Sensation Innerspace

redactie | 22 maart 2012
party reports

Als EDM-liefhebber van het eerste uur, ben ik uiteraard ook iemand die vanaf het eerste uur op een evenement aanwezig is. Als ik naar een feest ga, wil ik het zien ontwaken, opleven, en zien groeien. Van het begin tot het eind ben ik erbij. Op die manier kan ik simpelweg het uiterste uit een feest halen. Want helaas weet je van te voren nooit welk moment van de avond nu het beste zal zijn.

sensation

Tijdens deze Belgische editie van Sensation Innerspace was ik om ongeveer 21:30 uur in de zaal aanwezig. Hoe de binnenkomst aan de hoofdingang verliep kan ik helaas niet zeggen, maar via de VIP ingang liep alles zeer spoedig door, zonder enige vorm van oponthoud. Tijdens het eerste half uur liep de zaal rustig vol met houseliefhebbers uit tal van windrichtingen. Dit was wel degelijk iets wat me de hele avond door opviel: het grote aantal aan internationale bezoekers. Engelse, Polen en Duitsers, die je overigens wel vaker op feesten tegenkomt. Maar daarnaast ook veel mensen uit Brazilië, Spanje, Italie. En zelf vlaggen van Peru en Chili heb ik bij bezoekers op de rug zien hangen.

Al met al een uiterst gemend maar tevens ook een enorm sfeervol publiek. Misschien was dit ook tevens de reden dat tijdens de 1 minuut stilte voor de slachtoffers van het busongeluk met Belgische schoolkinderen, er niet door iedereen gehoor werd gegeven aan deze stilte. Wellicht dat sommige mensen niet eens verstaan hadden waar de MC om dat moment om vroeg.

sensation

Een paar minuten later was het dan zover. Het was 22:00 uur, tijd voor de eerste DJ van de avond, dat op Sensation gewoontegetrouw Mr. White is. En zoals gewoonlijk vond ik er wederom vrij weinig aan. Een gevoel wat volgens mij bij meer bezoekers heerste. Dit is namelijk ook een van de dingen die ik niet echt begrijp van Sensation. Want het laatste waar ik bij het woord Sensation aan denk, is iets saais, oppervlakkigs en eentonigs als de muziek die Mr, White over de speakers bracht.

Helaas was deze eentonige opbouw ook tijdens de set van Daniel en Juan Sanchez, nog steeds in bepaalde mate te horen. Iets over 12, tijdens het begin van Mark Knight's set begon het feest pas echt los te barsten. Dit was werkelijk van het een op het andere moment heel goed aan het publiek te merken. Dit is tenslotte geen kleinschalig club feestje. Zoals ik al zei komt men van ver, of zelfs van heel ver om hier een sensationele avond te beleven. Dus goede en dansbare muziek is daarvoor het minimale. En daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, tijdens de set van Mark Knight.

sensation

Maar uiteraard kan het nog altijd beter! En dat werd het gelukkig ook. Afrojack wist vervolgens precies te brengen waar men op zat te wachten. Lekkere, herkenbare, en hierdoor ook wel wat commerciëlere beats. Maar al met al was het echt een genot voor je oren. Net als tijdens de set van zijn voorganger was ook tijdens Afrojack de lichtshow en effecten weer volop aanwezig. Een watergordijn boven de DJ booth, waarin figuren en teksten weergegeven werden, een viertal fonteinen rondom de DJ booth, confetti, red flares, lasers. Alles wat je van een goed feest mag verwachten!

En dit is naar mijn idee ook tevens het punt waar de mannen achter Sensation ook heel goed op moeten letten: de show en al de aspecten die erbij komen.
Dit is in 5 jaar de 5de keer dat ik op Sensation ben geweest. Maar qua show was Ocean of White en Wicked Wonderland toch veruit het beste. Met name Wicked Wonderland, met de grote vlindervleugels aan weerszijden van het podium, die tijdens de jaarwisseling om 12 uur uitklapte.Maar sindsdien is het toch een stuk achteruit gegaan met de uniekheid in hun visuele aspecten. Sensation - Celebrate Life was in dat opzicht echt een dieptepunt.

Dus wat dat betreft was het dit jaar al weer een heel stuk beter dan afgelopen jaar. Met name door de lichtbollen aan het plafond, die in staat waren om elk moment van de avond een eigen atmosfeer te geven. Maar zoals ik al zei, is het niet meer iets unieks. Het is niet meer iets wat wij als bezoeker nog nooit eerder op een ander feest gezien hebben. En daarmee verliest Sensation toch wel een beetje in kracht.

sensationEven terug naar de muziek, en wel de volgende DJ: Sander van Doorn. Hij was zonder enige twijfel het ultieme hoogtepunt van de avond. Sander is tenslotte ook niet meer weg te denken uit de line-up van Sensation. Hij heeft door de jaren heen op meer dan 10 Sensation edities wereldwijd gedraaid. Dus hij weet inmiddels de kneepjes van het vak wel! Hij draaide echt een heerlijke set met eigen nummers, aangevuld met producties die hier perfect op aansluiten. En daarmee voorzag hij wederom in een perfecte combinatie van House en Trance met een vleugje tech. Gewoonweg perfect !

Het Zweedse DJ duo Dada Life was ook zeker een aangename verassing voor mij. Ik kon hen alleen nog maar van naam, en van enkele producties en remixen. Maar als DJ´s zijn ze ook zondermeer een genot. Op deze stevige House en Electro sound heeft het grootste deel van de bezoekers tot de allerlaatste minuut door kunnen gaan. En eerlijk gezegd had ik graag nóg langer doorgegaan, want het was echt heerlijk.

Al met al kan ik dus wel zeggen dat Sensation wederom een geweldig feest was. Ik heb overigens ook alleen maar blije gezichten gezien! De sfeer was perfect. Het was niet té druk in de zaal. Zoals bijvoorbeeld op de Nederlands of Duitse editie vaak het geval was. Je hoefde nergens lang in de rij te staan om te wachten op je eten, drinken of consumptie bonnen. Dus alles bij elkaar opgeteld is dat zeker reden genoeg om volgend jaar tijdens Sensation - Source Of Light weer terug te keren naar de Ethias Arena in Hasselt.

Verslag + Foto's: Dominic Wetzer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws