Report: 5 Minutes Off, Utrecht

Partyscene Redactie | 17 april 2011
party reports

Flashmob in het centrum van Utrecht

5 Minutes Off in Utrecht.
Afgelopen zaterdag vond de kortste gig uit de dancegeschiedenis plaats in het Moreelsepark in Utrecht. Met een flashmob getiteld ‘5 Minutes Off’ trapten Pitto, Maarten Pordon en Nuno dos Santos het festivalseizoen af. Tijd dus ook voor het kortste party report uit de geschiedenis van L2P/ DJscene :-)

Tekst & foto’s: Susanne Woning

Verzamelen in het Moreelsepark.Onwennig knipperend met hun ogen vanwege het nietsontziende felle daglicht, verzamelden een paar honderd nachtdieren zich voor de eerste keer na de winter weer op vers gras voor een stukje muziek. Met de tulpen van de bloemenmarkt nog onder de arm, een koud blikje bier in de hand, de H&M-tassen op de grond en kindjes op de schouders, was Utrecht er helemaal klaar voor.

Onder luid gejuich kwam er iets na vijven een klein busje aanrijden met een groot ‘Symphonica Elektronica’-zeil (de organisatie van het Utrechtse festival zat achter deze flashmob), waarachter acht speakers, een draaitafel, een mengpaneel en een rookmachine verstopt zaten.

De sfeer zat er gelijk goed in toen Dos Santos het mini-festivalletje opende met ‘Anastasia’ van T99, bijna direct gevolgd door Josh Winks ‘Don’t Laugh’. Na 2,5 Pitto en Nuno dos Santos.minuut zakte de set iets in (*lol*), maar dat werd rond de 3 minuten weer helemaal goed gemaakt met ’Let’s Groove’ van George Morel en ‘Good Life’ van Inner City.

En hoewel iedereen na vijf minuten natuurlijk compleet uitgeteld was door deze eerste muzikale krachtsinspanning van het jaar, vond het Moreelsepark toch nog de kracht om los te gaan op een toegift, in de vorm van Laurent Garniers ‘The Man With The Red Face’. Deze plaat werd opgezet door Pitto, die (nog meer *lol*) een paar minuten te laat was aangekomen en daardoor bijna de hele flashmob had gemist.

Na een flink applaus vertrok het busje rond tien over vijf en werd het weer gewoon zaterdagmiddag in het centrum van 030...

 

Website Symphonica Elektronica (14 mei 2011)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws