Paaspop 2009

redactie | 17 april 2009
party reports

Terwijl het vorig jaar nog sneeuwde en vorst aan de grond voor spiegelgladde vlonders zorgde, kregen we dit jaar te maken met de warmste paasdagen van de afgelopen 25 jaar!


Het zonnetje zorgt voor vrolijke mensen en een fijne sfeer. Dat steeds meer mensen de sfeer van Paaspop ontdekken, zie je wel aan de stijgende bezoekersaantallen. Van 6000, naar 8000 en dit jaar voortijdig uitverkocht met 10.000 mensen - ook op zaterdag. Geen recessie maar een stijgende lijn voor Paaspop.


Paaspop 2009


Ook steeds meer internationale artiesten weten hun weg naar Paaspop te vinden.

Zo stonden op de Mainstage de Belgische Milow en Novastar. En op de Masters of Rock Triggerfinger, Walls of Jericho, The Toy Dolls en als klapper Volbeat.


Maar ook ons Nederlands talent was weer vertegenwoordigd met optredens van Kane, Alain Clark, Van Velzen en De Dijk. Natuurlijk waren ook de bekende Paaspop-favorieten BZB, Guus Meeuwis, Peter Pan Speedrock en Rowwen Heze aanwezig om het geheel af te maken.  


Naast al deze helden was ook Extrema weer van de partij om de tent weer eens flink te laten schudden. De Line-up voor de zaterdag was voornamelijk minimal en techno georiënteerd.


Helaas hebben veel bezoekers de eerste optredens moeten missen, omdat het bij de ingang heel erg druk was.

Degenen die er wel wat sneller doorheen zijn gegaan moesten weer lang wachten om munten te kopen. Dat is ook meteen voor velen het enige minpunt. Even geduld hebben hoort erbij, maar langer dan een uur in een rij staan voor wat muntjes kan de pret even drukken. Micheal von L beter bekent als Ille Bitch heb ik dan ook gemist.


Bij binnenkomst in de Extrema tent waren Warren Fellow en Darko Esser al aan het knallen. De tent was al goed gevuld en door de speakers knalde “Spanish Fly”  de nieuwe knaller van 2000 And One. Een blik door de tent en je wist dat het hier helemaal goed zou komen.


Paaspop 2009


Maar je zou het festival tekort doen door de hele dag op dezelfde plek te blijven, dus tijd voor een rondje over het festivalterrein.

Door het heerlijke weer bleven veel mensen lekker buiten. Het grasveld was dan ook goed gevuld, wat een extra gezellige en zomerse sfeer creëerde op het terrein.
De Loco-Loco Disco Show zorgde weer voor de vertrouwelijke hilariteit en geniale concepten. Wat te denken van een record poging medley zingen, de dikke Dennis kleurwedstrijd, Kende Gei”t of op de Eier……


Wat begon als een creatief plekje op Paaspop is uitgegroeid tot een grote halfopen tent centraal op het festival. De tent heeft dan ook twee dagen vol gestaan en de handjes waren veelal in de lucht. Ook op veler verzoek dit jaar terug op Paaspop de Silent Disco. Dit inmiddels bekende concept blijft voor veel feestvreugde zorgen.


In de Masters of Rock treedt Action in DC op. Deze tributeband speelt zoals de naam al zegt, alleen maar covers van AC DC en maken er een echte show van. Leuk om een uurtje te rocken maar daarna weer snel richting Extrema. Daar was Len Faki bezig de tent te rocken, maar dan met een gruwelijke technoset.


Joris Voorn zette zoals altijd een kwaliteitsset neer, waarna Chris Liebing zorgde voor een spetterende slotset. Waar hij op sommige momenten het tempo wat terug schroefde knalde hij vervolgens weer snoeihard. Terugkijkend was de sfeer de hele dag prima en konden we opgelucht adem halen omdat we nog een dag voor de boeg hadden!  Op naar de volgende dag dus.


Op zondag begonnen ze in de Extrematent met Nederhop. Leuk dat ook deze muziekstijl een plekje kreeg. De Jeugd van Tegenwoordig trok zoveel bekijks dat de Extrema tent dicht werd gegooid.


Na de Nederhop was het tijd voor Brodinski. Deze Fransman trakteerde op een hoop electro.De bliepjes, vocalen en loops deed de temperatuur en de sfeer binnen al meteen flink stijgen.


Joost van Bellen nam het goed over en het publiek wist van gekheid niet meer hoe ze moesten dansen. Tijdens de break van Proxy’s “Raven”maakt het publiek spontaan een “Sit-up”. Dus allemaal door de knieën en op het juiste moment omhoog springen.


Dj Medhi was voor mij totaal onbekend en ik had stiekem wat twijfels over deze man. Deze zijn tijdens zijn set ook niet weggenomen. Een matige muziekkeuze en heel veel slechte mixen. The Subs maakte dit meer dan goed. Het al uitzinnige publiek werd keer op keer uitgedaagd door deze Belgische helden. Boys Noise sloot het geheel op eigen wijze af. Dikke bassen en DANCE DANCE DANCE…DANCE DANCE DANCE! Nou ja dansen…springen is meer het juiste woord! Het was weer een geweldig feest met een waanzinnige sfeer.


Dat Paaspop in de lift zit, mag wel duidelijk zijn.Ben je er een keer geweest dan kom je volgend jaar terug!


Nikky van Eijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws