Solar Weekend festival 2007

Partyscene Redactie | 15 augustus 2007
party reports

Gezelligste dance-festival van Nederland

Het Solar Weekend, georganiseerd door Extrema, vond afgelopen weekend plaats bij het recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond. Wonder boven wonder scheen bijna heel het weekend de zon en konden de bezoekers in de buitenlucht genieten van house, techno, pop, hiphop en al wat Solar te bieden had. Zo’n festivalweekend beleeft iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. Wij hebben daarom de festivalhoogtepunten van verschillende reporters voor jullie op een rijtje gezet. Vermeld in het forum jouw hoogte- en dieptepunten!

Peter's Solar festival facts

Waarom naar Solar Festival: Omdat Lowlands net even te lang duurt voor lijf en leden en Solar een prima alternatief biedt. Leuke muziek, dito mensen en een leuke sfeer.

Voor de hoeveelste keer: Dit was mijn derde keer op rij, uiteraard inclusief camping.

Van - tot: Vrijdagavond 22.00 uur tot Zondagavond 18.00 uur

John & JolandaHoogtepunt algemeen: Naast het hoofdpodium een bakkie doen bij John en Jolanda in de caravan. Bij aankomst in die caravan een hele grote vent tegen het lijf lopen die vervolgens te droog antwoord op de vraag of hij John is? 'Nee, dat is John, ik ben Jolanda'

Dieptepunt: Het gebrek aan aroma-jocks op de camping (dat ik dit woord nog eens tik?) oftewel het 'meurde' nogal...

Verrassing: Douche-rij-bingo, de rondvaartboot tussen camping en festival, Dennis, het gemoedelijke sfeertje en het weer!

Eten: Voor ieder wat wils;

Sanitair: Tja... omgekeerd evenredig? Ieder jaar meer mensen, minder sanitair.

Gezien en/of gehoord: Veel te weinig door al het vertier op het festival: bubbelbaden, bootjes kijken bij het meer, chillen in mad-max-city, poker-toernooi, het kleinste café etc.

Muzikaal hoogtepunt: No doubt, vrijdagavond op de camping. Ongegeneerd feesten met Benny Rodrigues en Eric de Man! Verder Cari Lekebusch en toch Dimitri met de zon op je bol.

Muzikaal dieptepunt: De toegift bij Benny en Eric die geen toegift was maar een pauzemuziekje... Er kwam alleen niks na de pauze.

Solar MainstageMijn Solar 2007 gevoel: Met John en Jolanda in het kleinste café luisteren naar Bob Marley.

Wat mag beter: Onze planning. Daar kwam weer eens niets van terecht. Moesten wij niet naar...? Ja, maar ik sta nog even te lullen met de buurman van de camping etc.

Volgend jaar: Als pagina 704 van teletekst het toelaat.

Mook’s Solar festival facts

Waarom naar Solar Festival: Nét ff wat anders dan de andere festivals (qua muziek en randzaken zoals kamperen), bovendien: kleiner is fijner!

Voor de hoeveelste keer: Tweede keer.

Van - tot: Zaterdag 14:00 tot 20:24 uur. Vorig jaar "the full monty" met kamperen enzo, dit jaar door festivalmoeheid, omstandigheden en andere randzaken alleen op de zaterdag geweest.

Hoogtepunt: De twee jokers in ons gezelschap, het café-biljart van één vierkante meter en het touwtjespringen met PVC.

Dieptepunt: De vele wespen die de EHBO overbelastte maar óók "de straaljagerplaat van Benny" die steeds maar weer terugkwam in de set van Stonebridge.

Loss in het zonnetjeVerrassing: Muzikaal helaas weinig verrassends. Organisatorisch daarentegen verrassend goed geregeld weer allemaal in tegenstelling tot Extrema Outdoor. En het zonnetje was natuurlijk een warme verassing. Trouwens, de verhouding aantal bezoekers ten opzichte van de grootte van het festivalterrein klopt hier als een bus.

Eten: Niet héél veel keuze, maar voldoende en redelijk te nassen.

Sanitair: Gewoon standaard dixieshit, opvallend snelle doorloop (i.t.t. Extrema Outdoor).

Gezien en/of gehoord: o.a. Laidback Luke, Dimitri, Dennis, Stonebridge. Het zonnetje was te lekker om binnen te gaan staan en hebben daarom eigenlijk alleen Cari Lekebush binnen opgezocht. Eigenlijk wéér veel te weinig, je weet hoe dat gaat hè?

Muzikaal hoogtepunt: de klassiekertjes van Good old Dimitri. Daarnaast was het wel grappig om de artieste "Dennis" in levende lijve te zien; wordt denk ik wel wat!

Muzikaal dieptepunt: Laidback Luke; te veel breaks en platte houseplaten. Zijn set op Soulbeach op een regenachtige zondag hoor ik veel liever. Maar ach, zal wel aan de leeftijd liggen. Vroegah was alles beter.

Mijn Solar 2007 gevoel: Spierpijn in de pens vooral, van het lachen.

Wat mag beter: Meer buitenpodia. Met deze temperaturen ga je toch niet binnen staan?!

Volgend jaar: "the full monty" (mits de poes ook meegaat natuurlijk)!

Jalmer’s Solar festival facts:

Hoogtepunt van Solar: DimitriWaarom naar Solar Festival: Omdat de eerste keer zo goed is bevallen. Het is niet alleen de muziek, maar ook de fraaie locatie en de sfeer op de camping.

Voor de hoeveelste keer: Derde keer.

Van - tot: We zijn vrijdagavond rond 21:30 aangekomen op de camping en zijn zondagmiddag rond 15:30 weer op weg naar huis gegaan.

Hoogtepunt: Dat moet het fantastische weer zijn geweest. Eigenlijk alleen maar zon gehad na al deze regenachtige dagen van de laatste tijd. Of misschien toch de knuffelcursus :-)

Dieptepunt: Naast het aantal douches (een stuk of 10 voor de hele camping), de aanwezigheid van water voor het douchen en dergelijke. Al werd er door de organisatie leuk mee om gesprongen door bijvoorbeeld het organiseren van een douche-rij-bingo!

Verrassing: Als ik me niet vergis de Lemon Community. Dat was een klein tentje tegenover de technotent, waar het helemaal los ging.

Eten: Was naar mijn menig goed geregeld. Van alles aanwezig van Sangria met Appeltaart tot Thais en van Friet tot Pizza en Pasta's.

Het L2P reporters teamSanitair: Op het festival geen reden tot klagen, maar wel op de camping

Gezien en/of gehoord: Dimitri, Laidback Luke, Cari Lekebush, British Murder Boys aka Surgeon vs. Regis en nog vele andere.

Muzikaal hoogtepunt: Dimitri (classic Set)

Muzikaal dieptepunt: Geen echte dieptepunten

Mijn Solar 2007 gevoel: Net als voorgaande jaren een ontzettend leuk, sfeervol en gezellig weekend.

Wat mag beter: Meer douches en toiletten op de camping.

Volgend jaar: Heb er nu al zin in!!

Patricia’s Solar festival facts:

Waarom naar Solar Festival: Het is een supergezellig en leuk aangekleed festival. Niet te groot, veel ruimte om lekker te kunnen struinen, leuke camping aan het water en heel veel soorten muziek.

Voor de hoeveelste keer: Derde keer.

DennisVan - tot: Vrijdagavond 22.00 uur tot Zondag 16.00 uur (festival is van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 12.00 uur)

Hoogtepunt: De vrijdagavond in de festivaltent op de camping. Na het harde werken op de vrijdag, tenten/caravan opzetten, enorm lekker gedanst op Benny in een veel te kleine maar o zo gezellige tent.

Dieptepunt: Het wakker worden op zaterdag EN zondagochtend. Door alle gezelligheid niet meer dan vier uur per nacht geslapen ;-)

Verrassing: 't Kleinste cafe van Nederland net naast het hoofdpodium.

Eten: Tosti's, appeltaart, broodjes, patat, fruit, pizza's en kebab, Maar allemaal a la festivalstijl. Niet echt lekker dus.

Sanitair: Op de camping echt TE WEINIG. Tien damesdouches en tien voor de heren. Over de toiletten nog maar de te zwijgen. Volgend jaar moeten het er echt veeeeeeeel meer zijn. Op het festivalterrein was het voldoende, maar het aantal bezoekers was dit jaar al zo veel meer dan vorig jaar dat ik hoop dat ze volgend jaar op een ander punt nog een rijtje wc's neerzetten.

Gezien en/of gehoord: Dimitri, Dennis, Cari Lekebusch, Benny Rodrigues, Eric de Man, Sweet Coffee en nog veel meer, maar niet bewust meegekregen wie of wat..

Gekkigheid op SolarMuzikaal hoogtepunt: Zaterdag: Dimitri, classics set. Allemaal houseplaten uit de oude doos, om blij van te worden. Vrijdagavond: Benny Rodrigues.

Muzikaal dieptepunt: De campingdisco.

Mijn Solar 2007 gevoel: Heel veel zon, gezelligheid en enorm veel lol.

Wat mag beter: De douches en wc's op de camping.

Volgend jaar: Gaan we natuurlijk weer.

Foto's Solar Weekend zaterdag check je hier

Foto's Solar Weekend zondag check je hier

Love2party @ Solar 2006

Solar Weekend

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws