Report Lowlands 2011, vrijdag

Partyscene Redactie | 28 augustus 2011
party reports

Vrijdag: The Gaslamp Killer schudt Lowlands wakker

Lowlands, vrijdag 19-08-2011

Tekst en foto's: Susanne Woning

Chris Alfaro a.k.a. Free The RobotsDe wijze les van alle voorgaande Lowlands-edities: de eerste dag rustig van start, anders haal je de zondag niet! Eerst maar eens relaxed beginnen met de avontuurlijke electronica van Free The Robots dus. Producer Chris Alfaro uit Californië had echter andere plannen en ging gelijk voortvarend te werk met een veel hoger tempo dan we na het horen van zijn album ‘Ctrl Alt Delete’ hadden verwacht.

Een spannende fusie van genres die naar meer smaakte, maar wel net iets te veel in yo face op de vroege middag. We hadden hem liever wat later in de line-up gezien. In de Bravo hield het publiek ondertussen de adem in bij James Blake, die indruk maakte door eenzaam op het enorme podium een kraakheldere live-versie van ‘Limit To Your Love’ te brengen.

The Gaslamp KillerNa een rondje muntjes halen, de nieuwe opzet van het terrein verkennen en de troepen verzamelen (het traditionele ‘Waar zijn jullie? Wij staan bij de derde paal aan de rechterkant van de Bravo, voorbij de skippyballenbak’), waren we klaar voor het avondprogramma. En dus voor een chaotisch feestje bij de The Gaslamp Killer in de India.

Dikke dubstep werd in razend tempo afgewisseld met obscure soul van The Outlaw Blues Band, ‘Tearz’ van de Wu Tang Clan, ‘Half Day Closing’ van Portishead en natuurlijk de onvermijdelijke, door GLK zelf aangekondigde brand new L.A. en Hudmo-shit. Lowlands 2011 was los!

Bij het bericht dat held Seth Troxler had afgezegd moesten we wel een stukje teleurstelling wegslikken. Kyle Hall wist dat snel goed te maken met een ingetogen diepe set, die het hele scala van Chicago house tot Detroit techno bestreek. We pakten ook nog een deel van de set van drum & bass-veteraan Grooverider mee. Op zich niets mis met een stukje bombastische nostalgie, Kyle Hallmaar je voelt je als publiek toch niet helemaal serieus genomen, als de dj vooral heel druk is om met zijn linkerhand een sigaret aan te steken, terwijl hij met rechts vrij ongeïnteresseerd de volgende plaat in start.

De house in de B2B-set van Pearson Sound en Ben UFO later die avond in de X-Ray, was na alle dubstep, elektronica en techno die we al gehoord hadden, iets te licht verteerbaar. Net als Free The Robots stonden ze wat ons betreft op het verkeerde moment in de line-up, al was de tent rond 03:00u nog goed vol en vermaakte de rest van het publiek zich prima. Wij kozen voor onze slaapzak; nog twee dagen te gaan!

Lees hier het verslag van zaterdag en zondag.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws