X-Qlusive Headhunterz, Heineken Music Hall, Amsterdam

redactie | 4 februari 2010
party reports

Jaarlijks vind eind januari X-Qlusive plaats, een concept waarbij een thema of dj centraal staat. Dit jaar was de eer aan Willem Rebergen, beter bekend als dj Headhunterz. Hij mocht de invulling van deze avond bepalen en nodigde bevriende collega-dj’s uit. Zijn goede vriend MC Villain mocht de boel begeleiden.


Deze editie van X-Qlusive kreeg naast Headhunterz als ‘thema’ ook nog een ondertitel mee, ‘Welcome to my world’. In de weken voorafgaand werd op een speciale website een kijkje gegeven in het leven van Willem. We zagen Willem onder andere koken, zijn hond uitlaten en voorbereiden op Qlimax.


Het interview met The Prophet was het leukste kijkje in zijn leven. In een open en eerlijk vraaggesprek hoorden we beiden aan het woord en kwamen bezoekers veel nieuwe dingen te weten over Willem, en over hoe het allemaal ontstaan en gelopen is met zijn carrière.


Vroeger was ik een groot fan van Headhunterz. In de laatste twee drie jaar is dat aardig afgezakt omdat zijn platen mij steeds minder gingen bevallen en Willem zichzelf wel erg goed begon te vinden. De zin in deze editie van X-Qlusive was dan ook niet heel erg groot.


Dat interview met The Prophet zorgde echter voor een verandering. Mijn gevoel ging ineens van ‘mwah, ik ben benieuwd of het leuk wordt’ naar een veel positiever gevoel, en stiekem begon ik toch wel erg benieuwd te worden naar wat Willem ons ging voorschotelen.


X-Qlusive Headhunterz, Heineken Music Hall, Amsterdam


Door het winterse weer was het nog niet echt druk om half tien, toen de deuren open gingen. Gelukkig verliep alles bij de ingang lekker vlot zodat ik het grootste deel van de hagelbui kon ontlopen. In de Rabo Lounge had Scope Dj net afgetrapt. Via twitter had hij al aangekondigd te gaan beginnen met early hardstyle en langzaam op te bouwen naar het hardere, nieuwe werk.


De set van Scope DJ bleek haast perfect te zijn. Hij draaide in het begin veel heerlijke oude platen, waaronder een oude klassieker van Headhunterz zelf; ‘Time to Rock’. De eerste handjes gingen daarbij al in de lucht en de zaal kwam al lekker in beweging. Daarna werd het alleen maar nog beter met onder andere ‘Zanza Labs – Control The Mind’ en ‘TNT- Second Match’.


Scope bouwde op zoals het hoort, met platen uit elk harstylejaar. Vaak worden de jaren 2006, 2007 en 2008 overgeslagen in zulke sets, Scope deed dat gelukkig niet.


In de Black Box, die inmiddels ook open was, mocht Darren Mase aftrappen. Na wat research kwam ik erachter dat deze relatief onbekende naam electro zou gaan draaien. Een moedige maar gewaagde keuze Van Headhunterz om hem daar neer te zetten want hardstyle-publiek staat bepaald niet bekend als open-minded.Darren draaide zoals verwacht voor een relatief lege zaal maar deed dit wel verdienstelijk. Hij bouwde netjes op en gooide er aan het einde zelfs wat hardstyle-achtige platen doorheen. Ook de electro-tunes waren overigens best prima, goede muziek om mee op te warmen.


Iets na middernacht verscheen Willem zelf op de stage. Begeleidt op het keyboard door Evil Activities met ‘The Sacrifice’ sprong Willem tevoorschijn en kon het feest echt losbarsten. Vier jaar na zijn doorbraak (op X-Qlusive The Prophet) stond hij daar zelf, in het middelpunt. Ongetwijfeld een speciaal moment voor hem.


Zoals ik al hoopte draaide hij het eerste uur lekker afwisselend. Naast nieuwe platen kwamen ook zijn oudere klappers voorbij zoals ‘Scantraxx Rootz’. De volledig gevulde zaal ging meteen al flink uit zijn dak, het beloofde een mooie nacht te gaan worden.


Om één uur kwam Wildstylez erbij en de lijn werd feilloos doorgezet. Nieuw en oud werden op een prettige en helaas zeldzame manier afgewisseld.


X-Qlusive Headhunterz, Heineken Music Hall, Amsterdam


Ondertussen waren boven mijn persoonlijke favorieten The Alpha Twins begonnen. Tijd dus om weer eens boven te gaan kijken. De broer stonden daar zoals flink gas te geven met rauwe hardstyle. Het was er ook lekker druk, daar wil het nog wel eens aan schorten in de bovenzaal. Het tegelijk programmeren van twee tegengestelde stijlen pakte dus goed uit.


Tussendoor weer even naar beneden waar de set van Headhunterz en Brennan Heart mij niet zo kon boeien. Gelukkig werden zij snel opgevolgd door Project One. Deze alias waaronder Headhunterz en Wildstylez samen draaien was op dit feest voor het laatste te beluisteren.


Na een zeer korte set (vijftien minuten) ging Willem even pauze houden. D-Block & S-te-Fan mochten een uur solo draaien en ook dit was weer een feest voor de oren. Ze draaiden flink stevig maar het publiek trok dit prima en ging goed los. Tevens was de variatie in stijl wel even lekker na drie en een half uur Headhunterz.


De variatie bleef erin met de Noisecontrollers. Willem draaide inmiddels ook weer mee maar doordat ook de eigen producties van de Noisecontrollers langs kwamen was dit een prima uitgebalanceerde set.Het afsluitende uur was voor de man die deze nacht in het middelpunt stond, en voor zijn ontdekker en mentor: dj The Prophet. Dit was niet de meest boeiende set van de avond, mede door de uitgekauwde afsluitende hardcore-plaatjes.

Het slot van de avond was wel mooi. Willem pakte de microfoon en hield haast een complete speech over hoe geweldig hij het allemaal vond. Het was ontroerend om te zien.


 Zo kwam deze editie van X-Qlusive aan zijn einde. Mijn verwachtingen waren absoluut overtroffen. De sets waren met name beneden beter dan ik had verwacht, en ik heb daar dan ook meer tijd gespendeerd dan ik vooraf inschatte. De sfeer was ook erg goed de hele nacht. Men ging lekker los, genoot en was vriendelijk voor elkaar.


Het geluid was de hele avond goed voor elkaar, en afgezien van de laatste twee uur was de temperatuur binnen ook prettig. Qua decoratie kon het allemaal wel wat beter maar echt storend was dat niet.

Een prima feest dus, en ook een echte X-Qlusive. Een artiest in het middelpunt met de nacht als een tocht door zijn muzikale leven. En een mooie tocht was het!


Steven

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley brengt Steve Aoki, Fedde le Grand, Boef en meer...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws