Gillen en fluiten op negende Exit Festival

Partyscene Redactie | 16 juli 2008
party reports

Vier dagen feesten op zijn Servisch in Novi Sad

Het zicht vanaf de andere kant van de Donau

Love2Party’s Marcel was het afgelopen weekend in Servië namens Revu. Na een tussenstop in hoofdstad Belgrado, reisde hij naar Novi Sad, de tweede stad van het ooit zo verscheurde Balkanland, om daar de negende editie van het mateloos populaire Exit Festival mee te maken.

Stonden we gisteren nog op een chique partyboot in de Saga-rivier van Belgrado, waar stijlvolle Servische dames dansten met gearriveerde zakenlui, bevinden we ons vanavond in een oud fort met uitzicht op Novi Sad te midden van heel veel Engelsen. Dat betekent geen Prada-jurkjes, Armani-zonnebrillen en Antonio Berardi-stilettohakken, maar strakke tijgerprint-topjes, ultrakorte spijkerrokjes en fluorescerende nepbontlaarzen.

Nu is een meerdaags muziekfestival weliswaar niet de plek waar de modepolitie doorgaans bekeuringen uitschrijft, toch kan een beetje originele kledij geen kwaad. Dat hebben de wat beter uitgedoste ‘locals’ wel begrepen. Is ook niet vreemd. Veel Serviërs kijken maanden uit naar het Exit Festival, dat in 2000 is ontstaan als protestfestijn tegen het bewind van wijlen Slobodan Milošević. Volgend jaar is de tiende verjaardag van het grootste muziekfestijn van Zuidoost Europa, waar inmiddels ruim 50.000 bezoekers op af komen.

Lees het uitgebreide verslag van vier dagen Exit op de website van Revu

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws