Full Spectrum@ Tivoli De Helling, 21 juli 2007

Partyscene Redactie | 3 augustus 2007
party reports

Heldendaden in De Helling

Na afloop van Extrema Outdoor vertrok ongeveer de hele Border Community-stal naar Utrecht voor een intiem afzakkertje in Tivoli De Helling. Onder de vlag van Full Spectrum zou James Holden hier minstens vijf uur achter de decks staan. Onder het motto beter laat dan nooit, hier alsnog een verslag van een legendarisch avondje.

Tekst & foto's: Susanne Woning

 

Gezien: James Holden en Nuno dos Santos

Een geconcentreerde Dos Santos.Bijzonderheden: Geen uitgebreide line-up, geen overdadige decoratie en geen enorme menigtes. Alleen een kleine, donkere zaal in Utrecht, een stuk of twintig spotjes, twee dj’s met een enorme verslaving aan goede muziek en vierhonderd gretige bezoekers. Hoe oldskool wil je het hebben? Het grootste deel van het publiek had de hele dag op Extrema Outdoor rondgelopen en had wel zin in een intieme reprise van wat ze overdag al op het grote Border Community-podium hadden meegemaakt.

Nuno dos Santos hield gelijk aan het begin van de avond al flink huis met erg dikke plaatjes en had het publiek snel in zijn greep. De diepte werd opgezocht met Agoria ‘Les Violons Ivres’ en ‘Daybreak’ van Daso werd in de break moeiteloos gemixt met een vette percussietrack. Alle mixen waren soepel als motorolie en hij wist een heerlijke spanning op te bouwen. Op het moment dat James Holden & Co binnenkwamen leek hij helemaal vleugels te krijgen. Holden, Nathan Fake en Petter stonden aan de zijkant van het podium zichtbaar te genieten van de mooie sound van deze Utrechter en hij zette één van zijn beste sets ooit neer.

Maar dat moet natuurlijk ook wel, wil je ‘waardig’ opwarmen voor een kameleon als James Holden. Alle registers gingen open en de Brit nam de toehoorders mee op een reis Holden zette Tivoli De Helling op zijn kop.langs elk muzikaal landschap dat je maar kunt bedenken. Dikke detroit, minimale techno, neo-trance, diepe electro en melodieuze house wisselden elkaar op een geweldige manier af. Er kwamen veel Border Community-tracks voorbij en zelfs wat Orlando Voorn en Sascha Funke. De dansvloer veranderende in een zwetende, juichende en dansende mierenhoop wat een enigszins vreemd contrast opleverde met de schijnbaar onbewogen en altijd iets te bleke Holden in de booth. Tivoli De Helling stond op zijn kop!

Deze heldenset zou pas stoppen om half zes in de ochtend, toen hij afsloot met zijn eigen track ‘Idiot’. Helaas heeft uw reportersteam dit niet meer mogen meemaken, want door een ongelukkige val van ondergetekende, bleek dat een enkel echt drie keer zo dik kan worden als normaal en werd lopen een tikje problematisch. We moesten dus tot ons grote verdriet, eerder naar huis….

Hoogtepunt: Het was echt genieten van twee dj’s die je, wars van welk ‘hokje’ dan ook, gewoon weer eens een keer meenamen op een muzikale trip, met veel verrassingen, veel diepte en veel variatie.

"Woehoooeee!"Dieptepunt: Bruut van een verhoging op de dansvloer afgerukt worden, terwijl je foto’s staat te maken voor Love2party, eerder naar huis moeten en vier dagen niet meer kunnen lopen vanwege een verstuikte enkel. Persoonlijk dieptepuntje dus en geen muzikale dieptepunten.

Decoratie: Zoals gezegd: een paar spotjes, één videoscherm achter de dj-booth en een rookapparaat. Tivoli De Helling is niet bepaald het walhalla van decoratie, maar het draait dan ook veel meer om de muziek. Het geluid was deze avond ook erg goed; dat wisselt in De Helling nog wel eens een beetje.

Mening bezoeker: Woehooeee!”, “Yeaaaah!”, “Yessss!” (geen tijd om te praten, alleen maar om te dansen).

Prijs/ Kwaliteit: Entree was 15 euro, wel een beetje prijzig voor een line-up met slechts twee dj’s, maar met zoveel mooie muziek is dat snel goedgemaakt. Meeste standaard drankjes kosten rond de 2 euro, wat ook een prima prijs is.

Aantal bezoekers: Volle bak, zo’n 400 man.

Oordeel: Het was het soort avond dat je baalde als je nodig naar het toilet moest, omdat je echt helemaal niets wou missen. Ook liet je rustig je beurt bij de bar voorbij gaan, omdat Holden weer zo’n ontzettend vette track had opgezet en je heel snel weer naar de dansvloer terug moest. Okee, we zijn nog maar halverwege, maar dit Full Spectrum-feestje was waarschijnlijk toch al één van de allerbeste feestjes van het jaar.

Bibberig filmpje Dos Santos

 

Bibberig filmpje Holden

 

Full Spectrum

James Holden

Nuno Dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws