Satellite 31 @ Sonar 2008

Partyscene Redactie | 19 juni 2008
party reports

Zomerse aftrap van Sonar 2008

Chillen bij Club Mondo

Als vervolg op de ‘Network Clash’ van vorig jaar, was Satellite 31 ook aanwezig op Sonar 2008 met ‘Satellite 31-Dutch Electronic Music’. Ter promotie van de Nederlandse beats bestond de line-up natuurlijk uit een fijne selectie van Nederlandse dj's die ieder weekend de binnen- en buitenlandse dansvloeren uit hun voegen laten barsten.

Tekst en foto's: Susanne Woning

Darko en Benny hadden wel even tijd om hun sms'jes te checken.Line-up: Mason, Terry Toner, Darko Esser, Warren Fellow, Benny Rodrigues, Sebastiaan Sleebos, Lauhaus, Patrice Baumel, Nuno Dos Santos, Sandrien, Carlos Valdes, Aron Friedman, Boris Werner, Onno, Joachim en Dollkraut

Bijzonderheden: Voor het ‘Holland House’ van dit jaar had de organisatie van Satellite 31 (ADE, musicXport.nl en Electronation) gekozen voor een mooie locatie met uitzicht over de lichtjes van de haven. Niet vies van een relaxed potje loungen aan het water op een warme Spaanse avond, besloten we vroeg richting deze Club Mondo te vertrekken. We voelden ons al snel helemaal thuis, toen de eerste sounds van Benny R. en Darko Esser ons tegemoet kwamen. De mannen draaiden een lekker dik en loom mengelmoesje van housy techno en minimal om de tent goed op te warmen.

Nuno dos Santos en Patrice Baumel.Helaas bleek de rest van het muzikale oranjelegioen laat van het strand te zijn gekomen, zodat de grote zaal van de Mondo pas rond 01:00 begon vol te stromen. ONNO had de decks daar inmiddels overgenomen en was er ook een kleiner tweede zaaltje ingericht voor de meer minimalistisch tunes van dj’s als Sebastian Sleebos en Sandrien.

Lauhaus sloeg de plank deze avond helaas een beetje mis met nogal monotone tracks en bij hem liep de grote zaal behoorlijk leeg, ondanks een toch strak gemixte set. Aan Nuno dos Santos en Patrice Baumel de taak om met hun 360 Soundsystem de diepte die het publiek blijkbaar wilde horen, op te zoeken. Al bij de eerste paar tracks stond de dansvloer weer bomvol en het mooie ‘K-Maze’ van Radio Slave ging er bij ons uiteraard in als zoete koek.

Aaron Friedman kreeg de voetjes van de vloer in de kleine zaal.Aaron Friedman en Boris Werner hadden het kleine zaaltje ook goed onder controle met een warme mix van vrolijke housey minimal, dikke house en hier en daar wat gezellige bekende dansvloerkrakers. Toch begon de Mondo rond drie uur ’s nachts leeg te lopen: ook niet zo gek, want er stonden immers nog drie dagen prachtige ‘On en Off Sonar’-feestjes in de planning, met dikke line-up's tot diep in de nacht.

Wij besloten nog een klein stukje van Warren Fellow’s set mee te pikken en hadden samen met het handjevol bezoekers dat ook nog even was blijven hangen, even goed de ruimte om los te gaan op zijn tech house. Maar na nog een half uurtje lekker gedanst te hebben hielden ook wij het toch maar verstandig voor gezien. Op naar de eerste officiële dag van Sonar 2008!

Hoogtepunt: Een mooie locatie voor een zomerfeestje als aftrap van Sonar en een gezellig publiek dat aan de vooravond van dit festival lekker ontspannen was.

Dieptepunt: De meeste bezoekers waren toch mensen uit de Nederlandse dancescene. Voor de dj’s lastig om dit doorgewinterde en kritische publiek mee te krijgen tijdens hun sets.

Het publiek had het erg naar zijn zin, tot ze de hoge drankprijzen in de gaten kregen...Prijs/ kwaliteit: De entree was gratis en bij binnenkomst werden ook drankbonnen uitgedeeld, maar toen deze op waren en er gewoon voor de drank betaald moest worden, schrok iedereen zich het het leplazerus van de torenhoge prijzen aan de bar. Bier en wijn gingen voor €5,-  en hoeveel de mixdrankjes hebben gekost wíllen we ons niet eens meer herinneren. Dat geld mocht je dan vervolgens ook nog eens overhandigen aan oer-chagrijnig barpersoneel, dat pertinent weigerde om je aan te kijken. De locatie zelf maakte gellukig veel goed.

Oordeel: Het Satellite 31-feest blijft ieder jaar een sfeervolle aftrap van Sonar, al vragen we ons af of het doel van de promotie van de Nederlandse elektronische muziek dit jaar wel bereikt werd. Club Mondo lag een stuk verder uit het centrum dan vorig jaar en er waren dus veel minder internationale bezoekers. Maar de stemming was in ieder geval prima en als dit de toon zet voor de komende dagen, hoor je ons absoluut niet klagen.

Lees ook de verslagen van Sonar By Day (donderdag)/ Sonar By Day & Night (vrijdag)/Sonar By Night (zaterdag).

Webiste Sonar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws