Network Clash @ Club 13, Barcelona

Partyscene Redactie | 14 juni 2007
party reports

Sonar al officieus van start met Network Clash

Intro: Met een Hollands onderonsje verzorgden Buma Cultuur en Electronation onder de vlag van Satellite 31, de aftrap voor het Sonar Festival 2007. Netwerken was het sleutelwoord van de avond, maar er mocht natuurlijk ook worden gedanst.

Tekst & Foto's: Susanne

Club 13, normaal gesproken een redelijk foute housetent aan de Plaza Real in Barcelona, werd afgelopen woensdag dus even kortstondig geannexeerd als Nederlands grondgebied in Spanje.Line-up: Steve Rachmad, Mason, Isis, Edwin Oosterwal, Warren Fellow, Onno, Terry Toner, Phlip Young, Taras, Sandrien, San Proper.

Bijzonderheden: Satellite 31 promoot dit jaar Nederlandse dj's en producers in diverse steden in Europa en streek al eerder neer in Berlijn. Ook op Sonar was een Nederlandse delegatie aanwezig en werd tevens de aandacht gevestigd op het ADE 2007. Club 13, normaal gesproken een redelijk foute housetent aan de Plaza Real in Barcelona, werd afgelopen woensdag dus even kortstondig geannexeerd als Nederlands grondgebied in Spanje. Naast de flinke waslijst artiesten die op het programma stonden, waren er ook veel bekende nationale en internationale gezichten uit de dancescene komen aanwaaien om alvast in de stemming te komen voor het driedaagse festival wat de volgende dag zou beginnen. Met zoveel mensen uit de muziekwereld in één ruimte sloeg men uiteraard hartstochtelijk aan het netwerken.

Muzikaal gezien hielden de dj's het daarom ook maar easy en gezellig. Zowel Steve Rachmad als Isis kwamen met niet al te diepe zomerse tech house en lichte minimal. In Zowel Steve Rachmad als Isis kwamen met niet al te diepe zomerse tech house en lichte minimal.het tweede zaaltje stonden dikke house, minimal en electro op het programma. De sfeer was prima, al werd de avond wel een aantal keren bruut onderbroken door het uitvallen van het geluidssysteem. De club was rookvrij, zodat deze technische problemen direct door het rokende gedeelte van de feestgangers werd aangegrepen om een rookpauze (buiten voor de deur van de club) in te lassen. Een klein voorproefje dus van wat de Nederlandse horeca in 2008 te wachten staat. De onvrede van de rokers viel op deze avond wel mee, aangezien rondhangen op één van de mooiste pleinen van Barcelona op een warme zomernacht zeker zijn charme heeft. Wel verstoorde dit alles een beetje de flow van de avond. Om drie uur vond Club 13 het welletjes en gingen we, heerlijk opgewarmd voor het echte festival, terug naar ons bedje.

Hoogtepunt: Veel bekenden en een vrolijke zomerse sfeer op een leuke locatie.

Dieptepunt: Muzikaal gezien viel er deze avond eigenlijk weinig nieuws te ontdekken, maar dat gaat in de komende dagen natuurlijk helemaal goedkomen.

Zowel Steve Rachmad als Isis kwamen met niet al te diepe zomerse tech house en lichte minimal.Decoratie: Het was een kleine club met een maximum capaciteit van ongeveer 400 man. De kleine zaal was een lichte werfkelder met veel zitplaatsen en de grote(re) zaal deed wat kitscherig aan met veel spiegels en rode muren.

Wat beter mag: Het geluidssysteem was redelijk bagger.

Aantal bezoekers: Dit wisselde nogal gedurende de avond, maar rond 02.00u was de club met 350 bezoekers behoorlijk vol.

Eindoordeel: Club 13 programmeert volgens de berichten doorgaans meer commerciele meuk, maar voor deze besloten Nederlandse promo-avond was de locatie ook erg geschikt. Een leuke officieuze start van Sonar 2007 en dit was nog maar het eerste feestje!

Sonar Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws