Armada Night, Westerunie, Amsterdam

redactie | 22 mei 2009
party reports

John O’Callaghan heeft een nieuw trance album. De eerste Armada Night van 2009, die plaats vond op zaterdag 16 mei, was dan ook meteen de releaseparty van zijn ‘Never Fade Away'. In de Westerunie in Amsterdam waren weer een hoop trance liefhebbers verzameld, om te genieten van de drie indrukwekkende dj’s die Armada voor ons had uitgezocht.


Rond half twaalf waren er nog parkeerplaatsen te vinden in de omgeving van de parkeergarage. Normaal bij een evenement in de Westergasfabriek of de Westerunie, is er geen parkeerplaats meer te vinden rond deze tijd. Het was ook heel erg rustig bij de entree en de kluisjes.


Bizar genoeg was er ook helemaal geen fouillering. Dat kan natuurlijk liggen aan het feit dat er weinig problemen zijn tijdens de Armada/Alda Events evenementen. Het publiek wat op deze feesten afkomt is bijna één grote familie en iedereen is een muziekliefhebber.Toch was dit publiek iets anders dan ik normaal gewend ben. Niet alleen de vaste trance liefhebbers waren aanwezig, maar ook een heleboel onbekende gezichte.


De nadruk van vanavond lag duidelijk bij de dj’s. Normaal krijgen deze artiesten anderhalf uur om hun kunsten te vertonen. Armada heeft er voor gekozen om de line up te beperken tot drie DJ’s, zodat er langere sets mogelijk waren.

Armada's eigen dj, ElSandro, mocht de avond aftrappen met een drie uur durende set. Zijn stijl kan het beste beschreven worden als progressive house met een vleugje trance. ElSandro draaide lekker, maar voor mij ontbrak de energie een beetje.


Zijn set begon rustig, progressive. Het was meer iets voor thuis dan voor op de dansvloer. Het was een opbouwende set met veel vocals en dat vind ik heerlijk. Hij ging steeds meer knallen naar mate het einde in zicht kwam, maar een beukende bas zonder snelheid geeft voor mij helaas nog steeds geen energie aan een set. ElSandro draaide onder andere ‘Laser Brain’ (Ernesto vs Bastian), ‘Metropolis’ (Gareth Emery) en ‘Nothing at all’ (Rex Mundi ft. Susan).

John O’Callaghan mocht vervolgens zijn album promoten van achter de decks.
Waarschijnlijk kennen de meeste van ons hem door de plaat Big Sky. Deze werd ingezongen door Audrey Gallagher. Maanden lang is deze plaat door de beste DJ’s gedraaid. Ik heb zelfs een live optreden van de zangeres Audrey Gallagher mogen meemaken tijdens Armin Only.


John O’Callaghan


John O’Callaghan...


John begon natuurlijk met de titel track van zijn album ‘Never Fade Away’. Het was een heerlijke set en de hele zaal kwam tot leven. Lasers schoten door de ruimte heen, lichamen bewogen op de muziek en John bleef maar komen met zijn geweldige tracks.


In deze twee uur durende set kwamen veel van zijn eigen nummers voor zoals ‘Find Yourself’ in de Cosmic Gate remix, maar ook ‘Not Enough Time’ (Cosmic Gate ft. Emma Hewitt), ‘Exposure’ (Gareth Emery) en ‘Onyric’ (Cressida)


De nacht werd afgesloten met Dash Berlin. Deze man is bij mij bekend geworden door het geweldige nummer ‘Till The Sky Falls Down' en tegenwoordig draai ik zijn plaat ‘Man on the Run’ helemaal grijs. Ook Dash Berlin had vannacht iets te promoten. Deze DJ is recentelijk gaan samenwerken met Armada Music om zijn eigen sublabel te beginnen: Aropa Records.

Hij draaide dan ook twee uur lang in een T-shirt met dat logo erop. Dash begon met een geweldige intro. Deze bestond uit een klein stukje van ‘Till The Sky Falls Down' en nog wat andere nummers. De verwachting was hoog na deze start, maar helaas voldeed Dash hier niet helemaal aan.

Zijn set was wel lekker, maar met zo’n intro verwachte ik wat meer nummers in de categorie van de eerder genoemde eigen platen. Hij begon met vocals, maar knalde vervolgens lichtelijk eentonig richting de ochtend. Dash Berlin vulde zijn set met heerlijke tracks als ‘L.E.D. Let there be Light’ (Trance Energy 2009 anthem door Rank 1), zijn eigen nummer ‘Man on the Run’, Madagaskar (Art of Trance) en Dream Machine (DJ Ton T.B.).


Hoewel er een duidelijke opbouw aanwezig was bij ElSandro, miste ik deze een beetje bij John en Dash. Dat wil niet zeggen dat het publiek en ik niet genoten hebben. Het was een heerlijke avond met zeer goede muziek.


De aankleding van de Westerunie viel mij een beetje tegen. Vooral omdat ik vorig weekend een bezoekje heb gebracht aan Serenity in Eindhoven. Daar hadden ze er zoveel moeite ingestoken dat het op een mini Trance Energy leek. Op een enorme discobol in het midden van het plafond na en een DJ booth met een Armada spandoek was er niet veel te zien. De lasers die midden in de nacht hun opkomst deden, maakten veel goed. Toch had ik van Armada verwacht dat zij ook wat aan de aankleding zouden doen.


Met het geluid was het niet zo best gesteld. Er waren wat problemen met het volume, waardoor het niet constant bleef. De sfeer was echt heel goed, ook al kwam het publiek wat laat op gang. De temperatuur was ook goed geregeld. Ik ben gewend dat het flink warm kan zijn in de Westerunie, maar daar was vannacht geen sprake van.


Naast dit alles miste ik wel een beetje de promotie voor John O’Callaghan’s nieuwe CD. Gesigneerde cd’s verkopen of uitdelen, het signeren van cd’s of flyers, kletsen met de fans. Ik miste een beetje de belangstelling van John en (Armada) voor het publiek en andersom


Maar Armada heeft het weer geflikt: ik heb een heerlijke nacht beleeft en enorm genoten van de muziek en de goede sfeer. Volgende keer ben ik weer trouw aanwezig!


Armada Night

Georganiseerd door Alda Events

zaterdag 16 mei 2009

22:00 - 05:00

Westerunie, Amsterdam

Line-up

ElSandro

John O'Callaghan

Dash Berlin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws