Verslag Cocoon @ Maassilo, Rotterdam

Partyscene Redactie | 2 april 2009
party reports

Geen topdrukte, wel topsfeer

Cocoon-crowd

De economische crisis hakt er ook in bij organisatoren van middelgrote en grote dance-feesten. Dat bleek afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Maassilo, waar een editie van Cocoon plaatsvond, nog maar eens. Tenzij je Sensation organiseert, is het voor partyorganisatoren moeilijk om het hoofd boven water te houden, temeer als je te maken hebt met dj’s en acts die hun gage nog niet hebben bijgesteld.

Tekst: Marcel

Dus sloot organisator Evotions, als gevolg van een tegenvallende voorverkoop, één van de vijf zalen en gunde Remy, Darko Esser en Frenk Wiersma een vrije avond. Aangezien laatstgenoemde toch tot de organisatie behoort en hij wel andere dingen aan zijn hoofd had dan het draaien van plaatjes, kwam de afgelasting van zijn set misschien wel goed uit. Het afsluiten van de grootste ruimte in de Maassilo was ook een goede zet Cocoon-chickvan Evotions, want op een halfvolle tweede zaal na, kreeg je nooit het idee dat er van tevoren was gemikt op ruim duizend bezoekers meer.

De pak hem beet drieduizend bezoekers hadden zodoende een prima avond, waar uit de house- en techoscene de betere artiesten op de planken van de Maassilo stonden. Voor dikke houseplaten ala Innervision’s was je bij Ame’s Kristian Beyer aan het juiste adres. Al gooide de Duitser op een gegeven moment flink de beuk erin. Het leek wel of hij Awakenings-organisator Rocco Veenboer zag lopen in de Maassilo en hem wilde overtuigen dat Ame niet alleen garant staat voor oceaandiepe deephouse, maar een funky en soulvol technoplaatje ook zeker niet uit de weg gaat.

Over funky en soulvolle techno gesproken. Op de tiende verdieping van het monumentale pand aan de Maashaven, ook wel bekend als Factory 10, lieten o.a. live-act Aril Brikha en dj Kenny Larkin niets anders horen. Al is een optreden van de Zweedse technoproducer Brikha wel ‘meer van hetzelfde’ als je hem vaker hoort. Maar de echte liefhebber van Detroit-techno krijgt geen genoeg van zijn prachtige, melodieuze technoproducties. Opvolger Larkin leek eerst afgeleid door de prachtige dame achter de dj-booth, aangezien het begin van zijn optreden wat mat was. Gelukkig herstelde de Amerikaan - ook actief als stand-up comedian - naarmate zijn optreden vorderde. Het gevolg was een zwetende technoset vol soul. Dikke condensdruppels kwamen van het plafond af - een teken voor een dj dat het publiek het zweet van het lichaam danst.

Cocoon-djMaar het meeste zweet van de avond produceerde de man waar het op een Cocoon-feest allemaal om draait. Sven Vath’s lichaamstemperatuur bereikte, met wat hulp van chemische genotsmiddelen en nog meer alcohol, tegen het eind van zijn set een ongekende hoogte. Het gevolg? Een technogrootmeester in topvorm, waarbij elke plaat die hij draait, leidt tot een ongekende feestvreugde in het publiek. En dan kun je wachten op gekke fratsen op de planken door de blonde Duitser. Zo ontdeed hij zich tegen het eind van zijn optreden van zijn shirt en klom, totaal van God los, op de dj-booth om zo nu en dan het geluid wat zachter te zetten, om vervolgens de volumeknop omhoog te draaien zodra de climax in de plaat aanstaande was. Het publiek vond het allemaal prachtig (zie filmpje).

Sven Vath, ouderwets op dreef

 

Het is te hopen dat de financiële schade voor een organisator als Evotions binnen de perken is gebleven. En aanstaande producties als Circoloco Amsterdam in de Powerzone (30 april) en A Day at the Park in het Amsterdamse Bos (25 juli) op meer bezoekers kunnen rekenen. Doodzonde als een partyorganisator die hedendaagse house- en technogrootheden mixt met de oude rotten in het vak en bovendien Nederlands dj-talent de kans gunt om te schitteren op grote feesten, het partybijltje erbij neer moet gooien.

Meer foto’s vind je HIER

Evotions

Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws