Secretsundaze @ La Terrazza, Barcelona

Partyscene Redactie | 1 juli 2009
party reports

Secretsundaze @ La Terrazza, Barcelona

Secretsundaze in Barcelona

De Innervisions-clan komt naar je toe deze zomer! Afgelopen weekend waren ze op Awake Fest, maar wij zagen ze een paar dagen eerder op Off Sonar tijdens een Secretsundaze-feest onder de blote sterrenhemel.

Meer mensen binnen dan erin passen...Tekst & foto’s: Susanne Woning

Na drie dagen rondbanjeren op het uitgebreide officiële Sonar-festivalterrein waren we ook wel weer eens toe aan een echte club. Sonar mag dan slechts drie dagen duren, maar in de dagen rond het festival puilen ook de gewone clubs in Barcelona uit met dikke line-ups en feestjes (het traditionele alternatieve ‘Off Sonar’).

De Britse organisatie Secretsundaze (met residents Giles Smith en James Priestley) was van de partij. Ze staan bekend om hun relaxte openluchtfeestjes, ’s zomers op zondagen in Londens mooiste tuinen, parken en verborgen binnenplaatsen. De laatste jaren doen ze ook festivals en bleek het hele Secretsundaze-concept internationaal goed aan te slaan. Tijdens Sonar 2009 waren ze te vinden in La Terrazza, één van de populairste clubs van Barcelona op dit moment.

Dixon legt het Kristian nog één keer uit.De taxichauffeur sprak nauwelijks Engels, dus toen we ergens midden op de bekende Montjuïc-berg werden afgezet en nergens mensen zagen, dachten we even dat hij ons per ongeluk naar één of ander willekeurig terras of uitkijkpunt had gebracht. Help, dit leek wel een dropping waarbij we zelf in het donker de weg terug naar huis moesten vinden... Gelukkig kwamen we al snel een überhippe Secretsundaze-medewerker tegen die ons richting de ‘secret way’ (oeh spannend!) naar de ingang wees.

Na de beklimming van een enorme lange trap kwamen we aan bij een verlicht kasteeltje dat verscholen lag tussen de bomen. Het geheel deed een beetje Efteling-achtig aan, maar de enorme rij voor de ingang sprak boekdelen: dit was ‘the place to be’ vanavond. Het blijft een Brits feest en het publiek varieerde dan ook van schaars geklede Paris Hilton-wannabe’s en vermoedelijke leden van de Russische maffia tot relaxte alto’s en verdwaalde toeristen.

Los op 'Let's Groove'.Eenmaal binnen bleek dat er veel meer mensen in La Terrazza waren toegelaten, dan erin pasten. Van muur tot muur platgedrukt probeerde het publiek een paar danspasjes te doen op de house en minimal van onze eigen Melon, maar dat was bijna niet mogelijk. Gelukkig had de club geen dak, waardoor het in ieder geval niet te benauwd werd. Muzikaal was het trouwens ook moeilijk te volgen. Het volume stond echt superzacht; waarschijnlijk vanwege de omwonenden. Recht onder de speaker kon je gewoon op normale toon een gesprek voeren.

We vonden toch een rustig plekje, vlak voordat Ame (Kristian) en Dixon achter de decks kropen. Ze verkondigden wereldwijd jarenlang de boodschap van de deephouse en net nu de dancescene deze trend massaal lijkt te volgen, vinden de heren het blijkbaar tijd voor iets nieuws. Naast een paar Innervisions-hits als ‘The Bright Forest’ van Culoe De Song, hadden ze vooral onvervalste New Yorkse house in de tas. De dansvloer ging (net als op Awakenings Festival afgelopen weekend) los op ‘Let’s Groove’ van George Morel en ze sloten zelfs af met Adeva’s oerklassieker ‘Respect’ uit 1988.

Mooi uitzicht vanaf het balkon van La Terrazza.Prima plaatjes en een gezellige, ontspannen sfeer in deze mooie Spaanse openluchtclub, maar klassieker-moe als we al waren na het officiële Sonar-programma, hielden we het na Ame & Dixon lekker voor gezien. Nu nog een taxi zien te vinden op een verlaten, donkere berg in Barcelona….

Hoogtepunt: Heerlijk dansen op Melon, Ame & Dixon onder de blote sterrenhemel.
Dieptepunt: Voor de helft van het publiek waren ‘Let’s Groove’ en ‘Respect’ nieuwe muzikale openbaringen. Zucht, uw reporter wordt oud… ;-)

Wat beter mag: Er waren veel te veel mensen binnen en het geluid stond echt absurd zacht, waardoor het publiek vooral stond te kletsen. Het leek dus meer op een kroeg, dan een club.
Decoratie: Een feest in een oud kasteeltje, met op sommige punten uitzicht over nachtelijk Barcelona: niet verkeerd!

‘Respect meeee, aiai...’

 

Wil jij ook genieten van de relaxte Secretsundaze-sound van Smith en Priestley , dan kan dat op Rockit Open Air (op 25 juli) en op 15 en 16 augustus tijdens een Ratio?-weekender in Trouw en bij strandtent Woodstock 69 (Bloemendaal).

MySpace Secretsundaze
Website La Terrazza

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws