The Best Of Both Worlds, HMH, Amsterdam

redactie | 10 december 2009
party reports

Best of Both Worlds, een spektakel met de twee grootste namen uit de trance scene: Armin van Buuren en Markus Schulz. Dit geweldige feest vond plaats in de Heineken Music Hall (HMH) Amsterdam op Pakjesavond,  zaterdagavond 5 december.

 
Het is al lange tijd een wens van mij om deze twee helden back2back te horen draaien en voor me te zien staan. Beide heren weten altijd prima in te spelen op het publiek en het is duidelijk dat zij daar zelf ook met volle teugen van genieten.


De HMH is een mooie locatie en makkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Vanaf de tribunes/balkon in de zaal had je een mooi uitzicht over het feestende publiek en kon je genieten van de mooie light/laser/vlammenwerper show. Naast de dj-booth hingen twee schermen met goede en heldere beeldkwaliteit. Helaas waren deze niet de hele nacht in gebruik.
Het geluid was over het algemeen goed en zuiver. Bij binnenkomst was het druk en Armin was goed op dreef. Hij stond duidelijk te glunderen achter de draaitafels. Markus draaide een iets progressievere stijl, waarbij hij niet altijd even goed aansloot bij de opbouwende lijn die Armin had gecreëerd.


Qua platen keuze vond ik Armin net iets beter draaien. Markus was vanavond wel sterker thuis in de mixtechnieken, van Armin was ik beter gewend. Beide heren stonden met een enorme glimlach hun ding te doen achter de draaitafels en het publiek ging er helemaal in op. Deze nacht heeft de HMH kunnen genieten van Every Other Way, Home, On a Metropolis Day, Daydream, Never say Never en nog veel meer lekkere platen.


Heineken Music Hall


De HMH was goed vol, maar er was genoeg ruimte om te kunnen feesten. Het publiek was vriendelijk en de sfeer was echt goed. Het was een en al genieten, met lachende gezichten om je heen. Het kon echter wel wat actiever, al kon dit ook aan de dj liggen. Soms was de muziek gewoon niet pittig genoeg om door te blijven dansen.


Hoewel de locatie op zichzelf al een belevenis is, vond ik de aankleding een beetje schaars. Er was geen liveshow, entertainers en gelukkig voor mij, ook geen MC. Deze heeft ook geen toevoeging met twee dj’s die iedereen kent. Wel had ik het leuk gevonden als er een aantal artiesten live hadden opgetreden. Qua licht viel het een beetje tegen. Als trance-addict ben ik verwend geraakt met enorme multicolor lasers, lampen en vuurwerk..


De prijzen waren schappelijk en alle faciliteiten, zoals de entree, garderobe en bar,  reageerden vlot op de wens van het publiek. Toiletten waren gratis en wie ze boven wist te vinden hoefde ook niet lang te wachten. De beveiliging was goed aanwezig en controleerde streng op drugs.


Het enige werkelijk onacceptabele van de HMH is de gevaarlijk gladde vloer. Menig feestgang is hierdoor onderuit gegaan, zowel nuchter als beschonken. Jammer dat de beveiliging niet even een helpende hand uitstak bij het zien hiervan.


Het geluid was in het begin wat schel en stond de hele avond goed hard. Gelukkig zijn er steeds meer feestgangers zo verstandig om oordoppen in te doen. Vooraan was het voor mij bijna niet uit te houden door de trillingen van de boxen. Wie een golden ticket had gekocht had vooraan een afgebakend stuk dansvloer tot zijn beschikking. Naar mijn idee een zinloos concept, maar misschien dat de eigenaren van de tickets dit anders hebben ervaren.


Al met al was het een zeer goed feest. Het publiek was dan ook constant binnen te vinden in plaats van buiten de zaal. Voor mij is dit een van de tekenen van een goed feest en 5 december 2009 was een van de mooiste pakjes avonden ooit. Armin en Markus zijn nog steeds mijn helden en ik kan niet wachten tot ik weer van ze kan genieten!


The Best Of Both Worlds · Armin van Buuren vs Markus Schulz   


The Best Of Both Worlds · Armin van Buuren vs Markus Schulz           

georganiseerd door Alda Events

zaterdag 5 december 2009

22:00 - 07:00

HeinekenMusic Hall, Amsterdam

 
Line-up

Armin van Buuren

Markus Schulz

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws