Zomerkriebels Festival, Festivalpark Vredenburg, Utrecht

redactie | 21 augustus 2009
party reports

Tot nu toe hebben we geen slechte zomer hier in Nederland. Maar als echte Hollandse hoop ik bij elk feest in de open lucht waar ik bij zal zijn vurig dat de weergoden mij en de overige feestgangers gunstig gezind zullen zijn en ons een mooie zonnige dag zullen bezorgen. Als dat echter gebeurt dan ga ik alleen zeuren dat het te warm is.


Zaterdag 15 augustus hield Zondagskriebels voor de derde keer hun zomerfeestje Zomerkriebels. Dit keer niet op stadsstrand Oog In Al, maar bij het grotere festivalpark Vredenburg Leidsche Rijn wegens de almaar groeiende aanhang. Daar heeft de organisatie goed aan gedaan, want de vele bezoekers hadden op het stadsstrand voor zover ze erop hadden gepast zo dicht op elkaar moeten staan dat Scheveningen op een privé-strand zou lijken.


In mijn report over Lentekriebels zei ik al dat het enige wat dat feestje beter had kunnen maken, was als het buiten in de zon was geweest en dat dat vast goed zou komen met Zomerkriebels. Ik bleek een vooruitziende blik te hebben, want het was de warmste en zonnigste Zomerkriebels tot nu toe.


Zomerkriebels Festival 2009


Drie uur arriveerde ik met m’n partypeeps op HET zomerfeest der zomerfeesten. Het terrein zag eruit als een kleurrijke kermis met de verschillende stages waaronder de Supah!Dupah! stage die bestond uit het decor van botsautootjes. Er was zelfs een echte kermisattractie. The Wild Thing gaf waar voor mijn geld want hij ging net zo lang door tot ik misselijk zou worden als ik niet zo’n sterke maag had.


Bij de main stage draaide houseveteraan Erick E. Het overgrote deel van het publiek dat los ging op zijn platen liet weer eens zien waarom hij al meer dan twintig jaar tot de Nederlandse housetop behoort.


Zijn Housequake partner-in-spinning Roog vergezelde hem dit keer niet bij de mainstage, maar bracht zijn hardsoul bij de stage van Super Sunday waar hij bij de terugkerende dj’s hoort van het maandelijks terugkerende feest op zondag.

Samen vullen ze elkaar goed aan, maar los van elkaar lieten ze ieder op hun eigen manier het publiek uit hun dak gaan.


Naast de mainstage was de Soenda stage één van de stages waar de meeste bezoekers naartoe trokken. Dit zal deels komen omdat Soenda in Utrecht nog geen maandelijks terugkerende avond heeft zoals Super Sunday en Supah!Dupah! (beiden in club Monza) waar liefhebbers naartoe kunnen, maar zeker ook door de skills van de organisator van Soenda events Wesdex, Secret Cinema en Bart Skils.

Een andere gedachte achter de wisseling van locatie was zodat er meer ruimte was om diversiteit in muziekstijlen aan te kunnen bieden. Daarin is Zondagskriebels zeker geslaagd met podia voor house-,techno- en eclecticliefhebbers.


Op eclectic stage Supah!Dupah! kan “godfather” van de eclectische muziek Real el Canario natuurlijk niet ontbreken. Ook The Flexican en de boys van Boemklatsch zetten het botsautodecor op z’n kop.

Zomerkriebels wilde ook een podium bieden voor nieuw talent. Het talent was te horen bij de foodvillage waar de feestgangers niet alleen kwamen om een tosti of pizzaatje te scoren, maar ook om de dj’s van de toekomst te ontdekken. De populairste van de nieuwkomers mag terugkeren bij Herfstkriebels op zondag 18 oktober in de Central Studios. Alleen daarom al zal het bij mij in de herfst weer gaan kriebelen…


Zomerkriebels is wat mij betreft één van de leukste zomerfeestjes in Utrecht en omstreken. Ik voelde me als een kind zo blij in deze kermis voor grote mensen. Met de zon op m’n gezicht en een Sweet Summer (=alcoholvrije cocktail) in mijn hand genoot ik van de dansende menigte om mij heen waarin ik al dansend opging zodra de dorst gelest was.


Marina

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws