Winter Extravaganza @ Cruise Terminal, Rotterdam

Partyscene Redactie | 27 februari 2008
party reports

Winter in Rotterdam

De oorzaak: Ik zou het zelf niet zo gauw verzinnen, maar vrienden kunnen je soms met de gekste dingen verrassen. Zo heb ik er een die op het idee kwam mij eens mee te slepen naar een groot feest in Rotterdam. Groot feest, klein feest, wat maakt mij het ook uit, het gaat uiteindelijk toch gewoon om de sfeer! De verrassing zat hem dan ook De aankleding kan ook wel wat spectaculairdervooral in de line-up. Waar ik me meestal lam loop te zoeken naar aansprekende dj-namen, stond hier de helft van 'Het Typisch Hollandse kaasplankje' geprogrammeerd. Maar afijn, de kaarten waren al geruime tijd binnen en zo vertrokken wij zaterdagavond vol goede moed richting 'De kop van Zuid', waar dit spektakel zich in de Cruise-terminal zou gaan af spelen.

Tekst: John

Foto’s: Partyscene 

De Entree: We waren behoorlijk aan de vroege kant en dus ging alles lekker smooth. De auto kon nog vlak voor de deur geparkeerd worden, (onze prive-chauffeuse danst ook op fris; nog bedankt, Anja), en van een rij voor de deur was geen sprake.  Na grondige fouillering huurden we een kluisje voor de jassen (nog steeds een uitstekende garderobevervanger, mits je jas niet al te snel kreukt) en bestegen de trappen.

Boven was het, gezien het vroege tijdstip, nog een oase van rust. Baggi Begovich draaide een relaxed setje, met een lichte hang naar een mediterrane zonsondergang. Sueno! Op de dansvloer danste alleen het licht heen en weer. Langzaam begon het publiek binnen te druppelen. Een uiterst gemeleerd publiek, vooral qua leeftijd. Van pubers met weggeschminkte puistjes tot ouderen in hun 6e midlife-crisis (ondergetekende bijvoorbeeld). Grootste gemene deler was bij de vrouwen in ieder geval zonder twijfel de stiletto-naaldhak. Die is dit jaar weer echt helemaal terug van Funkerman spande echter duidelijk de kroon. Hoe kan iemand in 'Heerensnaam zoveel platen bij elkaar zoeken , waarbij je om de andere minuut op een break getrakteerd word?weggeweest.

Terug naar de muziek. Het muzikale hoogtepunt van de avond voltrok zich al tussen kwart over twaalf en half 2. Zo gauw Lucien Foort zijn eerste plaatje draaide, zat de sfeer er meteen goed in. Vette, meeslepende, maar vooral ook melodieuze house. Zijn samenwerking met, de verdere nacht ook best prominent aanwezige Mc Miss Bunty, pakte ook niet verkeerd uit. Na Lucien was het tijd voor Dj Madskillz. Ook deze jock liet je broekspijpen vrolijk meetrillen, maar het ontbrak in zijn platenkeuze wel vaak aan een lekkere drive. Funkerman spande echter de kroon. Hoe kan iemand in Heerensnaam zoveel platen bij elkaar zoeken, waarbij je om de andere minuut op een break getrakteerd wordt? Een volbloed 'dancing queen' als ik werd er gaandeweg echt wanhopig van.

Gelukkig was ons aller D-Rashid aan de beurt. Zijn set blies het ondertussen aangegroeide spinnenrag met gemak weer uit ieders oor. Deze dj houdt wel van een partij oorverdovende beats, en van lekker veel, heel erg veel, 'laag'! Precies wat we nodig hadden na de vorige 'break'. We hadden niet meer verwacht dat afsluiter Sydney . Een uiterst gemeleerd publiek, vooral qua leeftijd. Van pubers met weggeschminkte puistjes tot ouderen in hun 6e midlife-crisisSamson hier nog over heen kon gaan. Toch begon hij wel heel vet. Maar al snel bleek de effectenbak een te grote verleiding te zijn. Niets klonk meer normaal, alles kletterde en klaterde, spetterde en ratelde, en we waren dan ook maar wat blij toen Sydney de schuiven eindelijk dichtdraaide en we naar huis mochten. 

Maar hoe was het nou eigenlijk: Ach, de sfeer was zeker niet slecht. Er werd volop gedanst, en  iedereen was best wel relaxed. Zoals normaal in Nederland was de uitbundigheid tijdens het dansen niet bijzonder hoog, maar dit kan ook aan de muziekkeuze van de dj's liggen. Bij mij in ieder geval zeker (uitgezonderd Lucien en D-Rashid dan).

Verder nog wat te melden: Oh ja, beveiliging was zo ruim aanwezig dat je er bijna bang van werd. Toiletbezoek kostte 50 cent en drankjes waren niks te duur. Personeel was overal best vriendelijk.

Maar nu even wat anders: dat drankbonnensysteem moet volgende keer echt anders. Vellen met dikke grote bruine fiches passen niet zo best in je broekzak. De aankleding kan . En een paar rare meiden met een wit mutsje op en een roze plastic-gun.ook wel wat spectaculairder. Ik heb alleen maar gekleurde lampen gezien en wit licht dat te vaak aanstond. En een paar rare meiden met een wit mutsje op en een roze plastic-gun. Zeker de Cruise terminal kan wel wat extra's gebruiken als je het feest dan zonodig een thema wil geven.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Best een leuke avond gehad, maar ook gezien de opkomst die echt niet hoog was, kun je je als organisator afvragen of je niet wat wijzigingen aan zou moeten brengen. Een buitenlandse headliner bijvoorbeeld. Feit blijft namelijk wel dat gedeelten van deze line up bij elk willekeurig MAW-feestje achter de draaitafels te vinden zijn. De hogere entreeprijs dan anders vindt zijn rechtvaardiging dan ook hoogstens in de kwantiteit van het gebodene, niet in de originaliteit en kwaliteit van de line-up.

MAW

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws