen een heerlijk feest gebouwd hebben met respect voor elkaar. Met dit heerlijke gevoel in mijn gedachten, verlang ik nu al weer naar het volgende Trance feest. Hoe kun je dat verlangen nu beter bedaren dan met een feest van Intuition of van Alda Evenst. Met die gedachten in het achterhoofd heb ik zojuist maar snel Intuition meets HeavensGate en de twee aankomende Armada Nights felgekleurd in mijn agenda bijgeschreven. Hopelijk wordt het heerlijke gevoel van vandaag dan weergeëvenaard of misschien nog wordt het nog wel beter!

Intuition

Verslag & Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws