Madhouse, zaterdag 21 februari 2009, Ahoy, Rotterdam

redactie | 23 februari 2009
party reports

Zaterdag vond het lang verwachte Madhouse plaats in de Rotterdam Ahoy. Wat begon als een klein feestje in de iT, werd een grootschalig house-event. Zou Jean de verwachtingen waarmaken, of was klein blijven een betere optie?


Het Rotterdamse Sportpaleis, dat normaal decor staat voor grote wereldsterren, functioneerde heel even als de grootste club van Nederland. Met sexy danseressen, dikke beats en heel wat partypeople was dat dan ook duidelijk te merken.


Jean had de line-up voor ‘zijn’ Madhouse zorgvuldig samengesteld. In de Madhouse-area stonden vrienden als Chris Rox, Quintin, Billy the Klit en Benny Rodrigues. Vrienden, omdat de echt populaire namen in een andere zaal stonden.


Nu betekent dat niet dat Benny Rodrigues geen grote naam is, maar hij was wel een van de weinige headliners die in de hoofdzaal achter de wheels of steel stond. De keuze om namen als Hardwell, Sidney Samson en Tony Cha Cha in de Ruff & Tuff Eclectic Area te plaatsen was vreemd. Het was een te kleine ruimte die duidelijk niet voorbereid  wasop de komst van zoveel bezoekers.


De ruimte die doorgaans gebruikt wordt als looproute van tribune A naar tribune B, functioneerde nu als dansvloer. De sfeer zat er wel lekker in, die in de hoofdzaal duidelijk ontbrak. Hoewel Jean erg zijn best deed en dan ook als een van de weinige het publiek echt meekreeg, was de sfeer ver te zoeken. Een draaiende booth, de aanwezigheid van vette videowalls en prima geluid hielpen helaas ook niet.


Ode aan Quintin, Frederik Abas en natuurlijk dj Jean. Prima sets, lekker gedraaid en vooral dátgene brengen wat je als bezoeker graag wil horen. Niet iedereen draaide echter zo lekker. Billy the Klit sloeg de plank helaas  goed mis. Mislukte overgangen, verkeerde platenkeus en plaatjes  te vroeg afmixen. Het publiek was er kennelijk ook niet van gediend, aangezien het akelig rustig bleef op de dansvloer.


Het moet gezegd worden: de horecavoorzieningen waren tip top in orde. Waar andere organisaties vaak tekort schieten, had UDC het welbekende ik-moet-te-lang-wachten-op-mijn-drankje probleem goed opgelost. Er was voldoende gelegenheid om drinken te halen en echt lang wachten was dan ook niet nodig. Een minpuntje waren de toiletten, want als je teveel mensen ongecontroleerd naar de wc laat gaan, wordt het een grote chaos. Zo ook bij Madhouse.


De reacties waren erg verdeeld. Partyscene vroeg enkele bezoekers wat zij van het feest vonden. Zo vond Erwin uit Heerhugowaard het een topfeestje en vermaakte hij zich prima. Maar Dimitri uit Lelystad gaf aan dat het feest duidelijk z’n ‘ups & downs’ had. “Heerlijk uit m’n plaat gegaan”, laat Nancy uit Rotterdam weten en Lonneke gaf UDC het advies om voortaan naar de Heineken Music Hall te verkassen, in plaats van zo’n grote zaal als Ahoy.


Misschien was Ahoy dan toch iets te hoog gegrepen. Waar zijn jaarlijkse Madhouse podium tijdens Dance Valley altijd een groot succes is, was het misschien beter geweest om dit feest kleinschaliger aan te pakken. Klein maar fijn, zullen we maar zeggen…


Leander


Lees ook het interview met dj Jean, dat hij voorafgaand aan Madhouse aan Partyscene gaf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws