Serenity, Beursgebouw, Eindhoven

redactie | 18 mei 2009
party reports

Zaterdag 9 mei keerde evenementen organisatie Cyndium terug met een geweldig tranceconcept: ‘Serenity’. Het evenement vond plaats in het Beursgebouw van Eindhoven.

 
Professionaliteit staat bij de organisatie hoog in het vaandel en als doorgewinterde partygangers kennen de medewerkers van Cyndium het belang van zaken als een vlotte doorloop bij de entree, een goed sound system en vette lichtshows en decoratie. Vooral deze laatste drie punten waren zaterdag tot in de puntjes geregeld. Met Serenity heeft de organisatie een top feest neergezet!


Parkeren in het centrum van een grote stad gaat meestal gepaard met problemen. Hoge kosten, geen plek, et cetera. We parkeerden daarom de auto aan de rand van Eindhoven en reisden met een taxi naar het Beursgebouw. Hierdoor kan ik weinig zeggen over de parkeergelegenheid rond het Beursgebouw zelf.


De doorloop van de entree en de fouillering gingen zeer vlot. Gelukkig waren er ook weer kluisjes. Een handige uitvinding voor het uitgaansleven.

Eenmaal in de zaal, was ik erg onder de indruk. Serenity was een soort ‘éénzalig’ Trance Energy. Een ontzettend mooi licht decor met een sterrenhemel als achtermuur, lasers, schermen aan weerszijden van de dj-booth en een scherm verwerkt in het logo wat achter de dj booth hing. Ik vind dit werkelijk één van de beste decors die ik gezien heb in de dancescene.


De hele avond was gevuld met een schitterende lichtshows met heel veel lasers en lampen in het kleurenschema van de poster en het logo van Serenity.


First State heb ik helaas gemist. De avond startte voor mij met Cosmic Gate. Ik vind het altijd heerlijk om ze te horen draaien. De platenkeuze, het enthousiasme, de energie die zij uitstralen, het tempo, de climax die zij op weten te bouwen en ga zo maar door. Ook vanavond was dit alles weer aanwezig.


Zij gaven een set gevuld bekende platen en enkele nummers van hun nieuwe cd. De zaal vulde zich met melodische, harde en knallende beats, maar ook met fans en feestgangers. Dit duo zorgde voor een geweldige start van de avond.


De mc mochten ze voor mij weglaten, al helemaal omdat hij de dj’s niet goed wist aan te kondigen (Cosmic GateS?)


Na Cosmic Gate was het tijd voor Jochen Miller, die op een zelfde niveau kwam binnen knallen. Ik vond Jochen af en toe niet helemaal vloeiend mixen, maar meer platen aan en uit gooien. Hij draaide een aantal van zijn eigen nummers en tijdens de mash-up van In and out of love (Armin van Buuren) met Lost Connection (Jochen Miller) ging het publiek volledig uit haar dak. Qua mixen vond ik het iets minder dan bijvoorbeeld Cosmic Gate, maar Jochen zette een goede stevige set neer.


Vervolgens nam Richard Durand plaats achter de draaitafels. Hij is een man van lange inmixen, melodische platen en beukende bassen. Ik vond het wat aan de monotone kant, vooral na Cosmic Gate en Jochen Miller.


Marcel Woods mocht daarna het stokje overnemen. Hij begon erg lekker, maar ook hij zakte voor mij een beetje terug naar het monotone. Maar het dansen en knallen ging gewoon door. Het speciale aan zijn set was dat hij een aantal hele vette klassiekers draaide. Het was echt super gaaf om die weer een keer te horen en dan in zo’n setting.


Serenity - Beursgebouw Eindhoven


Cor Fijneman is de maker van het Serenity Anthem en trapte daar vrijwel meteen mee af. Zijn set was gevuld met heerlijke beats met een vleugje club. Het ging weer terug naar de trance sfeer, lekker melodisch. Cor gaf echt weer een lekkere set weg.


De reis terug was niet kort, dus helaas heb ik niet de hele line up meegemaakt. De laatste van mijn nacht was Sean Tyas. Deze dj staat bij mij bekend als de harde kant van trance, maar dit keer draaide hij een stuk minder hard dan ik gewend was. Sean draait sowieso erg melodisch, grenzend aan UK Hardhouse. Tot ik weg ging heb ik erg genoten van zijn stevige set.


Ik heb deze nacht platen voor bij horen komen als Man on the run, Rain, Onyric, Take me away en Feel the love. Het geluid was hard, maar ongelooflijk helder en zuiver. Dit is één van de punten waar niet altijd correct mee om wordt gegaan, maar vanavond was het heel goed geregeld.


Het publiek was zeer vriendelijk en gezellig. Echte muziekliefhebbers en tot zo ver ik kon zien hebben ze net als ik genoten van de nacht. Er waren ook heel veel fotografen, maar eerlijk gezegd is dit evenement al die exposure best waard!


Hoewel er geruchten rond gingen dat de temperatuur in het Beursgebouw tijdens feesten ondraaglijk is, was daar deze nacht geen sprake van. Ik vond het echt een geweldige temperatuur. De organisatie had ook al bekend gemaakt dat het luchtcirculatiesysteem in het Beursgebouw pas geleden aangepakt was en dat Cyndium zelf ook nog een flink aantal ventilatoren mee zou brengen.


Toch vond ik dat de zaal nog wel bizar rokerig was. Ja, er werd natuurlijk gerookt in de zaal, maar ik weet zeker dat dat niet de oorzaak was van de rokerigheid. Er was een smoke machine, maar die zou niet zo’n rookgeur geven.. De rokerigheid blijft een klein mysterie.


De faciliteiten waren op zich goed geregeld: schone toiletten, geen rijen bij de bar en snelle bediening, vriendelijk maar aanwezige beveiliging. Enige minpunt was de toiletkaart. Vier keer naar de toilet voor twee euro vijftig? Waarom niet onbeperkt voor dat bedrag, of gewoon vijftig cent per toiletbeurt..


Het evenement was zeer goed. De entree prijs (€ 35,-) vond ik wat aan de hoge kant, maar de line up en de decor maakte dit weer helemaal goed. Als Cyndium weer zo’n mooi evenement weet neer te zetten, ben ik er zeker bij!


Elvira

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws