Radio 538 presenteert Evolution, Let there be light, TT-Hallen, Assen

redactie | 25 september 2009
party reports

Zaterdag was de TT hal in Assen het territorium van Radio 538. Zes dj’s en 7.000 feestbeesten, Radio 538 deed zijn best om het feest onder de aandacht te brengen. Toch was het niet uitverkocht, maar wel gezellig druk.

 
Grote publiekstrekker was dj Tiësto. Dit was de enige locatie die hij nog in Nederland zou aandoen, voor de rest van het jaar zou hij alleen nog maar in het buitenland draaien.


Hoewel het richting de TT hallen allemaal vlot ging, was het wachten in de rij voor het parkeren. De prijs was echter maar vijf euro. Datzelfde wachten gebeurde bij de entree, want er was een controle op leeftijd en er werd flink gefouilleerd.


Tussen de entree en de hal was een binnenplein met kluisjes gecreëerd. Op dat binnenplein verzamelden zich vooral rokers en later in de nacht stond het plein bijna helemaal vol. Er was een rookruimte, maar die was in ieder geval niet groot genoeg voor iedereen. Bovendien was het lekker weer, dus er kon gewoon buiten worden gestaan.


De hal was niet aangekleed. De effecten en sfeer kwamen door de dj-booth in het midden die omringd was met led-lampen, de enorme lichtshow en het publiek zelf. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de geweldige full color laser en lichtshow. Ook werd er ook met vuur gespeeld, door zowel de fire-performer als vuurspuwende apparatuur. Om de zoveel tijd waren er ook danseressen en steltenlopers langs de dj-booth en in het publiek te vinden.


Radio 538 presenteert Evolution, Let there be light, TT-Hallen, Assen


De vuurshow was niet echt een goed idee, want het werd namelijk bloedheet binnen. Ik heb het idee dat de hal de hele dag zon had gevangen en niemand er bij stil heeft gestaan om iets van deuren open te zetten. Het was een ware broeikas binnen en ik kon geen airco ontdekken. Vandaar dat het op een gegeven moment ook ontzettend druk was op het binnenplein, omdat iedereen probeerde de hitte te ontvluchten.


Rond middernacht was het rustig. Doordat de dj-booth draaide was het publiek verspreid door de zaal, waardoor het nog leger leek. Dit trok gelukkig bij. Het was misschien handig geweest om de boot in het begin stil te laten staan, zodat het publiek zich concentreerde tot een gedeelte van de zaal waardoor het drukker zou lijken.


Helaas was ik te laat voor Chuckie, al kreeg ik nog wel de laatste platen mee. Persoonlijk vind ik Chuckie een goede dj met leuke platenkeus en vlotte mix skills. Het was opmerkelijk rustig voor zijn doen. De Heineken Music Hall met Dirty Dutch en vele andere feesten met hem, zijn meestal al ver van te voren uitverkocht. Misschien dat de locatie net iets te afgelegen ligt voor zijn fans.


Markus Schulz heb ik volledig meegemaakt, al heb ik hem wel eens beter horen draaien. Meer richting een climax, met een opbouwende set. Toch was zijn platenkeuze heerlijk en heeft hij wel een goede set neergezet. Mijn favoriete platen waren Jogden Miller met Brace Yourself, Gareth Emery vs. Oceanlab met On A Metropolis Day en Rex Mundi ft. Susana met Nothing At All.


Na Markus was het tijd voor de ‘held’ van de avond: dj Tiësto Zijn set viel erg tegen. Misschien had ik te veel gehoopt op de goede oude tijd, de In Search of Sunrise en In My Memory-stijl. Dat is Tiësto in ieder geval helemaal kwijtgeraakt. Ik weet dat hij kan knallen, maar hij is een totaal nieuwe richting ingeslagen. Een experimentele stijl van club en house, maar niet wat je bijvoorbeeld op Bloemendaal hoort. Meer iets wat je in de lokale discotheek om de hoek verwacht. Wat mij betreft is het over met Tiësto.


De set werd aangevuld met vuurwerk, een ontzettend mooie lasershow en confetti, maar na tweeënhalf uur had ik het toch echt gezien. Ik verveelde mij enorm door zijn platen keuze en ik had het nooit verwacht, maar Tiësto heeft mij naar huis gejaagd. Natuurlijk maak je een feest zelf, maar ik vind het gewoon heel belangrijk dat de muziek ook goed is anders had ik wel naar de kroeg gegaan.


De opbouw in zijn set, de climaxen, het miste allemaal en helaas voor mij blijft hij bij elke set naar dat verschrikkelijke Flight 643 nummer draaien. Andere nummers waren onder andere Wippenberg vs U2 met Bloody Drumster, Green Day met Wake Me Up When September Ends, Kings of Leon met Use Somebody, Kanye West met Love Lock Down, Eric Prydz met Pjanoo en het dieptepunt van de set: Electrixx met Tetris.


Het grootste pluspunt van Evolution was de lichtshow. Zoals ik hierboven al schreef keek ik mijn ogen uit. Ook het publiek, sfeer en geluid waren goed. Dit is de eerste keer sinds lange tijd dat ik zonder oordoppen uit ben geweest en er geen piep oren aan over heb gehouden.


Naast Tièsto was een ander minpunt de toiletregeling. Het was nogal frappant dat iedereen in het begin een muntje van €1, 30 moest betalen voor een wc-bandje, terwijl er rond twee uur ‘s nachts niet meer gecontroleerd werd.

Door de lange reistijd van in totaal vijf uur, vraag ik me af of ik nog zo snel een evenement in de TT-Hallen zou bezoeken. Ik denk dat die kans erg klein is.


Elvira

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws