7th Sunday, Landgoed Hackerom, Erp

redactie | 11 juni 2009
party reports

Op 1e pinksterdag barstte 7th Sunday festival voor de eerste keer los. Het zonnige weer trok zo’n 10.000 bezoekers verspreid over acht podia met elk hun eigen muzikale concept.


Na 5 jaar Pinksterpar-T vond de organisatie het tijd voor een nieuwe naam ‘7th Sunday Festival’. Het festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen festival met nationale en internationale dj’s zoals: Sebastian Ingrosso, Dirty South, Erick E, Bart Skills, 2000 And One, Dr Lektroluv, Michel de Hey, Technasia, Christian Valera, Sunnery James & Ryan Marciano, Hardwell, Benny Rodrigues, Lucien Foort en Don Diablo.


Vanaf verschillende wegen in Erp en Keldonk zijn de witte en geelroze tenten al te zien.Helaas zijn de kleine landwegen niet helemaal ingesteld op zoveel bezoekers, wat zorgt voor de nodige verkeersdrukte. Eenmaal binnen blijkt pas hoe groot het festivalterrein is.Maar liefst 12 ha heeft de organisatie tot haar beschikking, en alle tenten zijn ook een stuk groter vergeleken met de andere jaren.


Op de 25 meter hoge mainstage opent Jay Juice waarna vervolgens Dirk Dali zijn muziek laat horen. Een primeur op 7th Sunday is de Electrocute stage. Deze organisatie is afgelopen jaar hard gegaan met feesten in Eindhoven en Tilburg. Ze hadden nu hun eigen plek op het festival. Hier schudde Jack Les’l iedereen wakker met zijn pompende jacking minimal.


Later op de dag traden hier ook o.a. Rawendz, Lee Mortimer, Trevor Loveys en Le petit Pilows op. De technoliefhebbers konden hun hart ophalen in de Reboot, waar Rauwkost wat lekkere beats op je bord legden. Hun set begon lekker rustig, maar ging al snel in stijgende lijn omhoog. Bart Skills nam het naadloos over met zijn herkenbare sound. Ook nieuw op 7th Sunday was de Lovin L’Ectro stage, dit concept is helemaal uit Leiden komen waaien met hun kleine en gezellige opblaasbare Electrodome.


7th Sunday, Landgoed Hackerom, Erp


Vanaf een uur of zeven ging het hier helemaal los met de dj's Naughty Nik, Rick Vio en Nederlands aanstormend techno talent Koen Lebens en Fokko Versloot.De kleine Lovin L’Ectro tent verzorgde een intiem sfeertje op het grote festival, met de hele dag een verscheidenheid aan lekkere beats.  Ook in de Fascinate-tent die garant staat voor de beste club en house werd er flink gedanst. Benny Rodrigues knalde er flink op los en maakte weer volop gebruik van alle effecten van de pioneer DJM-800.


Wilde je wat anders dan kon je terecht bij  Chillen met Nillen. Deze area is met festival meegegroeid en verzorgde de meest hilarische activiteiten en muziek. Zoals HOT or NOT music, Turn up the Bass NOW, een speelkwartiertje, een grote ballonnenwedstrijd, happy hardcore real 90’s en een paaldanswedstrijd. Voor velen en welkome aanvulling op dit feest.


Even was er wat paniek voor de organisatie doordat Dirty South zijn vlucht had gemist.Quintino heeft uiteindelijk  het gat op de main gevuld.

Langzaamaan zakt het zonnetje weg en een rode gloed verspreid zich over het festivalterrein.


7th Sunday, Landgoed Hackerom, Erp


Op de main dansen de lasers over de feestmassa en steeds meer mensen trekken  naar de open-air stage. De gemiste vlucht zorgt voor een unieke en nog nooit voorgekomen B2b met grootheden Sebastien Ingrosso en  Dirthy South. Bekende hits werden afgewisseld met rauwe knallers. Alle handen gaan in de lucht tijdens deze spectaculaire Dj-set met internationale toppers. Vervolgens eindigt het 7th Sunday sprookje met een spetterende vuurwerk act en Dj Jarune.


Het was duidelijk dat de organisatie wat te vieren had, want na het laatste nummertje komt de crew met een bedankwoordje. De 1e editie van 7th Sunday was zeer geslaagd!


Nikky van Eijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws