Raad van 11 @ Trouw

Partyscene Redactie | 15 februari 2010
party reports

Alaaaaaf!

Zondag ging 020 de strijd aan met de originele deurzakkers beneden de rivieren. Carnaval op z’n Mokums: is dat nog een beetje leuk dan?

 

Raad van 11 zet Trouw op z'n kop.
Tekst en foto's: Susanne Woning

Eric de BeerUw reporter is echt van boven de rivieren en heeft dus eigenlijk een broertje dood aan alles wat met hoempapa, praalwagens en Prins Carnaval te maken heeft. Maar na de lyrische verhalen over de vorige keer dat ‘De Raad Van 11’ Amsterdam op stelten zette, won de nieuwsgierigheid het toch van de tegenzin. En met twintig bekende dj’s in de meest lachwekkende kostuums, die om de beurt allemaal zo'n drie kwartier achter de decks stonden en een publiek dat enorm z’n best had gedaan op de outfits, bleek dat een prima beslissing.

Muzikaal gezien was het –zoals dat hoort bij carnaval- natuurlijk totale anarchie. Eric de Man (in berenpak) wisselde ‘Voodoo People’ van The Prodigy af met ‘Ik heb een zachte G, maar ook een harde L’ van Jos en ‘Ass And Titties’ van DJ Assault. ‘Voulez-vouz’ van Abba ging door de mangel, de Trouw-speakers hadden het zwaar met Joey Beltrams ‘Energy Flash’ en Esther Duijn (gekleed als engeltje) liet zien dat Nuno 'Marie Antoinette' dos Santos en Patrice 'Kapitein Stubing'  Baumel.de Daft Punk remix van Scott Grooves ‘Mothership Reconnection’ de dansvloer ook anno 2010 nog op zijn kop zet.

De mannen van 360, die voor de 'Marie Antoinette meets Loveboat'-look gingen, voorzagen het Wilhelmus van een stevige hardcore beat en zochten hun heil bij tunes van Rotterdam Termination Source (360-update via de L2P-inbox: "Was geen RTS, maar Ilsa Gold en Marc Acardipane!!"). Zelfs Pipi Langkous Sandrien had behoorlijk wat onvervalste classics in de platentas gestopt. Dit alles onder het goedkeurend oog van Trouw-programmeur (en ananas) Olaf Boswijk, die later zelf ook nog achter de decks zou kruipen.

Helaas stonden er de volgende ochtend een paar belangrijke afspraken in de planning, dus echt laat konden we het niet maken. Maar dat carnaval op z’n Mokums ook ontzettend hilarisch en oergezellig kan zijn, was ons in die paar kleine uurtjes wel duidelijk geworden. Volgend jaar nemen we een ochtendje vrij!

Engeltje Esther DuijnDe arabieren-look was erg populair tijdens deze carnavalseditie.


Olaf Boswijk en Patrice BaumelFlipje


De avond was helemaal uitverkocht.Tijgerrrpowerrr


Sandrien draaide net zo wild als Pipi Langkous.Er was ook gezorgd voor geestelijke bijstand.


Bagage inchecken bij de garderobe.Volgend jaar nemen we een ochtendje vrij!




Website Trouw

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws