Report: Gigadance 2010

redactie | 9 juni 2010
party reports

Wanneer het kwik naar een aangename 27 graden is gestegen, dan heb je een aantal opties wat je kunt gaan doen. Je kunt natuurlijk lekker op een terrasje gaan zitten met een vakkundig gebrouwen biertje in je hand. Je kunt gezellig naar de camping om uit te rusten na een week van noeste arbeid. Je kunt gaan vissen aan de waterkant als je daar het geduld voor hebt. Maar als je het mij vraagt is er eigenlijk maar één ding wat je kunt doen, om optimaal van een dergelijke zonnige dag te kunnen genieten en dat naar een festival gaan.

Gigadance is het festival waar ik dit weekend voor gekozen heb. Een feest met 6 area’s in diverse muziekstijlen binnen de dancescene. Over het algemeen hou ik toch het meeste van trance en house. Dus de keuze om het grootste deel van de dag op Mainstage te blijven, was geen moeilijke. Vanwege de voorspelde warmte had de organisatie geen timetable vrijgegeven. Nee, men had er op origineel wijze voor gekozen om zonnewijzers te gebruiken.

De zonnewijzer voor Mainstage zag er als volgt uit.

12:00 - 13:45:  Tom Tilldawn

13:45 - 14:45:  SPRfresh

14:45 - 16:00:  Tony Cha Cha

16:00 - 17:15:  Benny Rodrigues

17:15 - 18:45:  Don Diablo

18:45 - 20:00:  Dada Life

20:00 - 21:00:  Luciën Foort

21:00 - 22:00:  Alex M.O.R.P.H. 

22:00 - 23:15:  Artento Divini  vs. Jochen Miller 

MC: Gunner

gigadance 2010

15:30 - SPRfresh

Bij aankomst op het festival merkte ik al dat er met de settijden en line-up iets verschoven was. Want rond 15:30 was ik hier aanwezig, en SPRfresh was nog steeds aan het draaien. Blijkbaar waren zowel Tony Cha Cha als Benny Rodrigues verhinderd om op deze dag hun draaikunsten te komen vertonen. Daarom werd de set van SPRfresh iets verlengd en was er na hen nog een vervangende DJ aan de line-up toegevoegd.

De muziek die op dit moment van de dag over het Mainstage klonk, was overigens niet echt mijn stijl. Het was vrij eentonig en oppervlakkig, en ben daarom vervolgens richting de Goldmember tent gegaan.
gigadance 2010
Hier was het gedurende de hele dag redelijk druk. Qua muziek was het aardig voor op een zonnige dag. Maar echte geweldige sets en intense muzikale hoogtepunten heb ik in de uren dat ik hier was helaas niet kunnen ontdekken. Dus toch maar weer even terug naar Mainstage.

17:15 - 18:45:  Don Diablo

Don Diablo is een DJ die ik nog zelden heb horen draaien. Maar wat ik hier gehoord heb, was op zich wel een aardige set. Hij draait overigens met een hele rare, en uiterst gevarieerde muziek keuze. Al is dit juist waarmee hij zijn eigen unieke stijl creëert. Het is geen stijl waarvoor ik speciaal naar een festival of evenement zou gaan. Maar om het zo nu en dan eens een keer te horen is helemaal niet verkeerd.

18:45 - 20:00:  Dada Life

De sfeer in deze area van het festival was al de hele dag vrij matig. Er werd maar heel weinig gedanst, en je zag ook maar sporadisch iemand volledig uit zijn dak gaan. Maar tijdens de set van Dada Life kakte het echt helemaal in. De al enigszins rustig bezochte Mainstage, werd in de loop van Dada Life’s set alleen maar leger en rustiger. Ik vond het persoonlijk ook een nietszeggende stijl van muziek, die deze mannen brachten. Het deed me een klein beetje denken aan de stijl van Groovenatics. Een stijl die in mijn ervaring ook geen volle zalen trekt.

20:00 - 21:00:  Luciën Foort

Voor mijn gevoel begon het feest pas echt goed opgang te komen bij het aantreden van Luciën Foort. Dit is ook een DJ waar ik gemengde gevoelens mij heb. Ongeveer een jaar geleden zag ik hem op Citymoves Den Bosch. Daar was hij echt verschrikkelijk slecht. Het was toen een dieptrieste set. Maar op de Citymoves editie van dit jaar was hij ver boven verwachting. Zo ook vandaag, draaide hij weer een hele lekkere set van club en house die de leegte in de zaal weer voor een groot deel opvulde. Jammer genoeg mocht hij maar één uurtje uit de zonnewijzer opvullen. Want zo te zien had het publiek er tijdens zijn set echt zin in.

gigadance 2010

21:00 - 22:00:  Alex M.O.R.P.H. 

Een van de namen waarvoor ik speciaal deze kant op ben gekomen was Alex M.O.R.P.H. Als ik zeg; “De set van Alex M.O.R.P.H. was grandioos !” zal hoogstwaarschijnlijk het merendeel van de bezoekers die hier bij waren, mij geen gelijk geven. Want om de welbekende reden zakte de sfeer en liefde voor muziek, bij het grootste deel van de mensen helemaal in elkaar toen Alex M.O.R.P.H. achter de draaitafels stond. En die reden is dat trance, zeker van een minder commerciële naam, niet goed aanslaat in de onderste provincies van ons land. Hiervoor moet je toch echt boven de rivieren zijn. Dit neemt niet weg dat het een fantastische DJ is, die hier op Gigadance een uitmuntende set heeft neergezet!

22:00 - 23:15:  Artento Divini  vs. Jochen Miller 

Naast de set van Alex was de laatste set van de avond ook één grote muzikaal orgasme. Jochen Miller is in zijn eentje al een van de meest fantastische DJ’s die ik ken. Een DJ die ik met hele grote regelmaat zie, maar toch nog nooit is tegengevallen. In combinatie met Artento Divini zorgen deze heren voor een heerlijke uplifting afsluiting van de avond.

Het twijfelachtige publiek van een uur geleden had zich snel getransformeerd in een grote uitbundige massa, die er zin ik had om een geweldig feest te bouwen. En met de energie die Jochen en Artento van het mainstage afschoten was dit ook geen enkel probleem.

Al met al heb ik een leuke dag gehad in Oss. Organisatorisch gezien zat het allemaal goed in elkaar. De entree verliep vlekkeloos en er was ruim voldoende bar, eet en toilet capaciteit. (Al begonnen die dixies in de volle zon wel goed te stinken.)

Een minpunt vond ik de hoge parkeerprijs van 8,- in een klein dorp als Oss. En qua show en decor had ik er eigenlijk ook wel iets meer van verwacht. Dan vond ik betreft dit aspect 7th Sunday van dezelfde organisatie een veel mooier decor hebben. Maar uiteindelijk gaat het hoofdzakelijk om de gezelligheid die je hebt op een dag als deze. En dat had ik, en heel veel andere mensen, zonder enige twijfel. Dus met een aardige temperatuur en met een minstens zo lekkere line-up ben ik volgend jaar zeker weer van de partij.

Report: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws